CHOCOLATE CHIP COOKIES

Ingenting slĂ„r doften av nybakade Chocolate Chip Cookies! 😍 Det hĂ€r receptet Ă€r ren lycka! đŸȘ Dessa Chocolate Chip Cookies Ă€r precis sĂ„dĂ€r amerikanskt perfekta! Jag har bakat denna variant med mjölkchoklad, dĂ€rav att chokladen ser ganska ljus ut pĂ„ bilderna, men man kan baka med mörk choklad, chokladknappar eller vilken choklad man vill.

CHOCOLATE CHIP COOKIES

16 st

200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl farinsocker

1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 Àgg
4 dl vetemjöl
1/2 krm salt
150 g hackad mjölkchoklad, chokladknappar eller mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 180 grader. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och Ă€gg till en krĂ€mig massa. 

2. TillsĂ€tt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Rör sist ner chokladen.

3. Dela degen i 16 bitar. Forma runda bollar. 

4. LĂ€gg bollarna pĂ„ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper (8 stycken pĂ„ varje plĂ„t för de flyter ut). Platta till bollarna lite lĂ€tt. 

5. GrĂ€dda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min. 

6. Ta ut kakorna. NĂ€r kakorna kommer ut ur ugnen har de flutit ut ganska mycket. Ta ett glas eller nĂ„gon annan rund form och putta ihop kanterna pĂ„ kakan sĂ„ att den blir lite skrynklig (gör detta direkt nĂ€r kakorna Ă€r varma och nygrĂ€ddade). Kakorna stelnar snabbt.

7. LĂ€gg gĂ€rna pĂ„ lite extra chokladknappar medan kakorna fortfarande Ă€r varma (eller hackad choklad pĂ„ ytan eftersom chokladen Ă„ker in i kakan under grĂ€ddningen.)

8. StĂ€ll gĂ€rna kakorna en stund i kylen för att stelna sĂ„ blir de bĂ„de sega, frasiga och ljuvligt goda.

TIPS! Följ gĂ€rna Lindas bakskola pĂ„ Instagram (klicka hĂ€r!)

Putta ihop kanterna pÄ kakan med ett glas sÄ att kakan blir lite skrynklig.

Rör-ihop-bröd


Screenshot

⏱ Blanda snabbt ihop, lĂ„t jĂ€sa, in i ugnen. Resultatet? Ett fantastiskt gott, hembakat bröd utan krĂ„ngel. Vem Ă€lskar inte snabbmagi i köket? Rör-ihop-bröd som bara jĂ€ser en gĂ„ng Ă€r ett riktigt topprecept! 

KALLJÄSNING!
Gör degen, baka ut den i formen och lÄt brödet jÀsa i kylen över natten. Ta fram brödet ca 20 minuter före grÀddning och grÀdda brödet.

Reklam för Lindas bakform. HĂ€r kan du bestĂ€lla min nya bakplĂ„t!

Jag har grÀddat mitt rör-ihop-bröd i min lÄngpanna som jag tagit fram. Brödet blir mycket saftigt, fluffigt och gott nÀr det jÀser ihop i ugnsformen!
Jag har tagit fram denna form utefter vad jag tycker Àr den perfekta formen. De raka kanterna gör att brödet grÀddas jÀmnt och det Àr lÀtt att skÀra snygga, raka bitar.
BestÀll gÀrna min nya bakplÄt hÀr! Ett vanligt bakplÄtspapper fÄr exakt plats i ugnsplÄten och rekommenderas nÀr man grÀddar bröd och kakor.

Man kan baka det mesta i denna ugnsform, allt frÄn kÀrleksmums, Àppelkaka, bröd, mjuka kakor och massor av annat.
HÀr hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplÄt!

Rör-ihop-bröd

10 st

Deg
50 g jÀst
6 dl vatten, rumsvarmt
1/2 dl neutral olj
2 tsk salt
ca 11 dl rÄgsikt (eller vetemjöl)
(jag har anvÀnt rÄgsikt i receptet pÄ bilden)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jÀsten i en bunke. TillsÀtt vatten och rör om ordentligt.

2. TillsÀtt salt och olja och rör om ordentligt.

3. TillsÀtt mjölet, lite i taget och rör om med en slev till en lÀtt kladdig deg. Du behöver inte knÄda degen utan rör om tills det blir en lÀtt kladdig deg.

