LJUVLIGT GODA CHOKLADFYLLDA CHOLADMUFFINS Lägg en, eller kanske två chokladbitar i varje muffins. Det gör dem extra goda! En glad överraskning när man tar sin första tugga.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Chokladfyllda chokladmuffins
Tips! Lägg 2 chokladbitar i varje muffins så blir de ännu läckrare!
12–15 st2 ägg2 ½ dl strösocker
½ dl kakao2 tsk bakpulver100 g smör, smält3 dl vetemjöl1 ½ dl mjölkFyllning
12–15 chokladbitar (valfri sort)GarneringflorsockerGÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt kakao, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Ställ ut 12–15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg 1 chokladbit i varje form (valfritt).
3. Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra ev. florsocker över dem före servering.
[caption id="attachment_57175" align="" width="860"] 1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt kakao, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_57186" align="" width="860"] 2. Ställ ut 12–15 muffinsformar på en plåt (eller i en muffinsform). Lägg 1 chokladbit i varje form (valfritt).[/caption]
[caption id="attachment_57177" align="" width="860"] 3. Häll smeten i muffinsformarna. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).[/caption]
[caption id="attachment_57178" align="" width="860"] 4. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra ev. florsocker över dem före servering.[/caption]
Mikrosockerkaka eller mugcake. På två minuter har du en färdig sockerkaka som blir ljuvligt god och mjuk. Perfekt när du blir sugen på en kaka och du vill äta det på en gång! Sockerkakan gör du enkelt i mikron på bara en till två minuter. Tips! Så gör du mikrokladdkaka på 1 minut – klicka …
BANOFFEPAJ En dessert som är en given succé! Chokladkola, smulig Digestive-botten, banan och fluffig vispgrädde. En fantastisk kombination av godsaker. Den här pajen passar både till vuxna och barn. Så himla god! Banoffepaj 14–16 portioner Botten:1 paket digestivekex 400 g175 g smör, smält Fyllning2 burkar karamelliserad mjölk*, 397 g styck100 g mörk choklad3 bananer5 dl …