Muffins

muffins5

Muffins är ett av de populäraste bakverken faktiskt! De är enkla att göra, supersaftiga och perfekt att bjuda på till fikat! Ingredienserna har man oftast hemma vilket gör att man när som helst kan slänga ihop en sats.

Superläckra, goda kärleksmumsmuffins – klicka på bilden för recept!
Superläckra, goda kärleksmumsmuffins – klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här).

Tips! Smaksätt gärna dina muffins med t ex:
– 1 tsk kanel
– 1 msk kakao
– ½ tsk kanel
– ½ tsk kardemumma
– rivet citronskal av 1 citron

Muffins

Ca 15 st

2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör, smält
3 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl mjölk

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.

2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).

3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader.Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt vaniljsocker, bakpulver, smör, vetemjöl och mjölk. Vispa snabbt ihop allt snabbt till en slät smet.
2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
2. Häll smeten i ca 15 muffinsformar beroende på storlek. Fyll dem till 2/3. (Jag har ställt formarna i en muffinsplåt för då behåller de formen bättre, men det funkar utan också).
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.
3. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i 14–16 min. Pudra florsocker över dem före servering.

muffins4 muffins6

Snabba frukostfrallor

snabbafrukostfrallor9

Snabba frukostfrallor som är oerhört saftiga och knapriga på ytan. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg. De är allra godast nybakade. Om du inte äter upp alla bröd rekommenderas att man fryser in dem direkt och tar fram dem och tinar i mikron när de ska ätas.

Baka 4-minutersbröd i stekpanna som inte behövser jäsa! Klicka på bilden för recept!
Baka 4-minutersbröd i stekpanna som inte behövser jäsa! Klicka på bilden för recept!
Rosta nyttig müsli själv! Supergott! Klicka på bilden för recept!
Rosta nyttig müsli själv! Supergott! Klicka på bilden för recept!

Snabba frukostfrallor

6 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 msk rapsolja
2 ½ dl mjölk

Garnering
olja eller vatten (olja ger ytan mer färg)
vallmofrön (vita eller blåa)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

4. Pensla bröden med olja eller vatten (olja ger ytan en gyllenbrunare färg).

5. Strö vallmofrön över bollarna.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt rapsolja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla bröden med olja eller vatten (olja ger ytan en gyllenbrunare färg).
4. Pensla bröden med olja eller vatten (olja ger ytan en gyllenbrunare färg).
5. Strö vallmofrön över bollarna.
5. Strö vallmofrön över bollarna.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 12–14 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.

snabbafrukostfrallor11 snabbafrukostfrallor10 snabbafrukostfrallor12

Nyttig fruktsmoothie

fruktsmoothie4 fruktsmoothie2

NYTTIG FRUKTSMOOTHIE. Nyttig & god energidrink som passar bra till frukost och mellanmål eller när man är sugen på något gott på kvällen framför tv:n. Använd frysta bär som är halvtinade eller tinade. Båda och går bra! Bären kan bytas ut mot andra sorter.

Nyttig, sockerfri Mangoglass, baserad på frukt! Klicka på bilden för recept!
Nyttig, sockerfri Mangoglass, baserad på frukt! Klicka på bilden för recept!

Nyttig fruktsmoothie

Ca 2 portioner

½ banan
2–3 dl frysta hallon och jordgubbar
ca 2 dl mjölk (eller naturell yoghurt)

GÖR SÅ HÄR

1. Skär bananen i bitar (det är lättare att mixa om man skär den i bitar). Mät upp hallon och jordgubbar samt mjölken.

2. Lägg bananbitarna, hallon och jordgubbar i en mixer. Mixa frukten lite lätt. Tillsätt mjölken och mixa allt till en lagom krämig smoothie. Anpassa mängden mjölk efter egen smak.

1. Skär bananen i bitar (det är lättare att mixa om man skär den i bitar). Mät upp hallon och jordgubbar samt mjölken. 2. Lägg bananbitarna, hallon och jordgubbar i en mixer. Mixa frukten lite lätt. Tillsätt mjölken och mixa allt till en lagom krämig smoothie. Anpassa mängden mjölk efter egen smak.
1. Skär bananen i bitar (det är lättare att mixa om man skär den i bitar). Mät upp hallon och jordgubbar samt mjölken. 2. Lägg bananbitarna, hallon och jordgubbar i en mixer. Mixa frukten lite lätt. Tillsätt mjölken och mixa allt till en lagom krämig smoothie. Anpassa mängden mjölk efter egen smak.

fruktsmoothie3 fruktsmoothie1

Glasyrkladdkaka

kärleksmumskladdkaka12

Glasyrkladdkaka! En drömgod chokladkladdkaka med chokladglasyr & kokos! Den här kakan kan man lätt föräta sig av. En given favorit för alla chokladälskare.

Baka underbara ananaskärleksmums – klicka på bilden för recept!
Baka underbara ananaskärleksmums – klicka på bilden för recept!

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Glasyrkladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
3 dl strösocker

¾ dl kakao
1 nypa salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Glasyr
30 g smör, smält

1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
2–4 tsk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vätska så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan.

6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
2. Häll smeten i en smord och bröad springform, 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.

kärleksmumskladdkaka1

5. Bred ut glasyren över kakan.
5. Bred ut glasyren över kakan.
6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.
6. Strö kokos över glasyren. Låt den stelna. Skär kakan i rutor med en vass kniv.

kärleksmumskladdkaka11

Chokladbollstårta

chokladbollstårta12 chokladbollstårta11

Chokladbollstårta! Den perfekta tårtan som bakas utan ugn! Så läcker och god! Den håller flera dagar i kylen och kan även frysas in. Både barn och vuxna kommer garanterat älska denna goding!

En fantastiskt god nougatbollstårta! Klicka på bilden för recept!
En fantastiskt god nougatbollstårta! Klicka på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

Chokladbollstårta

Klicka till steg-för-stegbilderna här!

15–20 bitar

15 dl havregryn
4 dl kokos
4 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
250 g smör, rumsvarmt
½ dl kaffe
ev. lite vatten

Lager 2:
1 msk kakao

Lager 3:
1 msk kakao

Garnering
100–150 g choklad, mörk eller ljus
kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och nyp ihop dem med smöret. Tillsätt kaffe och blanda ihop till en lagom kladdig smet. Tillsätt lite vatten om det behövs.

2. Ta upp 1/3 av smeten. Tryck försiktigt ut den i en springform eller skål, 15–18 cm i diameter.

3. Blanda ner 1 msk kakao i smeten som finns kvar i bunken.

4. Ta upp hälften av smeten som är kvar och sprid ut den ovanpå den ljusa smeten i formen. Tryck till lite lätt så ytan blir slät.

5. Blanda ner ytterligare 1 msk kakao i den sista smeten i bunken. Sprid ut den ovanpå den ljusabruna smeten i formen. Jämna till ytan. Ställ den i frysen en stund.

6. Smält chokladen över vattenbad.

7. Pensla chokladen på ovansidan av chokladbollstårtan. Strö över kokos och låt den stelna i kylen.

Klicka till steg-för-stegbilderna här!

chokladbollstårta13