Rulltårtstårta – en underbar, lättbakad tårta som passar att bjuda på till alla kalas, till fika eller som dessert efter en god middag. Så gott och enkelt!
Tips! Sylten/fyllningen kan bytas ut mot vaniljkräm, äppelmos, mosad banan, mosade bär, Nutella eller vad man själv önskar.
Rulltårtstårta
Ca 12 bitar
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
Att rulla rulltårtsbottnen i:
1–2 dl strösocker
Fyllning
ca 2 dl jordgubbssylt (eller valfri sylt)
Garnering
3 dl vispgrädde
hallon
jordgubbar
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät smet.
2. Bred ut smeten till en rektangel på en ugnsplåt med bakplåtspapper på.
3. Grädda rulltårtsbottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter.
4. Lägg ett bakplåtspapper på bänken och strö över ett tunt lager strösocker.
5. Lägg rulltårtsbottnen över pappret med strösocker (kakan ska ligga mot sockret). Dra försiktigt bort pappret från kakbottnen.
6. Bred ut ett tunt lager sylt på bottnen.
7. Skär kakbottnen i 6 remsor, på längden.
8. Rulla ihop den första remsan och ställ den i mitten på en tallrik eller ett tårtfat. Vira runt resten av remsorna till en rund tårta..
9. Vispa grädden och bred ut den eller spritsa den på tårtan. Garnera med jordgubbar och hallon (eller andra bär).
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Ska man bre på sylten och rulla remsorna när den har svalnat eller gör man det direkt när man lagt upp kakbotten på sockret?