Klippta frallor
Klipp degen i bitar – enkelt och varje fralla får en unik form. Bröden blir både snygga, saftiga, mjuka och goda! Rulla degen i mjöl och klipp den i bitar. Så enkelt och smidigt!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!
Tips! Baka fluffiga brytfrallor (frallor som bryts isär). De blir otroliga! Recept klicka här!
Klippta frallor
Ca 20 st
50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
1/2 dl neutral olja
1 msk salt
9 dl rågsikt
9 dl vetemjöl
(eller 18 dl rågsikt eller 18 dl vetemjöl)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Tillsätt lite extra mjöl om degen är för kladdig. Den ska vara smidig, men inte för kompakt. Knåda ihop allt till en smidig deg. Låt den jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Rulla ut degen till en längd på ett mjölat bakbord. Mjöla den ordentligt på ytan. Klipp degen i ca 20 lika stora bitar. (Lägg ca 10 st på varje plåt)
3. Lägg degbitarna på en plåt, klädd med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.