Chokladfudgetårta

En drömgod, lyxig och underbar chokladtårta med härlig chokladfudge på toppen! Denna kan man alltid bjuda på vid alla tillfällen och gästerna kommer älska den! Bjud på den som dessert efter maten, tårta på festen eller som fika på jobbet. Ett riktigt toppenrecept!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Chokladfudgetårta

12 bitar

Botten

150 g smör
2 ¾ dl strösocker
¾ dl kakao
1 krm salt
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
2 ägg

Chokladfudge
2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
150 g mörk choklad, valfri sort
50 g smör

Garnering (frivilligt)
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform (bröa med kokos eller ströbröd), 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 22 min. Låt den kallna i formen. 

4. Chokladfudge: Blanda alla ingredienserna utom smöret, i en kastrull. Koka upp det och låt det puttra till 120 grader. Tag bort kastrullen från värmen och tillsätt smöret. Blanda till en slät smet.

5. Bred ut chokladfudgen över kakan och låt den stelna i kylen. Pudra över lite florsocker före servering (mest för att det är vackert). Servera gärna med en klick vispgrädde och bär.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)


pannkakor utan mjöl

Tänk att pannkakor utan mjöl kan vara så goda! Istället för vetemjöl innehåller de fiberhusk. Fiberhusk innehåller gelébildande fibrer som ersätter glutens egenskaper och gör att smeten håller ihop när de steks. Pannkakorna smakar ljuvligt och ingen kan tro att de inte innehåller något mjöl. Passar alla som vill äta nyttigt eller glutenfritt eller lite kolhydrater (t ex diabetiker). En perfekt frukost, lunch eller mellanmål.

Tips!
Om du vill att pannkakorna inte ska innehåller några kolhydrater så tillsätter du vispgrädde + vatten (istället för mjölk)

Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

Pannkakor utan mjöl

10–12 st små pannkakor eller ca 6 stora

4 ägg
3 dl mjölk (eller 1 dl vispgrädde + 2 dl vatten = inga kolhydrater)
2 msk Fiberhusk
1 krm salt

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa upp äggen lite lätt med en handvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa till en slät smet.

2. Stek pannkakorna i smör på medelvärme i en stekpanna. Vänd när de fått lagom med färg. Servera gärna med bär och/eller vispgrädde.


 Här hittar du fler recept utan socker – klicka här!

Kall currysås med mango chutney

En mycket lättlagad och otroligt god, kall sås som passar till t e x kyckling, kött, sallad, vegobiffar. Ja, denna sås passar till det mesta om man gillar curry som jag gör. Jag älskar curry och Mango chutney så detta är en sås som jag ofta gör hemma hos mig.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

KALL CURRYSÅS MED MANGO CHUTNEY

3 dl gräddfil
2 msk mango chutney
2 msk sweet chili sauce (sötsur sås)
1 tsk curry

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda gräddfil, mango chutney, sötsur sås och curry i en skål. Förvara såsen i kylskåpet.

NÄRINGSRIK GLASS

I samarbete med Modifast sverige har jag tagit fram ett ljuvligt gott glassrecept som innehåller Modifast måltidsersättning och fryst banan. Pulvret är mycket näringsrikt och kan ersätta en hel måltid. Modifast pulver är ett bättre näringsrikt val när sämre livsmedel är alternativet.

Den här glassen smakar och har en konsistens som påminner om mjukglass. Den är himmelskt god, mättande och du kan njuta av denna krämiga glass, men får i dig näringsämnen för en hel måltid mat. Klicka här för att beställa Modifast

Näringsrik chokladglass 

2 portioner

2 bananer (ca 300 g)
1 påse Modifast choklad
2 dl vatten

GÖR SÅ HÄR

1. Skiva bananerna och frys in dem.

2. Blanda en påse Modifast choklad med 2 dl vatten i en shaker. Skaka ordentligt.

3. Mixa de frysta bananerna och chokladshake till en krämig glass. Ät och njut.

Näringsinnehåll 2 portioner
kalorier 479
Kolhydrater 97 g
protein 17 g
fett 6 g

Näringsinnehåll 1 portion
kalorier 240
Kolhydrater 49 g
protein 9 g
fett 3 g

Klicka här för att beställa Modifast!

Det går lika bra att göra glassen med jordgubbssmak.

KYCKLINGKÖTTFÄRSSÅS

Kycklingköttfärssås – en klassiker i ny tappning! Istället för att använda köttfärs har jag tillagat min favoritköttfärssås med kycklingfärs. Och den blev underbart god och lika enkel att tillaga! Kycklingköttfärsen är lätt att steka och smakar mycket gott. Kycklingköttfärs ger en mycket god smak och innehåller bara ca 5 procent fett.

Hygientips!
Tänk på att alltid tvätta händerna både före och efter du tar i kycklingfärsen. Lägg den aldrig på en träskärbräda utan använd en i plast. Låt inte köttfärsen komma i kontakt med andra råvaror som inte ska tillsättas i grytan.

Ingredienstips!
Mängden kryddor, ketchup och tomatpuré kan varieras efter egen smak och tycke om man vill.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

KYCKLINGKÖTTFÄRSSÅS

Ca 8 portioner

1 gul lök 
800 g kycklingköttfärs
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
2 vitlöksklyftor
1 ½ msk torkad oregano
1 ½ dl ketchup
½ dl tomatpuré
1000 g krossade tomater
ev. färsk timjan eller basilika

GÖR SÅ HÄR
1. Skala och finhacka löken. Värm upp en stekpanna. Fräs den i en klick smör tills den är gyllenbrun. Lägg löken åt sidan i en skål.

2. Fräs kycklingköttfärsen i en klick smör i en upphettad stekpanna . Mosa den hela tiden med en gaffel tills den är genomstekt. Sänk värmen när kycklingen börjar få färg.

3. Salta och peppra kycklingen. Pressa över vitlöken med en vitlökspress och strö över oregano. Rör om ordentligt.

4. Tillsätt ketchup, tomatpuré, krossade tomater och den stekta löken. Rör om ordentligt och låt allt puttra på svag/medelvärme i ca 10 min. Smaka därefter av och tillsätt eventuellt mer av kryddorna efter egen smak. Klipp gärna ner några kvistar färsk timjan eller basilika.