Maräng-chokladmoussetårta hallon

frystmarängchokladmoussetårta9 frystmarängchokladmoussetårta11

Lyxig, drömgod maräng-chokladmoussetårta! Den är busenkel att göra och man behöver inte ens någon ugn för att baka den. Botten består av en marängbotten, baka den själv eller använd en färdigköpt. Om du ska baka själv kan du göra ½ sats, då blir det en botten. Den frasiga bottnen i kombination med den fluffiga moussen är magiskt god!

Marängbottnen penslas med smält choklad för att den inte ska bli mjuk och fuktig av chokladmoussen. Den håller sig då frasig längre. Plus att det blir ännu godare… 🙂

Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept!
Gör en superläcker Daim-marängtårta! Klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Marängchokladmoussetårta med hallon

Ca 12 bitar

100 g vit choklad, smält
1 marängbotten

Brun chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g mörk choklad, smält

Vit chokladmousse
3 dl vispgrädde
2 äggulor
200 g vit choklad, smält

Garneringsförslag (eller valfria bär, hackad choklad)
hallon
citronmeliss
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.

2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.

4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.

5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.
1. Smält vit choklad över vattenbad. Lägg en marängbotten på en tallrik. Ställ kanten på en springform runt bottnen och tryck ihop den till samma storlek. Pensla chokladen på bottnen. Ställ den i kylen för att stelna.
2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.
2. Brun chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.
3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.
3. Bred ut chokladmoussen på marängbottnen. Ställ den i kylen i 30–60 min för att stelna halvt så det blir lättare att breda på den vita chokladmoussen.
4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.
4. Vit chokladmousse: Vispa grädden fluffig. Smält chokladen. Vispa äggulorna fluffiga. Blanda ihop äggulor och den smälta chokladen. Blanda ner chokladsmeten i den vispade grädden.
5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.
5. Bred försiktigt ut den vita chokladmoussen på den bruna. Ställ den i kylen för att stelna i ett par timmar.

frystmarängchokladmoussetårta6

Garnera med hallon eller andra bär. Pudra gärna över lite florsocker.
Garnera med hallon eller andra bär. Pudra gärna över lite florsocker.

frystmarängchokladmoussetårta10 frystmarängchokladmoussetårta12

Hemgjord slime

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Barn älskar att leka med Slime. Gör den enkelt själv av bara 4 ingredienser.

Slime

3 dl kallt vatten
2 ½ msk potatismjöl
½ krm neutral matolja (eller rapsolja)
några droppar hushållsfärg i valfri kulör

GÖR SÅ HÄR

1. Häll vattnet i en kastrull. Tillsätt potatismjöl och vispa ut det ordentligt. Låt det koka upp under vispning tills det tjocknar.

2. Rör ner olja och några droppar hushållsfärg och vispa lite till. Låt det svalna. Förvara slimen i en burk med tätt lock.

Tips! Tillsätt glitter i slimen.

GÖR EGEN PLAY DOH LERA – KLICKA PÅ BILDEN NEDAN FÖR RECEPT!

playdohlera

Vispa grädde utan visp

vispgrädde

Så vispar du grädde blixtsnabbt utan visp!

GÖR SÅ HÄR:
Häll vispgrädde i en burk med lock. Fyll den till ca 1/3. Stäng locket och skaka tills den blir fluffig! Superenkelt!

vispagrädde
FOTO YOUTUBE

 

Tips! Gör egen hemgjord Play Doh lera. Klicka på bilden nedan för recept!

Gör egen hemgjord Play Doh lera. Klicka på bilden för recept!
Gör egen hemgjord Play Doh lera. Klicka på bilden för recept!

Varma jordgubbar och kvarg

kvargjordgubbar

Varma jordgubbar & kvarg. De varma jordgubbarna ihop med kvargen är ljuvligt gott. En mycket mättande, nyttig och snabb frukost eller mellanmål.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Varma jordgubbar & kvarg

150 g frysta jordgubbar (färska går också bra)
1–2 dl kvarg

GÖR SÅ HÄR
1. Mosa jordgubbarna i en skål. Värm den i mikron.

2. Lägg på kvarg och ät direkt. Supergott! Låt jordgubbarna svalna lite om de är för varma.

1. Mosa jordgubbarna i en skål. Värm den i mikron.
1. Mosa jordgubbarna i en skål. Värm den i mikron.

 

Jordgubbsgrottor

jordgubbsgrottor1

Spröda, läckra syltkakor med jordgubbssylt i mitten. Sylten går bra att byta ut mot valfri sylt. Förvara dem i en burk med tätslutande lock. Går även bra att frysa in i ca 1 månad.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Jordgubbsgrottor

Ca 30 st

Deg
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
1–2 dl jordgubbssylt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.

2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med sylt.

4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
2. Dela degen i ca 30 lika stora bitar. Rulla dem till bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med hallonsylt.
3. Tryck gropar i bollarna med pekfingret. Fyll groparna med jordgubbssylt.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.

jordgubbsgrottor3 jordgubbsgrottor2