KESOBRÖD utan vetemjöl som har en lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 4 ½ kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är bra att få i sig till frukost.
54 kolhydrater för hela smeten
4,5 kH per brödbit
KESOBRÖD utan mjöl
12 bitar
5 ägg
500 g Keso, 3 procent
2 1/2 dl havremjöl (eller mandelmjöl)
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. Rör ner 2 dl mixade havregryn, keso, bakpulver och salt och vispa en stund till.
2. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper, ca 1 cm tunn (se bilden nedan).
3. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 10–11 min tills brödet får en lätt gyllenbrun färg. Låt det svalna på plåten. Skär brödet i rutor med en vass kniv eller klipp 12 stycken rutor med en sax.
Brödet går bra att frysa in. Klipp även bakplåtspappret i rutor och lägg en bit papper mellan varje brödbit innan infrysning, annars fastar brödbitarna i varandra. Brödet är jättegott med smör, ost eller skinka som pålägg.
Jättegott!!!!!!! Bytte ut havre till bovetemjöl. Vet inte om det blir stor skillnad på kaloriintaget men tycker om bovete 😀 Sen tog jag hummus, paprika och spenat mellan två bitar och la det i en toast-grill 😀