Allt-i-ett – en krämig, ljuvligt god kyckling i sås som blandas med pasta. Makalöst gott! En lättlagad maträtt för både vuxna och barn! Så himla gott!
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!
Krämig kycklingpasta allt-i-ett
4 personer
en näve färsk spenat
600 g kycklingfilé skurna i bitar
salt
chiliflakes eller curry
3 dl crème fraîche, valfri fetthalt
2 msk kycklingfond
1 näve cocktailtomater
1 klyfta pressad vitlök
Tillbehör:
4 portioner kokt pasta
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 230 grader. Sprid ut en näve färsk spenat i en ugnsform. Skär kycklingfilén i mindre bitar och lägg ut dem på spenaten. Krydda med salt och chiliflakes eller curry.
2. Klicka ut all crème fraîche på kycklingen. Häll på kycklingfonden, lägg på cocktailtomaterna och pressa över en klyfta vitlök.
3. Grädda allt mitt i ugnen i 25–30 minuter tills kycklingen är genomstekt. Koka 4 portioner pasta under tiden kycklingen är i ugnen.
4. Ta ut kycklingen och häll upp pastan i ugnsformen ovanpå kycklingen. Rör om försiktigt till en krämig gratäng. Servera gärna en fräsch sallad till. Smaklig måltid.
Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!