Hamburgerbröd / frallor

Hamburgerbröd/frallor. De här bröden funkar precis lika bra som hamburgerbröd eller frallor! Ett fantastiskt bra recept som ni verkligen måste baka! Släng in bröden i frysen och ta fram när du ska käka hamburgare eller frukost! Lika gott vilket som!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

16–20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt (eller vatten)
2 tsk
salt
1/2 dl
rapsolja
14–15 dl vetemjöl

Garnering
1 ägg, uppvispat (kan bytas ut mot vatten)
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten (eller mjölk() och blanda tills jästen löses upp.

2. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den i några minuter.

3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min. Jäsningstips: Fyll upp ca 15 cm varmt vatten i diskhon. Ställ bunken i det varma vattnet så jäser degen snabbare. När degen växt till nästan det dubbla är den färdigjäst.

4. Dela degen i ca 16–20 bitar beroende på hur stor bröd du vill ha. Gör runda bollar av degen med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem, ca 1 1/2 cm tjocka. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–14 min tills de får lite färg (tiden kan variera lite beroende på storlek).

FRALLOR I AIRFRYER

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt!

REKLAM FÖR COSORI AIRFRYER

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

FRALLOR I AIRFRYER

Ca 9 st

25 g jäst
2 1/2 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
2 msk rapsolja
6–7 dl rågsikt (eller vetemjöl)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett ihopvikt bakplåtspapper i din Airfryer. Låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.

4. Grädda frallorna i 12–14 minuter i 200 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Kanelgömma i långpanna

Saftig, mjuk kaka med kanelkryddad smultopping. En härlig kaka man alltid kan baka när man vill bjuda på gofika.

Kanelgömma i långpanna

Ca 20 bitar

Smultopping

100 g smör, kylskåpskallt
1 1/2 dl strösocker
2 dl havregryn
2 tsk kanel
2 tsk vaniljsocker

Smet
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
75 g smör
2 dl mjölk
4 1/2 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. 

2. Smultopping: Nyp ihop alla ingredienserna till en smulig massa. Ställ det i kylen medan du gör smeten.

3. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt till en slät smet.

4. Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm täckt med bakplåtspapper. 

5. Ta fram smultoppingen ur kylen och strö den över smeten.

6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen. 

7. Skär kakan i rutor. Ät rutorna som de är eller servera med vaniljsås.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Vit kladdkaka

VIT KLADDKAKA När man får oväntat besök är en den här vita kladdkakan alltid uppskattad och läcker att bjuda på.

Tips! Du kan baka kladdkakan i en vanlig rund springform, ca 24 cm i diameter. Gör då en halv sats kladdkaka och grädda i ca 20 min.

Vit kladdkaka

Ca 16 bitar

250 g smör
200 g vit choklad
5 dl strösocker
1 krm salt
1 msk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
4 ägg

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i bitar och låt chokladen smälta i det varma smöret. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en form 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

3. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–25 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.

4. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass och bär.

Tips! Kokoskladdkaka: tillsätt 2 dl kokos i smeten.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!