Bloggar Lindas Bakskola Lindas bakverk Lindas matbröd

Långpannebröd

långpannebröd

långpannebröd

 

Min familj älskar detta goda saftiga bröd! Ett lättbakat bröd som kan varieras i det oändliga beroende på vilka mjölsorter som finns i skafferiet. Rågsikten kan bytas ut mot vetemjöl. Grahamsmjölet kan bytas ut mot havregryn eller rågmjöl. Eller hälften rågsikt, hälften vetemjöl. Dock kan man inte byta ut hela mängden, 17 dl mot rågmjöl eller grahamsmjöl eftersom dessa mjölsorter innehåller för mycket fibrer.  Läs mina förslag i receptet nedan!

Baktips! Baka vansinnigt, saftiga, goda frallor! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Långpannebröd

2 plåtar

50 g jäst
8 dl mjölk, fingervarm
½ dl rapsolja
2 ½ tsk salt
½ dl ljus sirap
2 dl grahamsmjöl (eller 2 dl havregryn eller 2 dl rågmjöl)
ca 17 dl rågsikt (eller 17 dl vetemjöl) (eller hälften vetemjöl, hälften rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, sirap och grahamsmjöl. Rör om ordentligt.

2. Tillsätt rågsikten, lite i taget och blanda ihop allt till en lätt kladdig deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min. 

3. Ta fram två ugnsplåtar. Lägg ett bakplåtspapper på varje plåt.

4. Tryck ut hälften av degen på varje plåt med mjölade händer så den kladdiga degen inte fastnar i händerna.

5. Dela båda degplattorna i sex rutor med en degskrapa eller kniv. Nagga degen en gaffel. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. 

6. Grädda bröden (en plåt i taget) längst ner i ugnen i 12–14 min eller tills de får lagom med färg. Om du har varmluftsugn kan man grädda båda plåtarna samtidigt i 225 grader.

Baktips! Hembakad källarfranska är ljuvligt gott! Klicka här för recept!

långpannebröd1

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Kokostoscakladdkaka

  Tips! Baka den klassiska, mycket populära toscakakan – klicka här för recept! Kokostoscakladdkaka. En ljuvligt god kladdkaka med ett segknaprigt täcke av kokostosca. Otroligt god och superenkelt recept att baka. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Kokostoscakladdkaka Ca 12 …

1

Kladdkaka i mikron på 4 minuter

MIKROKLADDKAKA Jag blev verkligen glatt överraskad hur god denna kladdkaka är. Den blir heeeelt perfekt faktiskt, trots att den gräddas i mikron. Lagom seg i ytterkanten och perfekt kladdig i mitten. På bara 4 minuter bakar men en galet god kladdkaka. Helt perfekt ju! Ett nytt favoritrecept som kommer bakas många gånger till hemma hos …

0

Banoffeepaj

Banoffeepaj – mycket enkel att baka och ingen ugn behövs. Den desserten får dina gäster att jubla av glädje! Krämig kola, knaprig dajm och bananer är en vansinnigt god kombo! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Banoffeepaj Ca 12 bitar …

0

Tigerkladdkaka

TIGERKLADDKAKA En blandning av ljus och mörk kladdkaka i ett. Galet god och läcker! För att båda smeterna ska få samma konsistens så tillsätts 2 msk vetemjöl i den ljusa smeten. Det kompenserar kakaon i den mörka smeten. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept …

0

Solskenskladdkaka

Solskenskladdkaka/vaniljkrämskladdkaka. Ja, kärt barn har många namn! En riktigt lyxig, läcker ljus kladdkaka med härlig vaniljkräm i mitten. Den är galet god kan jag lova! Tips! Baka klassisk kladdkaka i mikron på bara 5 minuter – klicka här för recept! Solskenskladdkaka 12 bitar 150 g smör, smält2 ¾ dl strösocker2 tsk vaniljsocker1 krm salt2 ägg1 ¾ dl …

0

Tekakor

Tekakor är underbart goda bröd! Mjuka, goda och hela familjen älskar dem. Ett bröd för både barn och vuxna. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Tekakor Ca 30 st 50 g jäst6 dl mjölk, fingervarm75 g smör, rumsvarmt2 tsk …

1

Hemgjorda geléhjärtan

Geléhjärtan är ljuvligt gott och nu kan du göra dem själv hemma, med hallon i! Superläckra! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Hemgjorda geléhjärtan Ca 30 st  10 gelatinblad 200 g hallon, djupfrysta (100 g hallonpuré) 2 ½ dl strösocker …

0

PENSIONÄRSTÅRTA

En mycket lättgjord tårta som ursprungligen kommer från den mjuka kakan med samma namn pensionärskaka. Obs! Fyllningen ska vara lös och rinnig. PENSIONÄRSTÅRTA Ca 12 bitar 3 st ägg 3 dl vetemjöl 3 dl strösocker 2 tsk bakpulver 1 dl  vatten, kokhett Vaniljfyllning, fyllning 1: 50 g smör ½ dl mjölk 2 tsk vaniljsocker Fyllning …

0

Hallongrottspaj

Himmelskt god, kul att baka och garanterat bland det godaste ni smakat!

2

Mikrokladdkaka

Jag blev verkligen glatt överraskad hur god denna kladdkaka är. Den blir heeeelt perfekt faktiskt, trots att den gräddas i mikron. Lagom seg i ytterkanten och perfekt kladdig i mitten. På bara 4 minuter bakar men en galet god kladdkaka. Helt perfekt ju! Ett nytt favoritrecept som kommer bakas många gånger till hemma hos mig! …

4

Het böngryta

BÖNGRYTA En mycket god och mättande böngryta med kokosmjölk, kryddor som curry, vitlök och cayennepeppar i såsen. Den är vegansk och vegetarisk och bönorna innehåller massor av proteiner. En perfekt vardagsrätt som går snabbt och enkelt att tillaga. Tips! Gör ugnsbakad hel blomkål till middagen – sååå gott! Klicka här för recept! TIPS! Följ mig …

2

Nutellaglass med 2 ingredienser

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! NUTELLAGLASS En av de godaste glassarna man kan göra själv! Och den allra enklaste att göra också! Vispa ihop vispgrädde och Nutella i en skål och frys in blandningen. Efter några timmar har …

2
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x