Marängtårta med fluffig jordgubbsgrädde
FESTENS HÖJDPUNKT Lättgjord, supergod marängtårta fylld med den allra läckraste jordgubbsgrädden! En perfekt tårta som alla gillar – och den är enkel att göra.
Tips!
Det går bra att dubbla marängsmeten och breda ut den på en ugnsplåt med bakplåtspapper och grädda den i ca 2 tim. Då får man en stor botten och kan garnera den med jordgubbsgrädde och jordgubbar. Recept på marängbottnar finns här! Perfekt om man är många! Eller baka två stora bottnar och lägg dem ovanpå varandra med grädde emellan. Då räcker den till ännu fler!
Garneringstips!
Självklart kan man fylla tårta med det man gillar bäst. Det är gott att garnera med något crunchigt t ex hackad sötmandel, nötter, strössel eller hackad choklad.
Fler goda tårfyllningar – klicka på länken här!
Marängtårta med fluffig jordgubbsgrädde
10–12 bitar
2 marängbottnar (färdigköpta eller baka mina spröda lättgjorda bottnar – klicka till receptet här)
ca 100 g mörk choklad, smält (pensla bottnarna med smält choklad och låt den stelna)
Fyllning
5 dl vispgrädde
300 g jordgubbar, mosade
Garnering
jordgubbar
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Lägg två marängbottnar på ett bakplåtspapper. Pensla dem med smält choklad och låt den stelna.
2. Vispa grädden fluffig och blanda ner mosade jordgubbar.
3. Lägg hälften av grädden på ena marängbottnen.
4. Lägg på den andra marängbotten.
5. Lägg på resten av grädden. Garnera med jordgubbar. Pudra över florsocker.