En supersaftig, ljuvligt god äppelsockerkaka med rivna äpplen i smeten. Den går lika bra att grädda i en vanlig sockerkaksform eller en rund springform, ca 24 cm i diameter.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tips! Baka en fantastiskt god äppelkladdkaka! Klicka här för recept!
Tips! Baka en galet god äppelsmulpaj med vaniljsås – klicka här för recept!
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!
Äppelsockerkaka med rivna äpplen
Ca 12 bitar
3 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kanel
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 normalstora äpplen, rivna
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt i en bunke.
2. Blanda alla torra ingredienser och rör ner det ihop med smör, mjölk och vetemjöl i äggblandningen. Blanda ner resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Skala och riv äpplena. Rör ner dem i smeten.
4. Häll smeten i formen.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 43 min. Låt den svalna i formen.
Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!