Daimfudge kladdkaka

daimkladdkaka6

DRÖMGOD KLADDKAKA MED DAIMFUDGE Botten på den här ljuvligt goda kakan består av en chokladkladdkaka och på toppen ligger en riktigt, riktigt läcker daimfudge. De knapriga Daimbitarna gör kakan ännu godare!

Fudgen kan man göra på två sätt; antingen med en 200 g daimchokladkaka eller en 200 g naturell chokladkaka + 1 hackad dubbeldaim. Båda sätten funkar lika bra.

kokostoscakladdkaka
Superläcker, god toscakladdkaka – klicka här eller på bilden för recept!
oreokladdkaka
Superläcker, god Oreokladdkaka – klicka här eller på bilden för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Daimfudge kladdkaka

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg

Daimfudge
200 g Daim chokladkaka (eller 1 mjölkchokladkaka + 1 dubbeldaim)
¾ dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).

4. Bred ut fudgen över kladdkakan. Låt den stelna innan du skär kakan i bitar.

daimkladdkaka1
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
daimkladdkaka1b
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
daimkladdkaka4
4. Bred ut fudgen över kladdkakan. Låt den stelna innan du skär kakan i bitar.

daimkladdkaka5 daimkladdkaka7 daimkladdkaka8

 

 

Saftig morotskaka

saftigmorotskaka2 saftigmorotskaka8

UNDERBART GOD MOROTSKAKA En riktig, riktigt saftig morotskaka som är enkel att baka. Det här är ett väl beprövat recept som jag bakat många gånger och den blir alltid lika lyckad och god! Om du vill ha frosting på kakan har jag ett supergott recept här: morotskaka med frosting– klicka här!

Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
kärleksmumsmuffins
Drömgoda kärleksmumsmuffins – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

 

Saftig morotskaka

Ca 12 bitar

200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
4 dl vetemjöl 

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.

saftigmorotskaka1 saftigmorotskaka3 saftigmorotskaka6 saftigmorotskaka4 saftigmorotskaka5 saftigmorotskaka7

 

Morotskaka med frosting

morotskaka10 morotskaka9

DRÖMGOD MOROTSKAKA Den allra saftigaste morotskakan man kan tänka sig. Det här är ett väl beprövat recept som jag bakat många gånger och den blir alltid lika lyckad och god! Frostingen är gudomligt god, men man kan göra kakan utan dem om man inte har ingredienserna hemma och bara pudra över florsocker före servering. Det är också gott!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här!

Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
Sötsur Key Lime Pie – ljuvligt god & lätt att baka! Klicka här för recept!
kärleksmumsmuffins
Saftiga, läckra kärleksmumsmuffins med glasyr – klicka här för recept!

Morotskaka med frosting

Ca 12 bitar

200 g morötter (ca 3 normalstora morötter)
4 ägg
4 dl strösocker
2 dl rapsolja
1 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk mald kanel
4 dl vetemjöl 

Cream cheese frosting
200 g färskost, t ex Philadelphia
100 g smör, rumsvarmt
4 dl florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.

3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.

5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Riv morötterna fint.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Tillsätt olja och morötter. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, kanel och vetemjöl. Rör ner det i äggsmeten och blanda till en slät smet.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Häll smeten i en långpanna, ca 32 x 24 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den kallna i formen. Skär gärna kakan i rutor innan du brer på glasyren så blir det mindre kladdigt när du lossar rutorna från varandra.

morotskaka5

5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.
5. Glasyr: Vispa ihop alla ingredienser med en elvisp till fluffig glasyr. Bred ut den jämnt över rutorna.

 

morotskaka12

3 populäraste recepten i Lindas bakskola v 40

De 3 populäraste recepten i Lindas bakskola vecka 40!

1. Kanelbullekladdkaka – klicka här eller på bilden nedan för recept!

kanelbullekladdkaka

 

2. Snabba kanelbullar som inte behöver jäsa – klicka här eller på bilden nedan för recept!

snabbakanelbullar10

 

3. Äppelkladdkaka – klicka här eller på bilden nedan för recept!

äppelkladdkaka

Daimtårta

daimtårta6

ENKEL, SNABBGJORD DAIMTÅRTA Den här tårtan är perfekt att slänga ihop och äta som dessert efter en god middag, på som födelsedagstårta eller att ta med ut på en picknick. Den består av en chokladkladdkaka som är täckt med en mjuk, krispig Daimfudge. Och på toppen extra, hackad Daim. Oemotståndligt gott!

Fudgen kan man göra på två sätt; antingen blandar man grädden med en 200 g daimchokladkaka eller en 200 g naturell chokladkaka + 1 hackad dubbeldaim. Båda sätten funkar lika bra.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Daimtårta

Ca 12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
½ krm salt
¾ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
¾ dl vetemjöl
3 ägg

Daimfudge
200 g Daim chokladkaka (eller 1 mjölkchokladkaka + 1 dubbeldaim)
¾ dl vispgrädde

Garnering
1 dubbeldaim, hackad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.

3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).

4. Bred ut fudgen över kladdkakan.

5. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Låt fudgen stelna innan du skär tårtan i bitar.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en rymlig kastrull. Tillsätt strösocker och blanda ordentligt. Rör ner resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter. Bröa med kokos eller ströbröd. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–24 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den kallna i formen.
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
3. Smält chokladkakan i en skål över vattenbad. Häll i vispgrädden och rör om till en slät smet. (Tillsätt Daimen om du har Daim + mjölkchoklad).
4. Bred ut fudgen över kladdkakan.
4. Bred ut fudgen över kladdkakan.
5. Hacka Daimen och strö den över fudgen.
5. Hacka Daimen och strö den över fudgen. Låt fudgen stelna innan du skär tårtan i bitar.

daimtårta5 daimtårta1 daimtårta3 daimtårta7 daimtårta2