PRINSESS-STUBBE

Prinsesstårta – en favorit med hallonsylt, vaniljkräm, vispgrädde och ett täcke av marsipan. En otroligt god klassiker som jag här har bakat som en stubbe istället.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här! 


Här hittar du fler goda, enkla recept att baka i min brödform – klicka här!

PRINSESS-STUBBE

12–15 bitar

Botten:
2 ägg
1 dl strösocker
1 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 msk mjölk

Fyllning:
1–2 dl hallonsylt (eller jordgubbssylt)
1–2 dl vaniljkräm
3 dl vispgrädde
marsipanlock

Garnering
florsocker
en bit vit choklad, smält
marsipanrosor

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt. 
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten. 
  3. Bred ut smeten i Lindas avlånga form (limpform), klädd med bakplåtspapper. 
  4. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 10 min.
  5. Låt bottnen kallna. Lägg den på en tallrik eller skärbräda.
  6. Fyllning: Bred ut ett lager sylt på hela bottnen.
  7. Bred ut tjockt lager vaniljkräm på sylten.
  8. Vispa vispgrädden fluffig.
  9. Bred ut ett riktigt tjockt lager vispad grädde på vaniljkrämen.
  10. Lägg försiktigt ut ett marsipanlock ovanpå vispgrädden. Om du använder ett färdigköpt så är det runt. Skär bort kanterna och använd den överblivna marsipanen och gör marsipanrosor.
  11. Pudra över florsocker, ringla över smält, vit choklad och garnera gärna med marsipanrosor.

Jag har bakat tårtbottnen i min avlånga brödform. De raka kanterna gör bottnen jämnt gräddad och perfekta, snygga kanter.

Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela bottnen. Beställ gärna min brödform – klicka här! 

Kokostosca

Oemotståndligt god, seg och lätt kladdig chokladbotten med ett knäckigt, lite knaprigt kokostoscatäcke.

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka – klicka här!

Kokostosca

Ca 20 st

Botten
200 g smör
5 dl strösocker
2 krm salt
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 st ägg

Kokostosca
75 g smör
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
5 1/2 dl kokosflingor (200 g)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Botten: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt  resten av ingredienserna och rör om till en slät smet.

2. Bred ut smeten i en långpannan 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 18 minuter (gör under tiden kokostoscan).

4. Kokostosca: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, strösocker och grädde. Koka upp, sänk värmen och tillsätt koksen. Låt det sjuda på svag värme i 5 min.

5. När kakan nästan är färdiggräddad, ta ut den från ugnen och bred på kokostoscan. Grädda i ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills kakan fått fin lätt gyllenbrun färg. Låt den svalna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Här hittar du fler goda, enkla recept att baka!

Reklam för Lindas ugnsplåtBaka gärna kokostoscan min nya bakplåt!

Detta recept gjorde jag innan jag tagit fram denna ugnsplåt, men det är perfekt att baka kokostoscan i min ugnsplåt. De spikraka kanterna är perfekt när man bakar och det är lätt att skära snygga bitar av kakan.

 Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt! Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

GRÖTFRALLOR

Mjuka, härliga bröd med havregryn och vatten som blandas till en lös, kall gröt. Tillsätt därefter mjöl och baka dessa fantastiska frallor som är såååå goda! Går bra att frysa in!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ min nya bakplåt här!
Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt!
I min suveräna ugnsplåt har jag bakat dessa grötfrallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Kalljäsning av degen över natten – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

GRÖTFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

15 st

50 g jäst
8 dl vatten
3 tsk salt

1/2 dl rapsolja
3 dl havregryn
7 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl (eller endast vetemjöl eller endast rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och havregryn. Blanda och låt stå i ca 10 min så att havregrynen suger åt sig vätska.

2. Tillsätt rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer vetemjöl om degen är alldeles för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

4. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Pensla frallorna med vatten och strö över lite havregryn.. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden längst ner i ugnen i 18 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

LINDAS POTATISMOS

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest.

Tips!
Gör krossad potatis i ugn – det är supergott! Klicka till receptet här!

LINDAS POTATISMOS

Så kokar du potatis – klicka här!

ca 10 potatisar (ca 1 kg)
75 g smör
1–2 dl mjölk, het
salt
ev. lite svartpeppar och muskotnöt

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vatten i en kastrull. Tillsätt salt. Lägg i potatisen och koka potatisen mjuk i ca 20 min.

2. Vispa sönder potatisen med en elvisp eller i en hushållsmaskin i en stor bunke. Tillsätta gärna en nypa malen muskotnöt eller svartpeppar.

3. Tillsätt smör och het mjölk (värm i mikron eller i en kastrull). Tillsätt även lite salt efter smak. Vispa moset riktigt fluffigt. Tillsätt lite mjölk i taget och anpassa mängden mjölk så moset blir lagom fluffigt.

Gör krossad potatis i ugn – det är supergott! Klicka till receptet här!

LINDAS GODASTE CHOKLADBOLLAR

Godaste, smarrigaste chokladbollarna! Chokladbollar, havrebollar, kokosbollar, ja kärt barn har många namn... Det här är ett favoritrecept som varmt rekommenderas!

Tips! Baka ljusa havrebollar som är underbart goda – klicka till receptet här!

LINDAS GODASTE CHOKLADBOLLAR

8 dl havregryn
150 g smör, rumsvarmt
2 dl kokos (kan uteslutas)
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
3 msk kaffe (kan ersättas med vatten)
3 dl florsocker (kan bytas ut mot 1 ½ dl strösocker)
lite vatten

Garnering
kokos eller pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder havregrynen med fingrarna. Nyp ihop dem med smöret.

2. Tillsätt resten av ingredienser och blanda ihop allt till en kladdig deg. Vispa gärna med en elvisp. Tillsätt lite vatten om smeten inte blir tillräckligt kladdig

3. Gör runda bollar i önskad storlek och rulla dem i kokos (eller pärlsocker). Förvara dem i en burk med lock i kylen.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Tips! Baka ljusa havrebollar som är underbart goda – klicka till receptet här!