Bloggar Lindas Bakskola Lindas limpor Lindas matbröd

Müslifilmjölkslimpa

müslifilmjölkslimpa8

Müslifilmjölkslimpa – en mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning! Ljuvligt god och en favorit som har en rykande åtgång. Skär den gärna i skivor och frys in, sedan är det bara att ta fram och tina när man är hungrig.

Tips! Tillsätt ½ dl mörk sirap om du vill ha en sötare limpa.

Klippta morotsfrallor – slipp kladd och klipp frallorna i bitar med en sax! Klicka på bilden för recept!
Klippta morotsfrallor – slipp kladd och klipp frallorna i bitar med en sax! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Müslifilmjölkslimpa

1 st

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 ½ dl filmjölk
3 dl müsli (valfri sort)

Garnering
müsli

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, salt och filmjölk till en kladdig smet.

2. Tillsätt müslin och rör om.

3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite müsli på ytan.

4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, salt och filmjölk till en kladdig smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop vetemjöl, grahamsmjöl, bikarbonat, salt och filmjölk till en kladdig smet.
2. Tillsätt müslin och rör om.
2. Tillsätt müslin och rör om.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite müsli på ytan.
3. Häll upp smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö lite müsli på ytan.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.
4. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugnsfolié i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

müslifilmjölkslimpa5 müslifilmjölkslimpa6 müslifilmjölkslimpa11 müslifilmjölkslimpa10 müslifilmjölkslimpa9 müslifilmjölkslimpa7

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Chokladfudge brownies

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

0

Mug cake

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert!

0

Mangokladdkaka

Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

0

Morotsmuffins

Supersaftiga, smakrika morotsmuffins!

0

Morotslimpa utan vetemjöl

Nyttig, mjölfri, lättbakad limpa som inte behöver jäsa! Ljuvligt god!

0

Silviakaka

Silviakaka – favoritkaka med glasyr & kokos som garanterat kommer gå åt som smör i solsken!!

0

Pärlsockerkakor

Spröda mördegskakor med kanel och pärlsocker!

0

Mjölkchokladgrottor

Spröda, härliga mördegskakor med en chokladbit på toppen. Riktigt läckra godiskakor!

0

Lättbakade morotsfrallor

Morotsfrallor som är luftiga, goda och lätta att baka!

0

Klippta morotsfrallor

Klipp degen i bitar med en sax – du slipper kladdiga händer plus att bröden blir vackert formade. Enkelt, smidigt och smart!

0

Enkelt bondbröd

Rustikt bondbröd som alla lyckas med. Superenkelt att baka!

0