Underbart goda frallor som blir härligt rustikt i konsistensen. Degen behöver inte knådas utan ska vara lite lös och klickas ut direkt på plåten. Superenkelt och brödet får en härlig konsistens!
×
Klicka ut frallorna på plåten med två matskedar. Se videon ovan!
KLICKFRALLOR
12 st
50 g jäst 6 dl vatten, fingervarmt 1 1/2 tsk salt 2 msk rapsolja 10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en stor bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop till en mycket kladdig deg (den ska vara lös och kladdig).
2. Låt degen jäsa i ca 90 minuter under en bakduk. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Rör om i degen och klicka ut 12 högar på en plåt med bakplåtspapper. Använd två stycken matskedar när du klickar ut degen. Var lite snabb så att degen inte flyter ihop för mycket.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Bröden går bra att frysa in.
Bruschetta – en grillad/rostad baguetteskiva med vitlök, tomat, basilika och olivolja. Enkelt och underbart gott.
Tips! Tillsätt silverlök eller rödlök i tomatröran!
Bruschetta är en Italiensk förrätt/tilltugg som består av grillat, stekt eller rostad bröd med gnuggad vitlök på ytan. Brödet toppas med en goda röra av tomater, basilika, olivolja och kryddor. Jag älskar Bruschetta, ett himmelskt gott recept.
×
Bruschetta
8 stycken
Tomatröra: 4 tomater eller ca 16 cocktailtomater 1 kruka basilika 2 msk olivolja flingsalt svartpeppar
Garnering 2 vitlöksklyftor
brödskivor från Lantbröd eller Baguette
GÖR SÅ HÄR
1. Skär tomaterna i småbitar och lägg dem i en skål. Klipp några kvistar basilika och blanda ner det i tomaterna.
2. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar och rör om.
3. Stek brödskivorna i en stekpanna med olja. Eller pensla bröden med olja och grilla dem på en grill eller i ugnen tills de får färg.
4. Dela vitlöksklyftorna på längden. Gnugga in ovansidan på bröden med vitlök.
5. Lägg en stor sked tomatröra på brödbitarna. Ät direkt.
Linsgryta med indisk smak. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill, t ex mer curry, chili flakes, vitlök m m.
1 gul lök 3 dl röda linser 6 dl vatten 2 msk grönsaksfond 1 burk krossade tomater (ca 400 g) 1 burk kokosmjölk (ca 400 g) 1 tsk garam masala 1/2 tsk curry salt 1 näve färsk spenat
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp en stekpanna. Häll olja i botten. Hacka löken och fräs den i stekpannan i några minuter.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och låt allt puttra i ca 15 min tills linserna svällt och kokat klart. Smaka av och om du vill ha mer smak eller styrka kan du krydda lite till.
Servera gärna med ris eller bulgur och en fräsch sallad.
Baka ett supergott bröd och servera till middagen – med eller utan vitlök. Väldigt lätt att baka och det är alltid uppskattat att servera nybakat bröd till maten!
Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min ugnsplåt.
I min suveräna ugnsplåt har jag bakat ett supergott vitlöksbröd som blir fantastiskt gott! Jag rekommenderar varmt att baka bröd, men även mjuka kakor m m i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl och rör om med en slev (ej bakmaskin). Blanda ihop allt till en kladdig deg (den ska vara kladdig). Strö över lite vetemjöl och låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Lägg ett bakplåtspapper i Lindas ugnsplåt. Stjälp upp degen och tryck ut den i plåten. Pensla degen med rapsolja eller olivolja blandat med pressad vitlök. Låt degen jäsa utan bakduk i ca 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Efter jäsningen: Tryck hål i degen med ditt pekfinger (se bild nedan). Strö över flingsalt.
4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 min. Servera brödet till en god middag. Skär brödet i rutor med en kniv eller bryt brödet i bitar med händerna.
En mycket lättbakad limpa som är underbart saftig och god! Sirapen ger en härlig smak och degen jäser bara en gång direkt i ugnsformen. Det här brödet är verkligen ljuvligt, godare än från ett bageri kan jag lova!
Kalljäsning! Om du vill förbereda degen går det bra att kalljäsa degen i ugnsformen i kylen över dagen/natten i 6–10 timmar. Ta fram ugnsformen ca 30 min före gräddning.