LINDAS RÅGSIKTSKAKOR



Nybakade rågsiktskakor, direkt från ugnen. De här rågsiktskakorna är en ren dröm. Otroligt mjuka, saftiga och så goda att äta. Gärna med smör, ost och en skiva paprika. Bröden går bra att frysa in.
Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt!

Jag har bakat dessa goda rågsiktskakor i min långpanna som jag tagit fram. Bröden blir otroligt saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka brödet i denna plåt som jag tagit fram för! De raka kanterna gör att gräddningen blir jämn.
Beställ gärna min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.
Beställ gärna min ugnsform – klicka här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
LINDAS RÅGSIKTSKAKOR
2 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3/4 dl rapsolja (eller 75 g smält smör)
3/4 dl mörk eller ljus sirap
15–16 dl rågsikt
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja, sirap och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den ordentligt i några minuter, gärna i bakmaskin så att glutentrådarna blir starka.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min eller till sin dubbla storlek.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två delar. Forma två avlånga kakor och gör ett avlångt hål i mitten, ca 15 cm x 4 cm (se bilden nedan). Lägg dem i Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och nagga ytan med en gaffel.
4. Låt brödkakorna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.
5. Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 22 min. Låt dem svalna på ett galler under en bakduk.
Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här!












Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här!
