FALUKORV & KLYFTPOTAITS I AIRFRYER

Lättlagad mat som hela familjen uppskattar! Enkelt och smidigt, tillaga hela middagen i en airfryer. Här hittar du fler recept till airfryer – klicka här!

FALUKORV & KLYFTPOTATIS I AIRFRYER

några potatisar
olja
salt

1 falukorv
senap & ketchup
ostskivor

GÖR SÅ HÄR
1. Skär potatisarna i klyftor eller mindre bitar.

2. Lägg potatisen i botten på din airfryer. Ringla över lite olja och salta. Blanda. Kör potatisen på 200 grader medan du gör i ordningen falukorven, ca 10 minuter.

3. Skär skåror i falukorven med en vass kniv, med ca 2 cm mellanrum.

4. Kläm ner senap och ketchup (eller bara senap eller bara ketchup) i skårorna i korven.

5. Hyvla ostskivor (lika många som skåror i korven), vik dem och stick ner i klyftorna i falukorven.

6. Rör om i potatisen i din airfryer. Lägg även korven i din airfryer och kör på 200 grader i ca 25 minuter, eller tills den är genomgräddad och fått färg. Öppna om rör om i potatisen en eller två gånger under gräddningen. Obs! Olika airfryer kan ha olika gräddningstid så lär känna din airfryer och kontrollera tiden genom att öppna snabbt och titta på din mat.

Obs! Om din potatis inte är färdig när falukorven är färdiggräddad, ta upp falukorven och kör potatisen i några minuter till.

Här hittar du fler recept till airfryer – klicka här!

Köttfärs & tortellinigryta

Köttfärs och tTrtellini i en krämig, härlig tomatsås – en lättlagad, otroligt god middag. Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här! Det går bra att använda vanlig pasta istället för Tortellini. Låt grytan puttra tills pastan är genomkokt och anpassa mängden vatten så grytan blir krämig.

Köttfärs & Tortellinigryta

4 portioner

1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g köttfärs
svartpeppar
salt
2 msk oregano
2 msk tomatpuré
2 pkt krossade tomater
4 dl vatten
2 msk köttfond eller 1 buljongtärning
1 1/2 dl vispgrädde

Tips! Tillsätt en nypa chiliflakes för mer styrka.

Tillsätt:
250 g Tortellini, valfri sort (eller pasta)
Tips! Du kan tillsätta 400 g Tortellini om du vill ha rejält med Tortellini i grytan (ev. behövs lite mer vatten också så grytan inte blir för torr)

GÖR SÅ HÄR

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör eller olja i en stekpanna. (Ta sedan upp löken och lägg den på en tallrik).

2. Stek köttfärsen i en stekpanna ihop med, svartpeppar, salt, oregano och pressad vitlök. Mosa köttfärsen med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och fond/buljong. Tillsätt den stekta löken och låt allt puttra på låg värme i några minuter. 

4. Tillsätt vatten och tortellini och låt det puttra i ca 10 minuter, tills tortellinin är mjuk. Om du använder pasta kan det behöva puttra några minuter till. Tillsätt vispgrädden efter halva tiden.

Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!

RANDIGA FRALLOR

Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Favoritbröd!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

RADIGA FRALLOR

Ca 15 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarm
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
9 dl rågsikt
ca 9 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 15 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och skär fyra snitt i ytan med en vass kniv. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.

4. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

JORDGUBBSKAKA MED VIT CHOKLAD

Ingen kan motstå denna ljuvliga, mjuka kaka med jordgubbar och vit choklad. Den är magiskt god! En perfekt fikakaka eller dessert! Servera gärna med vispgrädde, vaniljsås eller glass! Lätt att baka och underbart god!

Tips! Baka denna jordgubbskaka i en limpform – klicka till receptet här!

JORDGUBBSKAKA MED VIT CHOKLAD

12 bitar

2 dl strösocker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

3 dl vetemjöl
150 g smör, smält

Garnering
18 jordgubbar
50 g vit choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm i diameter, smord och bröad.

3. Nyp bort bladen på jordgubbarna och rulla dem i lite potatismjöl (det går utan också, men om jordgubbarna är väldigt saftiga är det bra).

4. Ställ jordgubbarna i smeten.

5. Grovhacka chokladen och strö det över smeten runt jordgubbarna.

6. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 38 min. Servera gärna med hemgjord vaniljvisp eller vispgrädde.

Tortellini & köttfärsgryta

Köttfärs och tortellini i en krämig, härlig tomatsås – en lättlagad, otroligt god middag. Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!

Det går bra att använda vanlig pasta istället för Tortellini. Låt grytan puttra tills pastan är genomkokt och anpassa mängden vatten så grytan blir krämig.

Tortellini & köttfärsgryta

4 portioner

1 gul lök
2 klyftor vitlök
500 g köttfärs
svartpeppar
salt
2 msk oregano
2 msk tomatpuré
2 pkt krossade tomater
4 dl vatten
2 msk köttfond eller 1 buljongtärning
1 1/2 dl vispgrädde

Tips! Tillsätt en nypa chiliflakes för mer styrka.

Tillsätt:
250 g Tortellini, valfri sort (eller pasta)
Tips! Du kan tillsätta 400 g Tortellini om du vill ha rejält med Tortellini i grytan (ev. behövs lite mer vatten också så grytan inte blir för torr)

GÖR SÅ HÄR

1. Skala löken och hacka den fint. Fräs löken i en klick smör eller olja i en stekpanna. (Ta sedan upp löken och lägg den på en tallrik).

2. Stek köttfärsen i en stekpanna ihop med, svartpeppar, salt, oregano och pressad vitlök. Mosa köttfärsen med en gaffel och rör om tills den är genomstekt.

3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och fond/buljong. Tillsätt den stekta löken och låt allt puttra på låg värme i några minuter. 

4. Tillsätt vatten och tortellini och låt det puttra i ca 10 minuter, tills tortellinin är mjuk. Om du använder pasta kan det behöva puttra några minuter till. Tillsätt vispgrädden efter halva tiden.

Baka gärna baguetter och bjud på till maten – klicka till receptet här!