LJUSA KÄRLEKSMUMS I LINDAS UGNSPLÅT

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form!

Reklam för min nya ugnsplåt. Beställ gärna min suveräna ugnsplåt här – klicka här!

Här får ni ett underbart gott recept på Kärleksmums i Lindas ugnsplåt – en saftig, mjuk botten med ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos.

Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

LJUSA KÄRLEKSMUMS I LINDAS UGNSPLÅT

24 bitar

Här får ni ett underbart gott recept på ljusa kärleksmums med kokos i smeten i Lindas långpanna –  kakan har ett ljuvligt täcke av chokladglasyr och kokos. Jag har även kokos i bottnen för jag älskar kokos, men man kan utesluta kokosen i smeten om man vill det.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

1 ½ dl kokos (kan uteslutas)
4 ½ dl vetemjöl

Chokladglasyr
1/2 dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker

ca 2 msk kaffe
75 g smör, smält
ev. 1–2 msk vatten
(eller kaffe om du vill ha stark kaffesmak)

Garnering
kokos (eller strössel)

Beställ gärna min nya bakplåt här!

GÖR SÅ HÄR
1.
 Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna i formen.
5. Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten/kaffe så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låg glasyren stelna. Skär kakan i bitar.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
Kärleksmums – recept klicka här
Brytfrallor – recept klicka här
Brytbröd – recept klicka här
Klassiska frallor – recept klicka här

TEKAKOR I LINDAS UGNSPLÅT

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna har jag bakat långpanne-TEKAKOR som blir fantastiskt mjuka, goda och saftiga när degen jäser och gräddas formen! Jag rekommenderar varmt att baka bröd i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här! Skär eller bryt isär bröden. De går bra att frysa in!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

TEKAKOR I LINDAS UGNSPLÅT 

12 bitar

50 g jäst
5 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
2 msk ljus sirap
50 g smör, rumsvarmt eller 1/2 dl neutral olja
12–13 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Knåda ihop degen och rulla den i vetemjöl. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Nagga hål i degen med baksidan på en elvisp eller ett sugrör. 

4. Dela degen i ett rutmönster, 4 x 3 rutor med en degskrapa. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 22-24 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

CHOCOLATE CHIP COOKIES I LINDAS UGNSPLÅT

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna ugnsplåt här – klicka här!

Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna har jag bakat Chocolate chip cookies! Amerikanska kakor som numera är lika populära i Sverige! Dessa cookies för allra högsta betyg! Använd chokladknappar eller hackad choklad. I vanliga fall brukar man baka ut denna kakdeg till runda kakor, men det är ännu enklare att baka ut degen i min ugnsplåt och skära kakorna i rutor efter gräddningen!

Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ gärna min nya ugnsform här – den är suverän att baka i!

Beställ gärna min favorit ugnsplåt här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

CHOCOLATE CHIP COOKIES I LINDAS UGNSPLÅT

24 st

200 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 dl farinsocker

1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
4 dl vetemjöl
1/2 krm salt
150 g hackad choklad eller chokladknappar (mörka eller ljusa) (spara några till garnering)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop smör, strösocker, farinsocker, vaniljsocker och ägg till en krämig massa. 

2. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en deg. Rör sist ner chokladen.

3. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Tryck inte ut degen ända ut i kanterna för degen flyter ut under gräddningen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 14 min. 

6. Ta ut kakan. Strö över lite extra chokladknappar på kakan medan den är varm. Skär kakan i ett rutmönster med en degskrapa, pizzaslicer eller vass kniv. Låt den stelna, gärna i kylen så blir kakorna riktigt sega, knapriga och goda.

Beställ gärna min nya bakplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här

Morotsfrallor i Lindas ugnsplåt

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här!

Reklam för Lindas bakform. Beställ min nya bakplåt här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

I min suveräna långpanna har jag bakat saftiga morotsfrallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya bakplåt här! Morötterna i degen gör bröden extra näringsrika och goda!

Kalljäsning av degen – gör så här: Gör degen och baka ut 15 frallor och lägg dem i Lindas ugnsplåt klädd med ett bakplåtspapper. Lägg på en bakduk eller plastfolie. Ställ ugnsplåten i kylen över natten. Ta fram plåten ca 30 min innan gräddning. Gräddningstiden kan bli några minuter lite längre eftersom degen är kall efter jäsningen.

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Morotsfrallor i Lindas ugnsplåt

15 st

4 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt

200 g morötter, fint rivna
1/2 dl neutral olja

10–11 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg (kan uteslutas)

Tips! Det går lika bra att byta ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl eller rågmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet.

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rivna morötter, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 15 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Pensla frallorna med ägg om du vill att de ska få ordentligt med färg (utan ägg blir de lite blekare). Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 18 min. Bröden går bra att frysa in.

Beställ gärna min nya bakplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här

SMULBÄRKAKA

Den här kakan slår det mesta. Den är makalöst god och består av tre komponenter: en saftig, mjuk botten, ett täcke av hallon & blåbär och en smulig topping. Hela kakan görs av samma deg vilket gör den väldigt enkel att baka. Både en mjuk kaka och smulpaj på samma gång!

Reklam för Lindas ungsplåt. Beställ gärna min nya bakplåt här!

Min nya ugnsplåt är helt perfekt att baka i! Både mjuka kakor, bröd, tårtor och massor av andra bakverk! Beställ gärna min nya bakplåt här!

LINDAS NYA UGNSPLÅT – FAKTA KLICKA HÄR!
Jag har tagit fram en ungsform/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna ugnsform – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan och det är lätt att skära likadana snygga bitar när kakan har raka kanter.

FAKTA
Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

SMULBÄRKAKA

Ca 20 bitar

Bunke 1:
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
225 g smör, smält

Bunke 2: 
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl naturell yoghurt eller filmjölk

+ 2 dl havregryn i bunke 1

Garnering:
ca 200 g hallon och blåbär, färska eller frysta
2–3 msk potatismjöl (om du använder frysta bär)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda strösocker, vetemjöl, bakpulver och smält smör i en stor bunke. Blanda ihop till en smulig deg.

3. Mät upp 3 dl smuldeg och lägg det i en liten bunke och tillsätt 2 dl havregryn (detta ska strös över kakan). Nyp ihop allt ordentligt.

4. Tillsätt vaniljsocker, ägg och yoghurt i den stora bunken. Vispa ihop allt till en jämn smet.

5. Bred ut smeten i Lindas långpanna, klädd med bakplåtspapper, 25 x 35 cm.

6. Blanda hallon och blåbär med potatismjöl om du använder frysta bär. Strö bären jämnt över kakan. Strö över smuldegen från den lilla bunken.

7. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen innan du skär den i rutor med en kniv. Servera gärna med vaniljsås eller ät kakan som den är.

Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Beställ gärna min nya bakplåt här!

Beställ gärna min suveräna ugnsform – klicka här!