ANANASKYCKLING Ananas och kyckling är en vansinnigt god kombination. Och smaksättningen med curry, vitlök och salta jordnötter är så himla god! En perfekt maträtt som passar både vardag och helg.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Ananaskyckling
4 portioner
Stek först i stekpannan:
10 ananasringar (ungefär en stor burk, spar spadet till såsen)
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
Stek sedan i stekpannan:
4 kycklingfiléer
salt
svartpeppar
curry
2 dl ananasspad
3 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond eller 1 kycklingbuljongtärning
Garnering
1 näve jordnötter
gärna färska örter
GÖR SÅ HÄR
1. Skär ananasringarna i mindre bitar. Värm upp en stekpanna och häll lite olja i botten. Lägg i ananasbitarna och pressa över en vitlöksklyfta och krydda med curry. Stek bitarna i hög värme i någon minut. Ta upp ananasbitarna och lägg dem på en tallrik.
2. Värm upp stekpannan och häll i olja i botten. Krydda kycklingfiléerna med salt, svartpeppar och curry. Stek dem gyllenbruna på båda sidorna på hög värme.
3. Ta upp kycklingfileerna och skär dem i smala bitar. Lägg tillbaka dem i stekpannan och sätt på medelvärme. Rör om så att kycklingbitarna blir genomgräddade.
4. Tillsätt ananasspad, vispgrädde och kycklingfond. Rör om ordentligt. Tillsätt ananasbitarna. Strö över jordnötter och garnera gärna med färska örter, t ex oregano eller basilika. Servera gärna med ris och en fräsch sallad.
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)