LINDAS GODA FRALLOR Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag.
Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.
9 dl vatten, fingervarmt 50 g jäst 1/2 dl rapsolja (eller 50 g smör, rumstempererat) 1 msk salt 9 dl rågsikt 11–13 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i 20 bitar. Rulla dem till bollar.
3. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.
Reklam för Lindas brödform. Jag är supernöjd med utformningen av min nya brödform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums som jag här delar ett underbart gott recept på till er. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!
Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform! Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av! Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Glasyr 50 g smör, smält 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3 ½ dl florsocker 1 msk starkt kaffe ev. lite vatten
Garnering kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Stjälp upp kakan på en tallrik eller ett bakplåtspapper.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ gärna kakan i kylen så att glasyren stelnar. Skär kakan i bitar med en vass kniv.
Reklam för Lindas brödform. Jag är supernöjd med utformningen av min nya brödform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums som jag här delar ett underbart gott recept på till er. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!
Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform!Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av! Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner sirap, olja, salt och rågsikt, lite i taget. Rör ihop allt till en lätt kladdig deg.
2. Stjälp ner degen i Lindas brödform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och tryck ut den lite lätt i botten på formen. Låt limpan jäsa till sin dubbla storlek, degen ska nästan nå kanten på limpformen, det tar ca 60–90 min.
3. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla limpan med ägg. Sänk temperaturen i ugnen till 200 grader när du ställer in formen i ugnen. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 40 minuter.
Reklam för Lindas brödform. Jag är supernöjd med utformningen av min nya brödform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums som jag här delar ett underbart gott recept på till er. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!
Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform!
LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av! Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här!
Glasyr 50 g smör, smält 2 msk kakao 2 tsk vaniljsocker 3 ½ dl florsocker 1 msk starkt kaffe ev. lite vatten
Garnering kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i äggblandningen. Tillsätt smör och mjölk. Vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i Lindas brödform, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 42–45 min. Låt den svalna. Stjälp upp kakan på en tallrik eller ett bakplåtspapper.
4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten så den blir lagom bredbar.
5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Ställ gärna kakan i kylen så att glasyren stelnar. Skär kakan i bitar med en vass kniv.
Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform! Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av!
Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform! Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Reklam för Lindas brödform. Jag är supernöjd med utformningen av min nya brödform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även bullar, pajer, kladdkakor m m. När man vill baka lite mindre mängd kladdkaka eller paj istället för i en vanlig springform är det perfekt att baka i denna form. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!
LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av! Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en lätt kladdig, men smidig deg. Anpassa mängden vetemjöl så att degen är lagom i konsistensen, inte för kladdig, men inte heller kompakt. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i 45 min.
4. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor, lika långa som limpformarna. Lägg dem i varsin Lindas brödform, klädda med bakplåtspapper. (Om du bara har en limpform bakar du ut halva degen och låter den andra halvan stå och vänta i kylen tills du gräddat den första limpan i ugnen. När den är gräddad kan du baka ut andra halvan, låt den jäsa i formen i ca 30 minuter och sedan grädda den).
5.Limpa 1: Den ena limpan har jag penslat med ägg och strött över vallmofrön. Limpa 2: Den andra limpan har jag bara pudrat med vetemjöl och skurit några sneda snitt i degen på. Låt limporna jäsa i formarna under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Ställ in limporna på ett galler, längst ner i ugnen. Sänk värmen till 200 grader när du sätter i bröden. Grädda i ca 45 min. Ta ut dem ur formen och låt dem svalna på ett galler.