När man snabbt vill ha nybakat bröd till frukost så är dessa bröd helt perfekta. De är allra godaste när de är nygräddade!
Här finns fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!
10-MINUTERS FRALLOR
6 st
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Strö mjöl över bollarna och platta till dem.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 minuter. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. (Ugnsvärmen kan variera i olika ugnar och om dina bröd inte känns klara efter 10 min kan du grädda i några minuter till).
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!