Hamburgerbröd/frallor. De här bröden funkar precis lika bra som hamburgerbröd eller frallor! Ett fantastiskt bra recept som ni verkligen måste baka! Släng in bröden i frysen och ta fram när du ska käka hamburgare eller frukost! Lika gott vilket som!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
HAMBURGERBRÖD/FRALLOR
16–20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt (eller vatten)
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
14–15 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg, uppvispat (kan bytas ut mot vatten)
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten (eller mjölk() och blanda tills jästen löses upp.
2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Jäsningstips: Fyll upp ca 15 cm varmt vatten i diskhon. Ställ bunken i det varma vattnet så jäser degen snabbare. När degen växt till nästan det dubbla är den färdigjäst.
4. Dela degen i ca 16–20 bitar beroende på hur stor bröd du vill ha. Gör runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem, ca 1 1/2 cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–14 min tills de får lite färg (tiden kan variera lite beroende på storlek).