Chocolate chip cookies-kladdkaka En underbar paj med Chocolate chip cookies-botten som är fylld med härlig chokladkladdkaka! Godare än godaste kan jag lova! En magisk kombination!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Cookiekladdkaka
TIPS! För att kunna dela på ägget: rör ihop ägget med en gaffel i en liten skål, då kan du enkelt hälla i hälften i degen.
Ca 12 bitar
Chocolate chip cookies-botten
100 g smör, rumsvarmt
1 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
1/2 krm salt
1/2 ägg (spar andra halvan till kladdkakefyllningen)
2 dl vetemjöl
1 dl chokladknappar eller grovhackad choklad
Kladdkakefyllning
125 g smör, smält
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 ägg
¾ dl kakao
1/2 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 200 grader. Mosa ihop smör, farinsocker, strösocker, bakpulver och salt till en massa. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop till en deg. Rör sist i chokladknapparna.
- Tryck ut kakdegen i en pajform eller springform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp degen som en kant på några centimeter i formen.
- Grädda kakbotten mitt i ugnen i ca 12 minuter. Kanten glider ner under gräddningen, tryck upp den igen försiktigt med en sked. Sänk värmen till 180 grader när du tar ut kakbotten ur ugnen.
4. Kladdkakefyllning: Smält smöret och blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.
5. Häll smeten ovanpå kakbottnen i formen.
6. Grädda kakan i ca 22 minuter längst ner i ugnen. Låt den kallna och stå i kylen i någon timme innan servering. Servera gärna med vispgrädde eller glass. Förvara den i kylskåpet för den är mycket godare kylskåpskall. (Går att frysa in).
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)