TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Hemgjorda potatisbullar är så himla gott! Aldrig mer färdigköpta när man smakat dessa! Barnen fullkomligt trycker i sig dem och antingen kan man äta dem med en klick lingonsylt eller som ett tillbehör till t ex bacon, fläsk, köttbullar, kött, kyckling eller någon annan proteinkälla. Och en fräsch sallad. Mums!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Potatisbullar
Ca 16 st
1 kg potatis, kokt
4 ägg
3 msk potatismjöl eller vetemjöl
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
smör eller olja att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. Skär potatisen i mindre bitar och mosa den (lite bitar får gärna vara kvar). Vispa ihop med ägg, potatismjöl och kryddor.
2. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Smält ner en klick smör eller lite olja i stekpannan.
3. Klicka ner ca 1 dl smet per potatisbulle i stekpannan med en slev (i min stekpanna fick det plats 4 potatisbullar). Platta till lite lätt. Stek dem ca 2 minuter per sida. Reglera värmen så de inte bränns, de ska få en gyllenbrun färg.
Förslag på smaksättning i smeten:
2 pressade vitlöksklyftor
3 msk färska örter
1/2 riven gul lök
1 tsk chiliflakes
1 tsk curry
Supergoda! Har gjort dessa flera gånger, funkar perfekt som en enkel lunch ihop med bacon och lingonsylt. Har provat flera olika recept men allt smakar som pannkaka, utom dessa, så ska en riktig potatisbulle smaka! 10/10 på dessa.