PEPPARKAKSKÄRLEKSMUMS Sååååå himla god!!! Ofta bakar man kärleksmums i en långpanna, men jag har bakat den i en rund, vanlig form och det går alldeles utmärkt och den är sååå himla god!!! Mjuk pepparkaka med kärleksmumsglasyr – den är underbart god och täckt med glasyr och kokos!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Gör din egen pepparkakskrydda – klicka här för recept!
Här hittar du fler goda julrecept att baka!
PEPPARKAKSKÄRLEKSMUMS
Ca 12 bitar
Smet
3 dl strösocker
2 ägg
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
175 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Glasyr
35 g smör, smält
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1–2 msk pressad apelsin eller citron (eller bara vatten)
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Smörj och bröa en rund form, ca 23–24 cm i diameter. Häll smeten i formen.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienser till en glasyr. Anpassa vätskan så att den blir lagom bredbar. Strö över kokos. Låt glasyren stelna.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)
Här hittar du fler goda julrecept att baka!