En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka. Baka och njut!
KANELBULLESOCKERKAKA
12 bitar
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 dl vetemjöl
Fyllning
1 tsk kanel
2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät smet.
- Häll smeten i en smord och bröad springform eller sockerkaksform.
- Pudra över 1 msk strösocker och 1 tsk kanel. Rör om lite grann med en slev. Avsluta med att strö över 1 msk strösocker.
- Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. Pudra ev. över lite florsocker före servering.
Hej. Kan man göra denna kaka dagen innan man vill äta den?
Mvh Elin
Det går bra. Förvara den i tätslutande påse eller lock så den håller sig saftig.