
SOCKERKANELKAKA En sockrad kanelkaka som är supersaftig och så himla god! Mycket enkel att baka och perfekt att bjuda på till fikat eller ta med ut på picknicken!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
SOCKERKANELKAKA
Ca 10 bitar
Kanel och strösocker är goda smaksättare i denna mjuka och saftiga kaka.
2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl mjölk
50 g smör, smält
3 dl vetemjöl
Garnering
kanel
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form, cm 24 i diameter.
2. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
3. Häll hälften ut smeten i formen. Pudra kanel och strö pärströsocker på smeten. Häll på resten av smeten och strö över ett till lager kanel och strösocker.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–24 min. Känn med en provsticka att kakan är klar. Låt den svalna i formen. Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.