Silviakaka
Silviakaka är en klassisk favorit som är vansinnigt god till fikat! Den kommer garanterat gå åt som smör i solsken! Obs! Kaksmeten innehåller inte fett.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här).
Tips! Smaksätt smeten med riven citron och glasyren med pressad citron!
Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!
Silviakaka
12–16 bitar
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 ½ dl vatten
Glasyr
150 g smör
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa snabbt ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en form, ca 20 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 16–20 min. Låt den kallna i formen.
4. Glasyr: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det puttra på låg värme i en minut. Stäng av värmen. Tillsätt vaniljsocker och äggulor. Vispa ihop till en slät smet.
5. Bred ut glasyren på kakan. Strö över kokos och låt glasyren stelna. Skär kakan i rutor med en vas kniv.
[caption id="attachment_57363" align="alignnone" width="860"]




Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!