Underbar kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna extra höga och härliga.
Om du vill baka en klassisk kladdkaka med ”normal” mängd smet så klickar du här!
Kladdkaka
Ca 12 bitar
200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
Om du vill baka en klassisk kladdkaka med ”normal” mängd smet så klickar du här!
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–38 min . Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
Otroligt god! Typ den godaste kladdkakan jag ätit i HELA MITT LIV! Perfekt med socker, kakao, och allt! Kladdig, precis som det ska vara! Jag ska be mina vänninor att smaka den! Ingen blir besviken 🙂
Vansinnigt god och ett topprecept!!!