Mjuka, härliga frallor som passar perfekt till frukost! Det går bra att frysa in bröden!
Tips! Baka tekakor på klassiskt vis – klicka här för recept!
Mjuka frallor
Ca 20 st
50 g jäst
6 dl vatten
2 tsk salt
½ dl rapsolja
8 dl vetemjöl
8–10 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, vetemjöl och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den en stund.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 30 min.
3. Dela degen i ca 20 bitar. Forma dem till avlånga frallor.
4. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper, ca 9 st på varje plåt. Tryck till dem så de blir lite plattare med mjölade händer. Nagga dem med en gaffel.
5. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bröden jäsa under bakduk i 20–30 min (tills de växt lite och ser jästa ut).
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på ett galler.