Bearnaisesmör recept

bearnaise

Gillar du Bearnaisesås? Då kommer du älska detta kryddsmör med samma smak som den ljuvliga såsen! Passar allt som är grillat och är även supergott i bakad potatis.

Titta på min steg-för-stegfilm som visar hur man gör Bearnaisesmöret – klicka här!

Bearnaisesmör

I kastrullen:
2 msk vit vitvinsvinäger
1 msk vatten
2 msk schalottenlök, finhackad
1 msk färsk eller torkad dragon, finhackad
200 g smör, vispas

1 msk färsk eller torkad körvel, finhackad
1 msk färsk persilja, finhackad
salt, svartpeppar

GÖR SÅ HÄR

  1. Blanda vitvinsvinäger, vatten, dragon, peppar och lök. Låt koka tills vätskan nästan torkat in. Sila och låt det kallna.
  2. Vispa smöret fluffigt med en elvisp.
  3. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och svartpeppar. Lägg smörblandningen på plastfolie och forma till en rulle. Lägg den i kylen eller frysen för att stelna.TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Jordgubbskaka recept

Jordgubbstårta

×

Jordgubbstårta/Marängtårta. Frasiga marängbottnar fyllda med krämig citronfyllning och rikligt med vispgrädde, jordgubbar och smält choklad. En galet god tårta som passar alla kalas och högtider!

Titta på steg-för-stegfilm hur man bakar tårtan – klicka här!

Jordgubbstårta/Marängtårta

Tips! Tillsätt 3 dl Rice Crisp-flingor i marängsmeten innan du brer ut dem på ugnsplåten. Supergott och krispigt!

Botten
4 äggvitor
3 dl strösocker

Fyllning
4 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 dl vispgrädde
100 g smör
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 2 msk saft)

Garnering
5 dl vispgrädde
jordgubbar
citronmeliss
3 chokladbitar, smälta

Tips! Baka en mjuk, supersaftig jordgubbskaka – klicka här för film & recept!

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Sätt ugnen på 125 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa ner strösockret, lite i taget. (Rör försiktigt ner flingorna.)

2. Bred ut smeten på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 cm.

3. Grädda marängbottnen längst ner i ugnen i 60–70 min, tills den släpper från pappret. Låt den svalna.

4. Fyllning: Rör ihop alla ingredienserna i en kastrull och låt puttra under omrörning till en tjock kräm på låg värme. Var försiktigt så den inte bränner fast. Låt den svalna.

5. Dela marängbottnen i två lika stora delar med en vass kniv. Bred ut krämen på den ena maränghalvan och lägg den andra halvan ovanpå.

6. Garnering: Vispa grädden fluffig och bred ut hälften på toppen. Spritsa resten som en ram runt tårtan.

7. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lägg dem i mitten på tårtan. 

8. Smält chokladen och ringla den över grädden och jordgubbarna. Garnera ev. med citronmelissblad.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Jordgubbskaka

Skärmavbild 2019-06-09 kl. 16.38.46

Jordgubbskaka – en vansinnigt god, mjuk kaka fylld med härliga jordgubbar. Den går snabbt att slänga ihop och är helt perfekt när man vill bjuda på gofika! Servera gärna kakan ihop med en klick vispgrädde eller vaniljvisp!

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Tips! Titta på steg-för-stegfilm som visar hur man bakar jordgubbskakan – klicka här!

Jordgubbskaka 

Ca 12 bitar

2 ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
50 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl 

Fyllning/garnering
10–15 jordgubbar, beroende på storlek
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj och bröa en rund form ca 24 cm i diameter.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, mjölk, smält smör och vetemjöl. Vispa snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Fyllning: Dela jordgubbarna i mindre bitar.

4. Strö ev. strösocker över jordgubbarna.

5. Häll smeten i formen. 

6. Lägg jordgubbarna i formen på smeten.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i 25–30 min. Servera gärna kakan med vaniljsås, vispgrädde eller glass.

 

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

 

Himmelsk jordgubbskaka

jordgubbskaka1 jordgubbskaka2

Jordgubbskaka – en ljuvligt god och lättbakad jordgubbskaka som passar perfekt som dessert med en klick vispgrädde eller ät den som den är till fikat. Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser som man oftast har hemma. En riktig favorit! Kakan kan bakas i en vanlig rund springform också, ca 24 cm i diameter.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Himmelsk jordgubbskaka

12 bitar

2 ägg                                    
2 dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
ca 200 g jordgubbar

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt sist smöret och blanda allt till en slät smet.

2. Dela jordgubbarna på mitten och kolla så de har ungefär samma storlek. (Om du vill kan du sockra på jordgubbarna med strösocker).

3. Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper, 19 x 26 cm eller en vanlig rund springform, ca 24 cm.

4. Lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen.

6. Pudra över florsocker och skär kakan i bitar. Servera den gärna med en klick grädde, vaniljsås eller glass.

jordgubbskakastegförsteg