4. StjÀlp ut degen i Lindas ugnsplÄt, klÀdd med bakplÄtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen till en rektangel med mjölade hÀnder.

5. SkÀr degen i tio rutor med en degskrapa och nagga hÄl i degen med t ex ett sugrör eller en gaffel.

6. LÄt degen jÀsa i rumstemperatur under en handduk i ca 1 timme. SÀtt ugnen pÄ 250 grader efter halva jÀsningen.

7. GrĂ€dda brödet lĂ€ngst ner i ugnen i 18–20 minuter. Njut av nybakat bröd med smör och ett gott pĂ„lĂ€gg. Brödet gĂ„r bra att frysa in.

HĂ€r hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka hĂ€r!

HĂ€r hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka hĂ€r!

Triss i limpor

3 Limpor pÄ rad

Limporna blir otroligt fluffiga, mjuka och saftiga nÀr de jÀser ihop i formen! Otroligt goda, hÀrliga bröd som hela familjen Àlskar.

Tips kalljÀsning!
Gör degen pÄ kvÀllen och lÄt limporna jÀsa i kylen över natten. Ta fram ugnsformen med limporna ca 20 min före grÀddning.

Reklam för Lindas bakform. HĂ€r kan du bestĂ€lla min nya bakplĂ„t!

Jag har grÀddat mina limpor i min lÄngpanna som jag tagit fram. Limporna blir extremt saftiga, fluffiga och goda nÀr de jÀser ihop i ugnsformen!
BestÀll gÀrna min nya bakplÄt hÀr! Ett vanligt bakplÄtspapper fÄr exakt plats i ugnsplÄten och rekommenderas nÀr man grÀddar bröd och kakor.
Man kan baka det mesta i denna ugnsform, allt frÄn kÀrleksmums, Àppelkaka, bröd, mjuka kakor och massor av annat.
HÀr hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplÄt!

Triss i limpor

3 limpor

50 g jÀst
9 dl vatten, fingervarmt
1 msk salt
3/4 dl rapsolja
10 dl rÄgsikt
10–12 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jÀsten i en bunke. TillsÀtt vattnet och blanda tills jÀsten lösts upp. TillsÀtt salt, rÄgsikt och och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knÄda den i nÄgra minuter.

2. LĂ„t degen jĂ€sa under bakduk i ca 45 min. SĂ€tt ugnen pĂ„ 250 grader. 

3. StjÀlp upp degen pÄ mjölat bakbord och knÄda igenom den. Dela degen i tre lika stora bitar. Rulla degen i mjöl och forma tre limpor av dem.

4. LÀgg limporna pÄ Lindas ugnsplÄt, klÀdd med bakplÄtspapper. Strö över lite mjöl och nagga hÄl i ytan med t ex ett sugrör.

5. LĂ„t limporna jĂ€sa under bakduk i ca 30 minuter. SĂ€tt ugnen pĂ„ 250 grader. 

6. SÀnk vÀrmen till 200 grader nÀr du sÀtter in limporna i ugnen. GrÀdda limporna lÀngst ner i ugnen i ca 50 min. LÄt dem kallna innan du skÀr bröden i skivor.

Screenshot

Screenshot

KöttfÀrslimpa & potatis pÄ plÄt


KöttfĂ€rslimpa och potatis pĂ„ plĂ„t – enklare och godare middag fĂ„r man leta efter! 😋 Allt pĂ„ samma plĂ„t, in i ugnen och vips sĂ„ har du en komplett mĂ„ltid. Glöm inte den hemmagjorda grĂ€ddsĂ„sen för att lyfta smakerna till nya höjder. Recept pĂ„ grĂ€ddsĂ„s hittar ni nedan! ✹ Perfekt comfort food för kyliga kvĂ€llar. En matrĂ€tt som bĂ„de vuxna och barn Ă€lskar.

HĂ€r hittar du fler goda matrecept – klicka hĂ€r!

