Baka mjuka, härliga frallor som inte behöver jäsa! De är väldigt lätta att baka och ingredienserna har man oftast hemma! Perfekt bröd att baka när man vill ha nybakat bröd snabbt! Frallorna påminner om scones i smak och konsistens. Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
SNABBA FRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA
6 st
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl filmjölk, naturell yoghurt eller kvarg
Garnering
1 msk filmjölk
2 tsk sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med filmjölk och strö över sesamfrön (eller andra frön)
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!