Kesosallad & kycklingfilé

Kesosalladkyckling1 Kesosalladkyckling3

Lunch– & middagstips: Kesosallad & kycklingfilé! Nyttig, mättande och underbart god mat. Kycklingen kan ätas både varm och kall. Krydda kycklingfilén enligt receptet eller med valfria  smaker.

Kesosallad – klicka på bilden för recept!
Kesosallad – klicka på bilden för recept!

Kesosallad & kycklingfilé

kycklingfilé (valfritt antal)
salt
svartpeppar
chilikrydda 
vitlök

Kesosallad

GÖR SÅ HÄR
1. Gör en Kesosallad – klicka här för recept.

2. Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar och chilikrydda.

3. Värm upp en stekpanna på högsta. Lägg en klick smör eller häll olja i stekpannan. Pressa ner en vitlöksklyfta.

4. Fräs kycklingfilén tills den får en fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen. Lägg ett lock på stekpannan och låt kycklingen tillagas på låg värme tills den är genomstekt. Tips! När man först steker kycklingen på hög värme får man en god smak på stekytan. Den låga värmen gör att kycklingen blir oerhört saftig och vätskan stannar kvar i kycklingen på grund av stekytan.

Tips! Byt ut Kesosalladen mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!
Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

 

Köttfärssås & spagetti – en av de populäraste rätterna i Sverige! Klicka här för recept!

Spagetti & köttfärssås – en av de populäraste rätterna i Sverige! Klicka på bilden för recept!
Spagetti & köttfärssås – en av de populäraste rätterna i Sverige! Klicka på bilden för recept!

Kesosallad

Kesosallad3

KESOSALLAD Med keso lyfter du din sallad till en högre nivå! Keso är mättande och passar perfekt ihop med grönsaker av alla dess slag. Byt ut eller lägg till de grönsaker du gillar bäst! Även kryddningen kan man variera, t ex med curry, chili, färska kryddor m m.
Tips! Gör en nyttig, supergod Bönsallad – klicka här för recept!

 

Kesosallad

500 g Keso
1 tomat
10–15 cm gurka
½ rödlök
1 liten burk majs
½ paprika
ev. örtsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Lägg Keson i en skål.

2. Skär grönsakerna i små bitar (byt ut eller lägg till valfria grönsaker).

3. Blanda ihop Keso och grönsaker. Krydda med lite örtsalt (kan uteslutas).
Tips! Gör en nyttig, supergod Bönsallad – klicka här för recept!

1. Lägg Keson i en skål.
1. Lägg Keson i en skål.
2. Skär grönsakerna i små bitar (byt ut eller lägg till valfria grönsaker).
2. Skär grönsakerna i små bitar (byt ut eller lägg till valfria grönsaker).
3. Blanda ihop Keso och grönsaker. Krydda med lite örtsalt (kan uteslutas).
3. Blanda ihop Keso och grönsaker. Krydda med lite örtsalt (kan uteslutas).

Kesosallad4

Tips! Gör en nyttig, supergod Bönsallad – klicka här för recept!

Tips! Baka ett enkelt, supergott morotsbröd i form till Kesosalladen! Klicka här för recept!

Kycklingbönsallad

kycklingbönsallad2

Lunch- & middagstips: Kycklingbönsallad. En både enkel, god och nyttig måltid som går snabbt att laga. Bönsalladen kan bytas ut mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Kycklingbönsallad

kycklingfilé (valfritt antal)
salt
svartpeppar
chilikrydda 
vitlök

+ en bönsallad

GÖR SÅ HÄR
1. Gör en bönsallad enligt receptet – klicka här!.

2. Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar och chilikrydda.

3. Värm upp en stekpanna på högsta. Lägg en klick smör eller häll olja i stekpannan. Pressa ner en vitlöksklyfta.

4. Fräs kycklingfilén tills den får en fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen. Lägg ett lock på stekpannan och låt kycklingen tillagas på låg värme tills den är genomstekt. Tips! När man först steker kycklingen på hög värme får man en god smak på stekytan. Den låga värmen gör att kycklingen blir oerhört saftig och vätskan stannar kvar i kycklingen på grund av stekytan.

Skär kycklingen i tunna skivor och lägg dem på salladen.
Skär kycklingen i tunna skivor och lägg dem på salladen.

