PRINSESS-STUBBE


Prinsesstårta – en favorit med hallonsylt, vaniljkräm, vispgrädde och ett täcke av marsipan. En otroligt god klassiker som jag här har bakat som en stubbe istället.
Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!
PRINSESS-STUBBE
12–15 bitar
Botten:
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 msk mjölk
Fyllning:
1–2 dl hallonsylt (eller jordgubbssylt)
1–2 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
marsipanlock
Garnering
florsocker
en bit vit choklad, smält
marsipanrosor
GÖR SÅ HÄR
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
- Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten.
- Bred ut smeten i Lindas avlånga form (limpform), klädd med bakplåtspapper.
- Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 10 min.
- Låt bottnen kallna. Lägg den på en tallrik eller skärbräda.
- Fyllning: Bred ut ett lager sylt på hela bottnen.
- Bred ut tjockt lager vaniljkräm på sylten.
- Vispa vispgrädden fluffig.
- Bred ut ett riktigt tjockt lager vispad grädde på vaniljkrämen.
- Lägg försiktigt ut ett marsipanlock ovanpå vispgrädden. Om du använder ett färdigköpt så är det runt. Skär bort kanterna och använd den överblivna marsipanen och gör marsipanrosor.
- Pudra över florsocker, ringla över smält, vit choklad och garnera gärna med marsipanrosor.



Jag har bakat tårtbottnen i min avlånga brödform. De raka kanterna gör bottnen jämnt gräddad och perfekta, snygga kanter.











Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här!
