Köttfärs- och potatisgryta som hela familjen älskar! Kryddningen kan man variera lite efter egen smak. Vill man ha den kryddstark tillsätter man lite extra vitlök, peppar och en skvätt tabasco. En riktig favoriträtt som alltid är populär att bjuda på, oavsett ålder. Du kan tillaga rätten med vanlig köttfärs eller veganköttfärs.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tips! Tillaga en ljuvligt god pastalasagne – klicka här för recept!
Köttfärs och potatisgryta
Ca 6 portioner
10 potatisar
3 morötter
2 gula lökar
10 st färska champinjoner
800 g köttfärs (vanlig eller vegan)
4 klyftor vitlök
2 burkar krossade tomater
1/2 dl tomatpuré
färsk basilika och/eller timjan
1 msk torkad oregano
salt
svartpeppar
ev. 2 tsk chilipulver
5 dl vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, ca 20 min. Dela potatisen i mindre bitar
2. Skär morötterna i bitar. Koka dem mjuka i saltat vatten i 10–13 min.
3. Hacka löken och bryn dem i olja eller smör tills de får en lätt gyllenbrun färg.
4. Skär champinjonerna i mindre bitar och bryn dem i olja eller smör.
5. Häll olja eller lägg en klick smör i en uppvärmd gryta. Pressa i vitlöken och tillsätt köttfärsen. Pressa köttfärsen med en gaffel så den inte klumpar sig under stekningen.
6. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och alla kryddor. Tillsätt vatten så grytan får en lagom konsistens. Den ska inte vara för torr och inte för rinnig. Smaka av och tillsätt mer kryddor om det behövs.
7. Blanda ner potatis, morötter, lök och champinjoner. Servera med en fräsch sallad och gärna nybakat bröd.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)