Tips! Baka ljuvligt goda, läckra semmelmuffins – klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Semmelsockerkaka
Ca 12 bitar
2 ½ dl strösocker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ tsk kardemumma, mortlad
3 dl vetemjöl
75 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
Fyllning
100 g mandelmassa
några matskedar mjölk
3 dl vispgrädde
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver, kardemumma och vetemjöl och vispa ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Blanda ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Stjälp sedan upp den på en tallrik. Låt den kallna helt.
4. Skär av toppen (ett lock) på sockerkakan med en vass kniv.
5. Gröp ur en cirkel med innan mäta i sockerkaksbotten (se bilden nedan).
6. Mosa ihop mandelmassan med mjölken till en lagom kladdig massa. Använd en gaffel. Fyll mandelmassan i gropen i bottnen.
7. Vispa grädden fluffig och spritsa den på bottnen. Lägg på locket. Pudra över florsocker.