SAFFRANSKÄRLEKSMUMS

Här får ni ett underbart gott recept på saffranskärleksmums bakade i Lindas långpanna –  kakan har ett ljuvligt täcke av glasyr och kokos. En riktigt julig och god kaka att baka!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

SAFFRANSKÄRLEKSMUMS

24 bitar

Smet
4 ägg
3 dl strösocker

1 påse saffran
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Glasyr
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1/2 pressad apelsin (eller 1–2 msk vatten)

Garnering
kokos

Beställ gärna min nya bakplåt här!

GÖR SÅ HÄR
1.
 Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten. 
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna i formen. 
5. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten/kaffe så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låg glasyren stelna. Skär kakan i bitar.

REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

REKLAM FÖR MIN BOK

Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!

Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!

MJUK SAFFRANSKAKA

En saftig, mjuk saffranskaka som är riktigt julig och ljuvligt god! Servera med en klick vispgrädde om du vill äta den som en dessert eller ät kakan som den är till fikat!

REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka saffranskakan i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt! 

MJUK SAFFRANSKAKA

24 bitar

Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1.
 Sätt ugnen på 180 grader.

2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.

3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten. 

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna i formen. 

5. Skär kakan i rutor, 6 x 4 st. Pudra över rikligt med florsocker. Servera med en klick vispgrädde om du vill äta den som en dessert eller ät kakan som den är till fikat!

Här hittar du fler julrecept att baka – klicka här!

Här hittar du fler julrecept att baka – klicka här!

Här hittar du fler julrecept att baka – klicka här!

Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!

Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!

Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!

Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!

REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka saffranskakan i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

SAFFRANSSMÖRBULLAR

Saffranbullar fyllda med smörkräm. De blir otroligt saftiga när de jäser ihop i ugnslåten! De allra ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm. 

REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

loading..

SAFFRANSSMÖRBULLAR

15 st

25 g jäst
2 dl mjölk, fingervarm
1 påse saffran
100 g smör, rumsvarmt
2 ägg
2 krm salt
1 dl strösocker
1/2 tsk kardemumma
8–9 dl vetemjöl

Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

Dekorering
1 ägg
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min. 

2. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 15 små högar på en tallrik och ställ den i frysen medan degen jäser. Sätt ugnen på 230 grader. 

3. Knåda igenom degen och dela den i ca 15 bitar. Forma släta bullar och lägg dem i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med ett bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 20 min.

4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle när de jäst.

5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. 

6. Grädda bullarna längst ner i ugnen i 12–15 min.

Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

REKLAM FÖR MIN BOK

Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!

Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!

Vego curryfärs

En krydd vegofärs med kokosmjölk, vitlök, broccoli och champinjoner! En lättlagad, fantastiskt god maträtt. Servera med ris, bulgur eller pasta!

2 stora champinjoner
2 dl broccoli skurna i bitar
curry
2 klyftor vitlök
400 g veganfärs
1 burk kokosmjölk
2 msk grönsaksfond
salt
persilja
röd paprika

GÖR SÅ HÄR

  1. Skär champinjoner och broccoli i mindre bitar. Fräs dem ihop med curry i olja i en stekpanna. Ta upp dem ur stekpannan.
  2. Fräs vitlök och veganfärs i olja i stekpannan. Tillsätt champinjonerna och broccolin. Tillsätt kokosmjölk, grönsaksfond och krydda med salt och låt allt puttra i några minuter. Tillsätt lite extra vatten så att grytan blir krämig. Tillsätt sist persilja och grovhackad paprika.



SMÖRKRÄMSFYLLDA LUSSEBULLAR

×

Drömgoda lussebullar fyllda med smörkräm! Jag lovar, de är extremt goda! Saffransbullar med smörkräm och knastrande pärlsocker på toppen. Fyllda Lussebullar blir så mycket godare än de utan fyllning! Ett riktigt toppenrecept som varmt rekommenderas! 

Obs! Smöret rinner ner över kanten på lussebullarna under gräddningen, men det gör bara att bullarna blir ännu godare för smöret fastnar på botten av bullarna och ger en ljuvlig smak på hela bullen!

Här hittar du fler goda julrecept att baka!

SMÖRKRÄMSFYLLDA LUSSEBULLAR 

ca 30 st. Antalet beror på vilken storlek man gör dem.

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 påsar saffran 
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ägg
½ tsk salt
½ tsk kardemumma
15–17 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg
pärlsocker

Fyllning
100 g smör, rumsvarmt
3/4 dl strösocker
1 msk vaniljsocker (eller 1 tsk kanel)

GÖR SÅ HÄR

1. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken + saffran rör och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, ägg, salt, kardemumma och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två delar. Kavla ut den första till en rektangel.

3. Fyllning: Mosa ihop smör, strösocker och kanel. Bred ut hälften av fyllningen på rektangeln.

4. Vik rektangeln på mitten. Skär remsor, ca 2 cm breda med en pizzaslicer.

5. Forma remsorna till klassiska lussebullar och lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Låt dem jäsa på plåten i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–12 min (helt beroende på storlek) och grädda tills de får en gyllene färg. Tänk på att alla bullar på samma plåt bör vara ungefär lika i storlek så att gräddningstiden blir lika för alla. Låt bullarna svalna under en bakduk på ett galler.

Tips! Gör lussebullar i olika figurer och former – klicka här och titta hur du kan forma dina bullar!

Tips! Här får ni ytterligare ett recept på ljuvligt goda saffransbullar – klicka här!

Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!

Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!

Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!

Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!