Så gör du bönsalladen! Klicka här eller på bilden nedan för recept!

Fräsch, nyttig och mättande bönsallad! Klicka på bilden för recept!
Fräsch, nyttig och mättande bönsallad! Klicka på bilden för recept!

Tips! Byt ut bönsalladen mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!
Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

kycklingbönsallad1

Kycklingfilé & bönsallad

kycklingfilebönsallad1

Lunch- & middagstips: Kycklingfilé & bönsallad. En både enkel, god och nyttig måltid som går snabbt att laga. Bönsalladen kan bytas ut mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Kycklingfilé & bönsallad

kycklingfilé (valfritt antal)
salt
svartpeppar
chilikrydda
vitlök

bönsallad

GÖR SÅ HÄR
1. Gör en bönsallad – klicka här för recept!.

2. Krydda kycklingfilén med salt, svartpeppar och chilikrydda.

3. Värm upp en stekpanna på högsta. Lägg en klick smör eller häll olja i stekpannan. Pressa ner en vitlöksklyfta.

4. Fräs kycklingfilén tills den får en fin stekyta på båda sidor. Sänk värmen. Lägg ett lock på stekpannan och låt kycklingen tillagas på låg värme tills den är genomstekt. Tips! När man först steker kycklingen på hög värme får man en god smak på stekytan. Den låga värmen gör att kycklingen blir oerhört saftig och vätskan stannar kvar i kycklingen på grund av stekytan.

Bönsallad! Klicka här eller på bilden nedan för recept!

Fräsch, nyttig och mättande bönsallad! Klicka på bilden för recept!
Fräsch, nyttig och mättande bönsallad! Klicka på bilden för recept!

 

Tips! Byt ut bönsalladen mot en fräsch Mangosalsa – klicka här för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!
Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

 

kycklingfilebönsallad2

Köttfärssås & spagetti

köttfärssåsspagetti1 köttfärssåsspagetti2

Köttfärssås och spagetti är en av de populäraste och vanligaste maträtterna i detta land. Här får ni ett recept på en smakrik, supergod köttfärssås! Rivna morötter gör köttfärssåsen ännu godare, nyttigare och saftigare (men kan uteslutas om man vill). Om man vill göra köttfärssåsen krämigare tillsätts ca 1 dl crème fraiche med valfri fetthalt, men det går lika bra utan.

Tips! Kryddningen kan varieras efter egen smak!

Köttfärssås

6–8 personer

1 gul lök
1–2 morötter (kan uteslutas)
1 vitlöksklyfta, pressad
800 g köttfärs
2 tsk torkad oregano
salt
svartpeppar
3 msk tomatpuré
400 g passerade eller krossade tomater
1 dl ketchup (eller chilisås)
ev. 1 dl crème fraiche, valfri fetthalt (kan uteslutas, men gör den krämigare)
ev. vatten

GÖR SÅ HÄR

  1. Skala och skär löken i småbitar. Skala moroten och skär den i tunna, korta stavar. Fräs löken, morötterna och vitlök i en klick smör eller olja i en stekpanna. Lägg över det på en tallrik när det är klart.
  2. Fräs köttfärsen i en stekpanna. Mosa med en gaffel och rör om tills den är genomstekt. Krydda med oregano, salt och svartpeppar.
  3. Tillsätt tomatpuré, passerade eller krossade tomater, ketchup och eventuellt crème fraiche. Blanda ner lök- och morotsblandingen. Låt allt puttra på svag värme i ca 10–15 min. Späd köttfären med vatten om du vill ha den lite tunnare.

Spagetti

valfri spagetti eller annan pasta
salt

GÖR SÅ HÄR

  1. Koka upp vatten i en stor kastrull. Tillsätt ca 1 tsk salt.

2. Koka spagettin enligt tiden som står på förpackningen.

3. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Tips! Det är gott att smälta ner en klick smör i pasten!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)!

 

Tips! Servera en fräsch, ljuvligt god Mangosalsa till köttfärssåsen! Klicka här för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

Gör en fräsch, nyttig mangosalsa med vinägrett. Klicka på bilden för recept!

Middagstips! Pulled pork gryta! Klicka här för recept!

Pulled pork gryta – klicka på bilden för recept!
Pulled pork gryta – klicka på bilden för recept!

köttfärssåsspagetti3