Sockerkringlor

sockerkringlor13 sockerkringlor16

SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med knastrigt pärlsocker på toppen. Så himla goda! De här kakorna är personliga favoriter som både är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är perfekta att baka tillsammans med barnen. De tycker det är jättekul att forma och strö på sockret. Och inte minst äta de färdiggräddade godingarna! 🙂

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka här för recept!
Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka här för recept!

Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! 

Sockerkringlor

Ca 20 st

Grundrecept
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.

2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.

3. Forma längderna till kringor (se bilden).

4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Strö pärlsocker över kringlorna. Tryck till sockret med fingrarna försiktigt så det fastar.

6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Strö pärlsocker över kringlorna. Tryck till sockret med fingrarna försiktigt så det fastar.
5. Strö pärlsocker över kringlorna. Tryck till sockret med fingrarna försiktigt så det fastar.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.
6. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.

sockerkringlor7 sockerkringlor5 sockerkringlor17 sockerkringlor15 sockerkringlor14 sockerkringlor12 sockerkringlor11 sockerkringlor10

Hästskor

Detta inlägg innehåller annonslänkar.
Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för beställning!

 

hästskor10

SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV HÄSTSKOR. De är oerhört spröda och och lätta att göra! De är roliga att baka, speciellt tillsammans med vänner eller barn! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka här för recept!
Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka här för recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Hästskor

Ca 25 st

Grundrecept
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.

2. Dela degen i ca 25 lika stora bitar. Rulla dem till längder, 15–18 cm.

3. Forma längderna till hästskor.

4. Lägg hästskorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Dela degen i ca 25 lika stora bitar. Rulla dem till längder, 15–18 cm.
2. Dela degen i ca 25 lika stora bitar. Rulla dem till längder, 15–18 cm.
3. Forma längderna hästskor.
3. Forma längderna till hästskor.
4. Lägg hästskorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg hästskorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.

hästskor9 hästskorutvald

 

Mördegskringlor

Detta inlägg innehåller annonslänkar.
Tips! Här har jag valt ut fina saker jag gillar! Klicka på bilderna för beställning!

mördegskringlor2 mördegskringlor1

SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med florsocker på toppen (kan uteslutas). Så himla goda! De här kakorna är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är kul att göra tillsammans med barnen som älskar att forma degen. Låt dem gärna testa valfria former om de inte bara vill göra kringlor. Och det bästa av allt är att äta de färdiga kakorna :-)!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka här för recept!

 

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Mördegskringlor

Ca 20 st

Grundrecept
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.

2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.

3. Forma längderna till kringor (se bilden).

4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.

mördegskringlor3 mördegskringlor4

 

Florsockerkringlor

florsockerkringlor4 florsockerkringlor5

SUPERLÄCKRA, KLASSISKA MÖRDEGSKAKOR I FORM AV KRINGLOR Oerhört spröda sockerkringlor med florsocker på toppen (kan uteslutas). Så himla goda! De här kakorna är roliga att baka och gudomligt goda! Den lilla saltmängden i degen är en riktig smakhöjare! De är kul att göra tillsammans med barnen som älskar att forma degen. Låt dem gärna testa valfria former om de inte bara vill göra kringlor. Och det bästa av allt är att äta de färdiga kakorna :-)!

Baka spröda, supergoda hallongrottor! Klicka här för recept!

 

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Florsockerkringlor

Ca 20 st

Grundrecept
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl 
½ krm salt 
200 g smör, rumsvarmt 

Garnering
florsocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.

2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.

3. Forma längderna till kringor (se bilden).

4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten. Pudra över florsocker före servering.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin. Låt den vila inplastad i kylen i ca 30 min.
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
2. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Rulla dem till längder, ca 20 cm.
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
3. Forma längderna till kringor (se bilden).
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Lägg kringlorna på en plåt med bakplåtspapper.
sockerkringlor9
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 15–18 min. Låt dem svalna på plåten.

florsockerkringlor3 florsockerkringlor6 florsockerkringlor2 florsockerkringlor7 florsockerkringlor1

Äppelkladdkaka

äppelkladdkaka3äppelkladdkaka2äppelkladdkaka8

En fantastisk, drömgod kladdkaka med rivna äpplen i smeten!

De rivna äpplena i smeten gör kakan extra saftig och god. Både mina barn och väninnor som jag bjöd på kakan var helt lyriska. Alla älskade den och kakan tog slut direkt. Inte en smula blev över. En perfekt kaka som man nästan alltid har ingredienser hemma till och den går snabbt att göra. Den är lika god dagen efter och går bra att frysa in. Den här kakan kommer bakas många gånger i mitt kök, det kan jag lova. Servera den gärna med en klick vispgrädde, vaniljglass eller vaniljsås.

Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!
Baka en amerikansk jättecookie med Diam och hackad choklad i – underbart gott! Klicka här för recept!

Här finns fler läckra, goda recept på äpplen!

Här hittar du alla recept i Linda bakskola!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Äppelkladdkaka

Ca 12 bitar

175 g smör
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 ¾ dl vetemjöl
2 äpplen
kanel eller kardemumma

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.

2. Skala och riv äpplena.

3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.

4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, vaniljsocker, ägg och vetemjöl. Rör ihop allt till en smet.
2. Skala och riv äpplena.
2. Skala och riv äpplena.
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
3. Rör ner de rivna äpplena i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23 cm i diameter, med löstagbar kant. Pudra över kanel eller kardemumma.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 22–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra kakan med med florsocker före servering. Servera gärna med lättvispad grädde.

äppelkladdkaka4
äppelkladdkaka9äppelkladdkaka7

Generic filters

Fler resultat...

Generic filters

Fler resultat...

Generic filters