Frallor i Lindas långpanna

Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Min plåt har perfekta mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form.

Reklam för Lindas bakform.

I min suveräna långpanna bakar jag frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när de jäser ihop i formen! Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna konstruktion är min favoritplåt! Klicka här för att beställa hem plåten och baka! Beställ min nya ugnsplåt här!

Frallor i Lindas långpanna

12 st

6 dl vatten
50 g jäst
2 tsk salt
1/2 dl neutral olja
ca 13 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i hushållsmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i 12 bitar. Rulla dem till bollar. 

3. Lägg frallorna på Lindas plåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och skär ett snitt i varje fralla med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på ett galler.

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Beställ min suveräna ugnsform här – klicka här!

Beställ min favorit ugnsform här – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Köttfärs- och ugnspotatisgratäng

Allt-i-ett-maträtt. En fantastiskt god gratäng med ugnspotatis, köttfärsås och riven ost – allt i en och samma form. Makalöst gott och lätt att tillaga! En mycket kryddig och smakrik maträtt för hela familjen!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

Här hittar goda, enkla brödrecept – klicka här!

Köttfärs- och ugnspotatisgratäng

Ca 6 portioner

1 kg potatis skurna i bitar
salt
olja
1 sats köttfärsås (välj mellan alternativ 1 eller 2)
2 dl riven ost


Alternativ 1: köttfärsås med sambal oelek – klicka till receptet här!
Alternativ 2: klassisk köttfärssås – klicka till receptet här!

GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skär potatisarna i bitar. Lägg dem i en stor ugnsform med kanter och ringla över olja och salta. Grädda dem mitt i ugnen i ca 30 min. Rör om efter halva tiden.

2. När potatisen är i ugnen tillagar du en sats köttfärsås enligt alternativ 1 eller 2.

3. Ta ut potatisen och sänk ugnsvärmen till 200 grader.

4. Lägg köttfärssåsen ovanpå potatisarna i ugnsformen. Strö över riven ost.

5. Grädda gratängen mitt i ugnen i ca 25 minuter. Smaklig måltid!

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

SNABBA FRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA

Baka mjuka, härliga frallor som inte behöver jäsa! De är väldigt lätta att baka och ingredienserna har man oftast hemma! Perfekt bröd att baka när man vill ha nybakat bröd snabbt! Frallorna påminner om scones i smak och konsistens. Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

SNABBA FRALLOR SOM INTE BEHÖVER JÄSA

6 st

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
50 g smör, rumsvarmt
2 ½ dl filmjölk, naturell yoghurt eller kvarg 

Garnering
1 msk filmjölk
2 tsk sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det med mjölblandningen. Tillsätt filmjölken och rör ihop allt till en kladdig deg.

2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 6 bitar.

3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem i en springform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.

4. Pensla bröden med filmjölk och strö över sesamfrön (eller andra frön)

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 13–15 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Kanelbullesockerkaka / sockerkaka

En supersaftig sockerkaka med smak av kanelbulle. Sockerkakssmeten varvas med lager av knastrande strösocker och kanel. Om man vill baka en klassisk sockerkaka kan man bara utesluta lagrerna av strösocker och kanel.

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Baka en ljuvligt god sockerkaka med rivet äpple i smeten – klicka till receptet här!

Kanelbullesockerkaka / sockerkaka

12 bitar

3 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör, smält
1 dl mjölk
3 dl vetemjöl

Fyllning
2 msk strösocker
1 msk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke.  Blanda ner resten av ingredienserna och blanda till en slät smet.

2. Häll 1/4 av smeten i en smord och bröad sockerkaksform, ca 1 ½ liter. Pudra över kanel och strösocker. Gör likadant i 2–3 lager.

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.

Tips! Baka en underbart sockerkaka på 1 minut i mikron – den blir såååå himla god! Recept klicka här!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Baka en ljuvligt god sockerkaka med rivet äpple i smeten – klicka till receptet här!

Tips! Baka en underbart sockerkaka på 1 minut i mikron – den blir såååå himla god! Recept klicka här!

KNÅDFRIA FRALLOR

FRALLOR SOM INTE BEHÖVER KNÅDAS. Mycket lättbakade bröd som är ljuvligt goda och de blir fantastiskt saftiga och fluffiga utan att degen knådas. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och mycket gott bröd. Under tiden som bröden jäser hinner man göra något annat.

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

Baka knådfria frallor med grovt mjöl i degen – recept klicka här!

KNÅDFRIA FRALLOR

9 st

25 g jäst (ett halvt paket)
4 dl mjölk, fingervarmt (vatten funkar också)
1 1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 msk sirap
9 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en kladdig deg. Strö över lite mjöl och låt den jäsa under en bakduk i ca en timme.

2. Rulla degen i mjöl och dela degen i 9 bitar med mjölade händer. Forma runda bullar och lägg dem i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och snitta frallorna med en vass kniv. Låt dem jäsa i formen i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

3. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna innan du skär itu frallorna. Bröden går bra att frysa in.

Baka knådfria frallor med grovt mjöl i degen – recept klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!