KLICKFRALLOR

Underbart goda frallor som blir härligt rustikt i konsistensen. Degen behöver inte knådas utan ska vara lite lös och klickas ut direkt på plåten. Superenkelt och brödet får en härlig konsistens!

×

Klicka ut frallorna på plåten med två matskedar. Se videon ovan!

KLICKFRALLOR

12 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
10 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en mycket kladdig deg (den ska vara lös och kladdig).

2. Låt degen jäsa i ca 90 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Rör om i degen och klicka ut 12 högar på en plåt med bakplåtspapper. Använd två stycken matskedar när du klickar ut degen. Var lite snabb så att degen inte flyter ihop för mycket.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Bröden går bra att frysa in.

BRUSCHETTA

Bruschetta – en grillad/rostad baguetteskiva med vitlök, tomat, basilika och olivolja. Enkelt och underbart gott.

Tips! Tillsätt silverlök eller rödlök i tomatröran!

Bruschetta är en Italiensk förrätt/tilltugg som består av grillat, stekt eller rostad bröd med gnuggad vitlök på ytan. Brödet toppas med en goda röra av tomater, basilika, olivolja och kryddor. Jag älskar Bruschetta, ett himmelskt gott recept.

×

Bruschetta

8 stycken

Tomatröra:
4 tomater eller ca 16 cocktailtomater
1 kruka basilika
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar

Garnering
2 vitlöksklyftor

brödskivor från Lantbröd eller Baguette

GÖR SÅ HÄR

1. Skär tomaterna i småbitar och lägg dem i en skål. Klipp några kvistar basilika och blanda ner det i tomaterna. 

2. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar och rör om.

3. Stek brödskivorna i en stekpanna med olja. Eller pensla bröden med olja och grilla dem på en grill eller i ugnen tills de får färg.

4. Dela vitlöksklyftorna på längden. Gnugga in ovansidan på bröden med vitlök.

5. Lägg en stor sked tomatröra på brödbitarna. Ät direkt. 

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

LINDAS INDISKA LINSGRYTA

Linsgryta med indisk smak. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill, t ex mer curry, chili flakes, vitlök m m.

Tips! Gör min supergoda linscurry-gryta utan kokosmjölk – recept klicka här!

Tips! Baka baguetter med flingsalt till linsgrytan – klicka till receptet här!

×

Baka goda, klippta frallor till linsgrytan – klicka till receptet här (se videon ovan)!

LINDAS INDISKA LINSGRYTA

1 gul lök
3 dl röda linser
6 dl vatten
2 msk grönsaksfond
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 burk kokosmjölk (ca 400 g)
1 tsk garam masala
1/2 tsk curry
salt
1 näve färsk spenat

GÖR SÅ HÄR

1. Värm upp en stekpanna. Häll olja i botten. Hacka löken och fräs den i stekpannan i några minuter.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 15 min tills linserna svällt och kokat klart. Smaka av och om du vill ha mer smak eller styrka kan du krydda lite till.

Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.

×

VITLÖKSBRÖD I LINDAS UGNSPLÅT

Baka ett supergott bröd och servera till middagen – med eller utan vitlök. Väldigt lätt att baka och det är alltid uppskattat att servera nybakat bröd till maten!

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ min nya bakplåt här!

Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min ugnsplåt.

I min suveräna ugnsplåt har jag bakat ett supergott vitlöksbröd som blir fantastiskt gott! Jag rekommenderar varmt att baka bröd, men även mjuka kakor m m i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! 
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Fler recept till ugnsplåten finns här!

Vitlöksbröd i Lindas ugnsplåt

25 g jäst
4 dl vatten
3 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl

Garnering
2 msk rapsolja eller olivolja
2 klyftor vitlök, pressade
flingsalt

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och rör om med en slev (ej bakmaskin). Blanda ihop allt till en kladdig deg (den ska vara kladdig). Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Lägg ett bakplåtspapper i Lindas ugnsplåt. Stjälp upp degen och tryck ut den i plåten. Pensla degen med rapsolja eller olivolja blandat med pressad vitlök. Låt degen jäsa utan bakduk i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Efter jäsningen: Tryck hål i degen med ditt pekfinger (se bild nedan). Strö över flingsalt.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Servera brödet till en god middag. Skär brödet i rutor med en kniv eller bryt brödet i bitar med händerna.

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

×

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

Fler recept till ugnsplåten finns här!

Fler recept till ugnsplåten finns här!

Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!

KNÅDFRI SIRAPSLIMPA SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

En mycket lättbakad limpa som är underbart saftig och god! Sirapen ger en härlig smak och degen jäser bara en gång direkt i ugnsformen. Det här brödet är verkligen ljuvligt, godare än från ett bageri kan jag lova!

Kalljäsning! Om du vill förbereda degen går det bra att kalljäsa degen i ugnsformen i kylen över dagen/natten i 6–10 timmar. Ta fram ugnsformen ca 30 min före gräddning.

Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsform
Jag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela kakan eller brödet. 
Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

×

KNÅDFRI SIRAPSLIMPA SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

1 limpa

25 g jäst (halvt paket)
3 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1/2 dl mörk sirap
7 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt salt, rapsolja, sirap och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en kladdig deg.

3. Strö över vetemjöl runt om degen, ta upp den och forma den till en längd lika lång som Lindas avlånga ugnsform.

4. Lägg deglängden i Lindas avlånga ugnsform, klädd med bakplåtspapper.

5. Strö över lite vetemjöl och skär några sneda snitt i degen med en vass kniv.

6. Låt degen jäsa under en bakduk tills den nästan når upp till kanten (tar 1–1,5 timme). Sätt ugnen på 200 grader.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i 35–40 minuter. Ta upp den ur ungsformen och låt den kallna innan du skär den i bitar.

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!

Beställ gärna min AVLÅNGA UGNSFORM här – klicka här! 
Jag kommer dela massor av bra recept anpassade till denna avlånga ugnsform!
Här hittar du fler recept till Lindas avlånga ugnsform – klicka här!