Pizzabullar är så gott att ta med sig ut på utflykten eller varför inte baka en sats och frysa in och ta fram när man är sugen. Barnen kan själva tina dem i mikron och äta dem till mellis. De passar också bra på en läcker buffé eller till en fräsch sallad.
Tips! Baka supergod snabbpizza som inte behöver jäsa – klicka här för recept!
Klassiska pizzabullar
50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3 msk rapsolja
18-20 dl vetemjöl
Tomatsås
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano
Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 400 g rökt skinka, strimlad
ca 500 g ost, riven
ev färsk oregano
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.
3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna.
4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.
5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.
6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Tips! Baka hemgjord Calzone som är underbart god! Klicka här för recept!
Tips! Baka hemgjord Calzone som är underbart god! Klicka här för recept!
Hej Linda.
Bakade dessa i går, såå goda,, dom är redan slut 😀
Jag lade upp bilder på dem jag bakat i mat och bakgrupper på facebook.
Jag hoppas det är ok jag länkade diin hemsida när dom frågade hur j.ag gjort dem.
Du har så många underbara recept. Du är en stor inspiration för så många. Både ser och hör. att det är väldigt många som pratar om dig och använder dina recept 😀
Tack för alla bilder och beskrivningar som gör det lätt för oss att lära oss.
Håller på att bemästra min rädsla för degar nu när jag är isolerad hemma.
Mvh Tina