CHOCOLATE CHIP COOKIES



Ingenting slĂ„r doften av nybakade Chocolate Chip Cookies! đ Det hĂ€r receptet Ă€r ren lycka! đȘ Dessa Chocolate Chip Cookies Ă€r precis sĂ„dĂ€r amerikanskt perfekta! Jag har bakat denna variant med mjölkchoklad, dĂ€rav att chokladen ser ganska ljus ut pĂ„ bilderna, men man kan baka med mörk choklad, chokladknappar eller vilken choklad man vill.
CHOCOLATE CHIP COOKIES
16 st
200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl farinsocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 Àgg
4 dl vetemjöl
1/2 krm salt
150 g hackad mjölkchoklad, chokladknappar eller mörk choklad
GĂR SĂ HĂR
1. SÀtt ugnen pÄ 180 grader. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och Àgg till en krÀmig massa.
2. TillsÀtt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Rör sist ner chokladen.
3. Dela degen i 16 bitar. Forma runda bollar.
4. LÀgg bollarna pÄ en plÄt med bakplÄtspapper (8 stycken pÄ varje plÄt för de flyter ut). Platta till bollarna lite lÀtt.
5. GrÀdda kakorna mitt i ugnen i ca 12 min.
6. Ta ut kakorna. NÀr kakorna kommer ut ur ugnen har de flutit ut ganska mycket. Ta ett glas eller nÄgon annan rund form och putta ihop kanterna pÄ kakan sÄ att den blir lite skrynklig (gör detta direkt nÀr kakorna Àr varma och nygrÀddade). Kakorna stelnar snabbt.
7. LÀgg gÀrna pÄ lite extra chokladknappar medan kakorna fortfarande Àr varma (eller hackad choklad pÄ ytan eftersom chokladen Äker in i kakan under grÀddningen.)
8. StÀll gÀrna kakorna en stund i kylen för att stelna sÄ blir de bÄde sega, frasiga och ljuvligt goda.
TIPS! Följ gÀrna Lindas bakskola pÄ Instagram (klicka hÀr!)









Putta ihop kanterna pÄ kakan med ett glas sÄ att kakan blir lite skrynklig.




