KöttfÀrslimpa & potatis pÄ plÄt

8–10 potatisar
5 morötter
olja
salt
vitlök
rosmarin

KöttfÀrslimpa
1 dl ströbröd
3 dl vatten
1 tsk salt
svartpeppar
vitpeppar
1 msk oregano
800 g köttfÀrs
1/2 gul lök, riven
2 Àgg

GÖR SÅ HÄR

1. SÀtt ugnen pÄ 250 grader. SkÀr potatisen och morötterna i bitar. LÀgg dem utÄt kanterna pÄ en ugnsplÄt  (lÀmna ca 15 cm i mitten dÀr köttfÀrslimpan ska ligga).

2. Ringla lite olja över morötterna och potatisen. Hacka vitlöken och strö det över potatisen + salt. Strö rosmarin + salt över morötterna. GrÀdda potatisen och morötterna mitt i ugnen i ca 15 min.

3. KöttfÀrslimpa: Blanda ströbröd och vatten i en bunke. LÄt det stÄ och svÀlla i ca 10 min. TillsÀtt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en smet.

4. Ta ut plÄten ur ugnen, rör om i potatisen och morötterna och sÀnk vÀrmen till 180 grader. 

5. Forma köttfÀrsen till en limpa och lÀgg den mellan potatisen och morötterna. 

6. StĂ€ll in plĂ„ten mitt i ugnen igen i ca  40–45 min pĂ„ 180 grader eller tills köttfĂ€rslimpan Ă€r genomgrĂ€vdas.

GrÀddsÄs
5 dl vispgrÀdde (eller 3 dl vispgrÀdde + 2 dl mjölk)
ca 1 msk vetemjöl
1 msk kalvfond
25 g smör
nÄgra teskedar kinesisk soja
ev. salt & lite peppar

1. GrÀddsÄs: Vispa ihop vispgrÀdde, vetemjöl och kalvfond i en bunke. Vispa ordentligt med en visp sÄ att vetemjölet finfördelas i grÀdden.

2. SÀtt en stekpanna pÄ medelvÀrme, tillsÀtt smöret och lÄt det smÀlta. 

3. HÀll ner blandningen med vispgrÀdde i stekpannan. Vispa hela tiden med en visp och lÄt sÄsen puttra pÄ lÄg vÀrme tills den tjocknar. TillsÀtt soja och ev. lite salt och peppar. Sojan Àr salt i sig och smaka dÀrför av och tillsÀtt salt om du vill ha mer sÀlta.
Om sÄsen inte tjocknar: blanda ihop vetemjöl med lite kallt vatten eller kalla mjölk och vispa ner det i sÄsen och lÄt det puttra i nÄgra minuter till.

FörgrÀdda potatis och morötter i ca 15 minuter i 250 grader innan köttfÀrslimpan grÀddas. SÀnk temperaturen till 180 grader nÀr köttfÀrslimpan skjuts in i ugnen.

HĂ€r hittar du fler goda matrecept – klicka hĂ€r!

BANANPROTEINLIMPA

HĂ€r hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka hĂ€r!

Reklam för Lindas nya, avlÄnga ugnsform
Jag har grÀddat min banan-proteinlimpa i min avlÄnga ugnsform. Den Àr helt perfekt att baka bröd i, men Àven sockerkakor, bullar, pajer, kladdkakor och kÀrleksmums. De raka kanterna ger ett jÀmnt fint resultat med jÀmn grÀddning av hela kakan eller brödet.
BestĂ€ll gĂ€rna min AVLÅNGA UGNSFORM hĂ€r – klicka hĂ€r! 

HĂ€r hittar du fler recept till Lindas avlĂ„nga ugnsform – klicka hĂ€r!

BANANPROTEINLIMPA

1 st

9 dl havregryn (nyp sönder till mjöl) 
1 msk bakpulver
4 Àgg 
2 bananer, mosade
2 dl kvarg (eller filmjölk, naturell yoghurt)

Garnering
söndersmulade havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. SĂ€tt ugnen pĂ„ 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa Ă€ggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

3. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.

4. HĂ€ll smeten i en limpform, ca 1 œ liter, klĂ€dd med bakplĂ„tspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.

5. GrÀdda limpan lÀngst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp limpan med bakplÄtspappret och lÄt den kallna innan du skÀr den i skivor.

HĂ€r hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka hĂ€r!


HĂ€r hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka hĂ€r!