Tigerkaka, leopardkaka, ja det finns flera djuriska namn på kakorna. Den här ljus och mörk fläckiga kakan har fått sitt namn från leoparden. Tigerkakan är mer randig, men annars ganska lika recept! En härlig mjuk, saftig kaka med ljus apelsin- och mörk chokladsmet. En toppengod kaka att bjuda på till fikat!
Här hittar du recept på fler goda mjuka kakor – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Leopardkaka
20 bitar
4 ägg
3 dl strösocker
175 g smör, smält
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
smaksättning 1 (halva smeten)
2 msk kakao
smaksättning 2 (andra halvan av smeten)
1 apelsin eller citron (finrivet skal)
2 tsk vaniljsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och bland till en slät smet.
2. Häll över 1/3 av smeten i en annan skål. Tillsätt 2 msk kakao (smaksättning 1) och rör om.
3. Riv skalet av 1 apelsin. Tillsätt skalet och vaniljsocker i den ljusa smeten (smaksättning 2). Rör om ordentligt.
4. Häll den ljusa smeten i en ugnsform, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
5. Klicka ut den mörka smeten på den ljusa (den är lite fastare i konsistensen).
6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 20–23 minuter. Skär kakan i rutor när den svalnat. Pudra ev. över lite florsocker.
Här hittar du recept på fler goda mjuka kakor – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Mycket god kaka.