Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Lindas små bröd

Kalljästa frallor

869 röster

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Kalljästa frallor – gör degen på kvällen och låt den jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar och njut av underbara, nygräddade bröd till frukost! Eller gör degen på morgonen och servera nygräddade bröd till middagen!

Fakta
Mjölk i degen gör frallorna något mjukare, med mindre luftbubblor och vatten gör dem lite segare, mer rustika med större luftbubblor. Båda vätskorna är lika goda, men på olika sätt.

Tips! Om du vill baka ut frallorna på klassiskt vis, utan kalljäsning: Gör degen och låt den jäsa i bunken i ca 45 min. Baka därefter ut dem i formen. Låt jäsa i 30 min i formen. Grädda sedan.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Kalljästa frallor i form

6 st 
(Gör en dubbel sats för 12 bröd)

25 g jäst3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
3 dl rågsikt
4–5 dl vetemjöl
(om du inte har både rågsikt och vetemjöl hemma så kan du använda endast vetemjöl eller rågsikt)

Garnering
1 äggvita
blå och vita vallmofrön (eller bara en av färgerna)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk eller vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Rulla degen i vetemjöl på ett bakbord. Dela degen i ca 6 bitar. Forma runda frallor och lägg dem i en lagom stor form, klädd bakplåtspapper. Det ska finnas lite luft mellan frallorna.

3. Täck formen med folie och ställ den i kylen i 8–10 timmar.

4. Ta fram brödformen ur kylen. Sätt ugnen på 250 grade.r

5. Pensla bröden med äggvita och strö över vallmofrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna i formen.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anette Barnell
Anette Barnell
1 år sedan

Mycket mycket uppskattade och goda av vuxna som av barn. Jag använde mig utav mjölk istället för vatten vid mitt bak och Kalljästa i kylen över natten.
Jättesmididigt att göra degen, gå och sova och på morgonen vakna och baka ut till bullar.
Detta är ett av dina mycket Bra recept som jag kommer Att använda mig utav och även dela med mig av till mina nära och kära.
Tack Lindas bakskola .
bullar ⭐️⭐️🌺🌺🙏

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Het kycklinggratäng allt-i-ett

Het kycklinggratäng allt-i-ett. En underbart god, lättlagad och hälsosam maträtt som innehåller 436 kcal/portion (läs hela näringsinnehållet nedan). Denna rätt passar både vardag och fest och portionerna är rejält tilltagna. Om du delar hela rätten i sex portioner blir det 290 kcal/portion. Det är så smart att tillaga alla ingredienser; kyckling, potatis, grönsaker och sås …

0

ÄPPELKAKA UTAN SOCKER OCH MJÖL

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Den här äppelkakan är ljuvligt god och man kan inte tro att den inte innehåller vanligt socker eller vetemjöl. Istället innehåller den Use Like Sugar som inte påverkar blodsockret och mandelmjöl som innehåller minimalt med kolhdrater. Perfekt för diabetiker och andra som vill …

2

FRÖLIMPA UTAN VETEMJÖL

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) En nyttig limpa fylld med frön och degen är baserad på havremjöl istället för vetemjöl. En supergod, nyttig limpa fylld med fibrer som påverkar blodsockret mindre än vanligt bröd. Frys gärna in limpan i skivor och ta fram önskat antal när du ska …

5

laxgratäng

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) LAXGRATÄNG Lax i ugn med potatismos är en riktig favoriträtt i min familj! Fantastiskt gott och mycket lätt att tillaga. Det är så enkelt att tillaga maten i ugnen, det går fort, blir saftigt och smakrikt och maten sköter sig själv. Laxgratäng 6 …

0

blåbärspaj

En ljuvligt god smulpaj som har en rykande åtgång. Ett klassiskt mycket gott recept som alltid är uppskattat! Tips! Baka små blåbärspajer i muffinsform – klicka här för recept! Tips! Baka superläckra, supregoda blåbärsmuffins – klicka här för recept! Blåbärspaj 8–10 personer Fyllningca 5 dl blåbär1 msk potatismjöl1 msk strösocker Smuldeg3 dl vetemjöl1 dl havregryn¾ dl …

0

potatisbullar

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) https://youtu.be/OZKjLzkmqCQ Klicka på filmen för att se hur man gör potatatisbullar! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Hemgjorda potatisbullar är så himla gott! Aldrig mer färdigköpta när man smakat dessa! Barnen fullkomligt trycker i sig dem och antingen kan man äta dem med en klick lingonsylt eller som ett …

1

CHOKLADKOKOS-KLADDKAKA

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) En ljuvligt god, lyxig och superläcker chokladkokos-kladdkaka. Den är så enkel att göra, så himla god! En perfekt kaka att bjuda på när man har gäster eller kalas. Eller bara njuta av den framför tv-n ensam eller med familjen.Valfri choklad kan användas! Chokladkokos-kladdkaka …

0

Snabb Kycklinggryta

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Snabb kycklinggryta som jag ofta slänger ihop när familjen ska äta middag snabbt, men ändå lagat från grunden. En riktigt, riktigt god kryddning som vi här hemma älskar! Självklart kan man byta ut någon krydda om man vill. SNABB KYCKLINGGRYTA i sås Ca …

4

Cheesecake

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Cheesecake – en riktig klassiker som är himmelskt god! En lyxig, superläcker cheesecake som alltid är uppskattad och fantastiskt god att bjuda på! Här får ni ett riktigt toppenrecept! CHEESECAKE Ca 12 bitar Botten300 g Digestivekex125 g smör, smält Fyllning600 g färskost, t …

0

snabblimpa

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Supergod snabb limpa med bakpulver i degen! Arbetstiden för den här limpan är bara 5 minuter. Sedan sköter den sig själv under gräddningen i ugnen. Perfekt när man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost. Tips! Både vetemjöl och rågsikt funkar lika bra i degen. Rågsikt innehåller 60 procent vetemjöl och …

2

ugnsrostad vitkål

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) UGNSROSTAD VITKÅL Vitkålen har fått nytt liv – rostad i ugnen med härliga kryddor och smak. Denna vitkål är underbart god som tillbehör till all slags mat och kan kryddas efter egen smak. Pensla över olja eller skeda över brynt smör och krydda …

3

KESOLIMPA UTAN MJÖL

Kesolimpa utan mjöl – en väldigt saftigt, god och nyttig limpa som inte innehåller något vetemjöl. Konsistensen är väldigt mjuk, härlig och god! Och limpan är väldigt enkel att baka. Perfekt för alla som vill äta lite kolhydrater, speciellt för diabetiker eftersom den har låg påverkan på blodsockret. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Kesolimpa …

2
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x