Grova grötbullar

grovagrötbullar3 grovagrötbullar4

GOTT FRUKOSTBRÖD Saftiga, goda frukostfrallor med havregrynsgröt och fiberrikt grahamsmjöl i degen.

Tips!
Degen kan jäsa i kylen över natten och bakas ut direkt på morgonen. Du spar en 1 timmes baktid på morgonen som degen skulle jäsa i bunken. 🙂

Saftiga rågsiktsrutor – klicka här för recept!
Saftiga rågsiktsrutor – klicka här för recept!
Grova tekakor – klicka här för recept!
Grova tekakor – klicka här för recept!

Grova grötbullar

35–40 st

Gröt
4 dl havregryn
7 dl vatten, kallt
75 g smör, rumsvarmt

50 g jäst
4 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
11–13 dl vetemjöl

Garnering
havregryn

GÖR SÅ HÄR

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt den svalna.

2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Tillsätt gröten, salt, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

3. Dela degen i 35–40 bitar.

4. Forma dem till runda bollar och lägg dem på en plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem lite. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader.

5. Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt den svalna.
1. Koka ihop havregryn och vatten till en gröt i en kastrull. Lägg i smöret och låt det smälta ihop med gröten. Låt den svalna.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Tillsätt gröten, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills den lösts upp. Tillsätt gröten, salt och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.
3. Dela degen i 35–40 bitar.
3. Dela degen i 35–40 bitar.
4. Dela degen i 35–40 bitar. 5. Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn.
4. Dela degen i 35–40 bitar. 5. Pensla bröden med vatten och strö över lite havregryn.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
6. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12–15 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

grovagrötbullar2

Hallonmuffins

hallonflorsocker6hallonflorsocker2hallonflorsocker7

LJUVLIGA HALLON! Supersaftiga, underbara hallonmuffins ! Använd nyplockade hallon från trädgården eller köp frysta i butiken. Båda varianterna går lika bra. De är ljuvligt goda och lätta att baka. Muffinsarna är klara på ca en halvtimme: 10 minuters bakning och de gräddas i ca 20 min. De går bra att frysa in!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Supergod, lättbakad mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept!
Supergod, lättbakad mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept!

Hallonmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
100–150 g hallon, frysta eller färska (dela dem i mindre bitar)

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.

3. Dela hallonen i mindre bitar.

4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

hallonflorsocker1 hallonflorsocker5 hallonflorsocker4 hallonflorsocker3 hallonflorsockerutvald

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Hallonmuffins

hallonmuffins6

HÄRLIG SOMMARSMAK! Supersaftiga, ljuvligt goda hallonmuffins ! Använd nyplockade hallon från trädgården eller köp frysta i butiken. Båda varianterna går lika bra. De är ljuvligt goda och lätta att baka. Muffinsarna är klara på ca en halvtimme: 10 minuters bakning och de gräddas i ca 20 min. De går bra att frysa in!

Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Fantastiskt god hallonkladdkaka – klicka här för recept!
Supergod, lättbakad mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept!
Supergod, lättbakad mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept!

Hallonmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
100–150 g hallon, frysta eller färska (dela dem i mindre bitar)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.

3. Dela hallonen i mindre bitar.

4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.

5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna med smet till ¾.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
3. Dela hallonen i mindre bitar.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
4. Lägg 2–3 tsk hallon på varje muffins.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.
5. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min.

hallonmuffins5 hallonmuffinsutvald hallonmuffins7

Blåbärsmuffins

blåbärsmuffinsflorsocker8 blåbärsmuffinsflorsocker3

Supersaftiga, goda & lättgjorda Blåbärsmuffins som bakas om och om igen – året runt faktiskt. Men speciellt ofta under sommaren när blåbären växer ute i skogen. Det är så mysigt att strosa runt i blåbärsriset och plocka en hink och sedan gå hem och baka härliga, fluffiga muffins. Men om man inte har möjlighet att plocka själv är det värt att köpa en ask och baka dessa godingar och njuta av till fikat.

Här hittar du fler läckra recept med blåbär!

Smulig, superläcker blåbärspaj – klicka här för recept!
Smulig, superläcker blåbärspaj – klicka här för recept!

Underbara kanelbullemuffins – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Blåbärsmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
ca 100 g blåbär

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.

3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna. Pudra över florsocker.

blåbärsmuffinsflorsocker1 blåbärsmuffinsflorsocker7 blåbärsmuffinsflorsocker2 blåbärsmuffinsflorsocker6 blåbärsmuffinsflorsocker4 blåbärsmuffinsflorsocker5 blåbärsmuffinsflorsockerutvald

Blåbärsmuffins

Blåbärsmuffins5 Blåbärsmuffins9

Supersaftiga, goda & lättgjorda Blåbärsmuffins som bakas om och om igen – året runt faktiskt. Men speciellt ofta under sommaren när blåbären växer ute i skogen. Det är så mysigt att strosa runt i blåbärsriset och plocka en hink och sedan gå hem och baka härliga, fluffiga muffins. Men om man inte har möjlighet att plocka själv är det värt att köpa en ask och baka dessa godingar och njuta av till fikat.

Smulig, superläcker blåbärspaj – klicka här för recept!
Smulig, superläcker blåbärspaj – klicka här för recept!
Underbara kanelbullemuffins – klicka här för recept!
Underbara kanelbullemuffins – klicka här för recept!

 

Blåbärsmuffins

Ca 16 st

2 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl 

50 g smör, smält
1 ½ dl mjölk

Fyllning
ca 100 g blåbär

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.

2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.

3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.

4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

 

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och tillsätt dem ihop med smöret och mjölken. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
2. Ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till ¾.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
3. Lägg 2–3 tsk blåbär på varje muffins.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.
4. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna.

Blåbärsmuffins6 Blåbärsmuffins8 Blåbärsmuffinsutvald Blåbärsmuffins10 Blåbärsmuffins7