Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Rosa pärlsockerkakor

pärlsockerkakor9 pärlsockerkakor8

Spröda, lättbakade mördegskakor med en läcker kant av rosa pärlsocker. Sockret på kanterna gör dem extra knastriga och goda!  Den rosa färgen kan man strunta i om man vill eller varför inte göra dem blå, gröna eller gula?!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Rosa pärlsockerkakor

Ca 30 st

ca 1 dl pärlsocker
några droppar röd hushållsfärg

1 dl strösocker
4 ½ dl vetemjöl 
2 tsk vaniljsocker
200 g smör, rumsvarmt 

GÖR SÅ HÄR
1. Blanda pärlsocker och några droppar hushållsfärg i en skål. Rör om ordentligt tills pärlsockret är lagom rosa.

2. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och vaniljsocker i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.

3. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till rullar, ca 6–8 cm i diameter (beroende på vilken storlek man vill ha på kakorna).

4. Häll ut pärlsockret på en skärbräda och rulla degrullarna i sockret så att det fastnar i degen.

5. Skär kakorna i bitar, ca 3/4 cm tunna, med en vass kniv.

6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Blanda pärlsocker och några droppar hushållsfärg i en skål. Rör om ordentligt tills pärlsockret är lagom rosa.
1. Blanda pärlsocker och några droppar hushållsfärg i en skål. Rör om ordentligt tills pärlsockret är lagom rosa.
3. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till rullar, ca 6–8 cm i diameter (beroende på vilken storlek man vill ha på kakorna).
3. Dela degen i två bitar. Rulla ut dem till rullar, ca 6–8 cm i diameter (beroende på vilken storlek man vill ha på kakorna).
4. Häll ut pärlsockret på en skärbräda och rulla degrullarna i sockret så att det fastnar i degen.
4. Häll ut pärlsockret på en skärbräda och rulla degrullarna i sockret så att det fastnar i degen.
5. Skär kakorna i bitar, ca 3/4 cm tunna, med en vass kniv.
5. Skär kakorna i bitar, ca 3/4 cm tunna, med en vass kniv.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
6. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
7. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

pärlsockerkakor10

pärlsockerkakor7

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Gaffelkakor

Randiga, spröda småkakor som är busenkla att göra!

0

Snabba plättbröd

Snabba stekpannebröd som är perfekt att baka på helgen när man vill ha nybakat bröd till frukost. De behöver inte jäsa.

0

Focaccia

Italienskt matigt bröd som kan smaksättas helt efter egen smak! Lätt att baka och jäser bara en gång på plåten, men kan även kalljäsa i kylen.

0

Müslifilmjölkslimpa

En mycket lättbakad filmjölkslimpa med müsli som inte behöver jäsa! Degen tar bara 5 minuter att röra ihop + gräddning!

0

Chokladfudge brownies

Galet goda, lyxiga chokladfudge brownies! En perfekt dessert med en klick vispgrädde!

0

Mug cake

Kladdkaka i kopp! På 1 minut gör man världens enklaste, godaste dessert!

0

Mangokladdkaka

Mango på kladdkakan är ljuvlig gott och läckert! En toppendessert som serveras med vispgrädde eller glass.

0

Morotsmuffins

Supersaftiga, smakrika morotsmuffins!

0

Morotslimpa utan vetemjöl

Nyttig, mjölfri, lättbakad limpa som inte behöver jäsa! Ljuvligt god!

0

Silviakaka

Silviakaka – favoritkaka med glasyr & kokos som garanterat kommer gå åt som smör i solsken!!

0

Pärlsockerkakor

Spröda mördegskakor med kanel och pärlsocker!

0