KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA

Kladdkaka + kärleksmums = kärleksmumskladdkaka. Det bästa av två världar! Två favoriter i ett!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Här hittar du fler goda kladdkakerecept – klicka här!

Kärleksmumskladdkaka

Ca 12 bitar

Smet botten:
150 g smör
3 dl strösocker

¾ dl kakao
1 nypa salt

1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Glasyr:
30 g smör, smält
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
2–4 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

Här hittar du fler goda kladdkakerecept – klicka här!

Couscous-sallad

Denna couscous-sallad är en riktig favorit! ☀️ Med krispig gurka, söta cocktailtomater och en god dressing är den både fräsch, mättande och perfekt att ta med på picknicken eller äta till grillat. Enkelt och otroligt gott! Innehållet kan såklart varieras efter egen smak, lägg t ex i en näve fetaost. Supergott!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Couscous-sallad

6 portioner

6 portioner couscous, färdigkokt
2 schalottenlökar eller 15 cm purjolök
1 gurka
2 nävar cocktailtomater

ev. olivolja

GÖR SÅ HÄR

1. Koka 6 portioner couscous enligt förpackningen. Låt den kallna i en skål.

2. Hacka löken.

3. Skala gurkan och ta bort kärnorna i mitten. Skär gurkan i mindre bitar.

4. Dela cocktailtomaterna på mitten. Blanda ner alla grönsaker i skålen med couscous. Ringla gärna över lite olivolja om du vill.

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

LINDAS KLIPPTA FRALLOR

Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Klippet i frallorna gör att degen orkar jäsa upp ordentligt under gräddningen och de blir fantastiskt fluffiga, mjuka och goda!


Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

LINDAS KLIPPTA FRALLOR

20 st

50 g jäst
9 dl vatten, fingervarmT
1 msk salt
1 dl rapsolja
10 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i fem minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca en timme.

3. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Forma 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och klipp ett jack med en sax i varje fralla. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen i 18–20 minuter tills de får en ljusbrun färg. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

PERFEKTA FRALLOR

Mjuka, härliga, saftiga frallor som är makalöst goda! Favoritbröd! Ställ in en ugnsfast form med vatten i ugnen. Ångan håller ytan på brödet mjuk längre under gräddningens första del. Detta förhindrar att skorpan bildas för tidigt och blir hård. Resultatet blir en tunnare och sprödare skorpa. Eftersom skorpan inte stelnar för snabbt kan brödet fortsätta att jäsa och expandera maximalt under de första minuterna i den heta ugnen. Detta ger ett luftigare och större bröd.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

PERFEKTA FRALLOR

20 st

50 g jäst
9 dl vatten, fingervarm
1 msk salt
1 dl rapsolja
10 dl rågsikt
ca 10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i fem minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca en timme.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ en ugnsfast form med vatten i botten på ugnen, ca 5 dl (läs om detta ovan).

4. Forma 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga hål i ytan med t ex ett sugrör eller något annat runt. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen i 18–20 minuter tills de får en ljusbrun färg. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

CITRONSOCKERKAKA

Saftig, sötsyrlig och alldeles, alldeles underbar! 😍 Citronsockerkakan är en tidlös favorit som alltid går hem. Perfekt till kaffet eller som en liten efterrätt. Enkelt att baka, svårt att motstå! Ät den som den är eller servera med en kula glass så har du en ljuvlig dessert!
Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor – klicka här!

CITRONSOCKERKAKA

12 bitar

3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1/2 dl mjölk
3 dl vetemjöl
1 citron, rivet skal + pressad citronsaft

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda ner resten av ingredienserna samt tillsätt rivet citronskal och pressad citronsaft från en hel citron. Blanda ihop alla ingredienser till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 36–40 min (känn med en provsticka). Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den. Pudra florsocker över kakan före servering.

Tips! Baka en underbart sockerkaka på 1 minut i mikron – den blir såååå himla god! Recept klicka här!

Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor – klicka här!

Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor – klicka här!

Här hittar du fler recept på goda, mjuka kakor – klicka här!