Krabbelurer med hallon

krabbelurerhallon4 krabbelurerhallon1

LJUVLIGT GOTT! Krabbelurer, pösplättar, skrabbelucker, kaffeplättar eller snoobelurer som de också kallas smakar allra bäst nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär, lättvispad grädde eller sylt. Krabbelurer är som en blandning mellan plättar och muffins. Lite kompaktare än plättar, men ändå väldigt mjuka,  och härliga. De är goda till mellis, lunch, på barnkalas eller varför inte på helgfrukosten.

Cookieglass som är ljuvligt god och lätt att göra! klicka här för recept!
Cookieglass som är ljuvligt god och lätt att göra! klicka här för recept!
Fantastiskt goda kokosbollar – klicka här för recept!
Fantastiskt goda kokosbollar – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Krabbelurer  med hallon

10–14 st

3 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl vetemjöl
5 dl mjölk 

Garnering
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.

2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.

3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.

4. Hallon: Mosa hallonen med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, men hallonmoset kan även ätas osötat.

1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.
3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.
4. Hallon: Mosa hallonen med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, men hallonmoset kan även ätas osötat.
4. Hallon: Mosa hallonen med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, men hallonmoset kan även ätas osötat.

Dessa krabbelurer har jag fått inspiration ifrån Brödklaras, en duktig före detta arbetskollega till mig som gjort dessa. Hennes recept fick mig sugen! Jag gjorde dock en variant med mindre socker och en nypa salt. De blev ljuvligt goda och jag kommer göra dem om och om igen för mina barn blev helt galna i dem!

krabbelurerhallon6 krabbelurerhallon5

Amerikanska pannkakor

amerikanskapannkakor4

LJUVLIGT GODA PANNKAKOR Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk, och bakpulver som gör att de tjocknar under gräddningen. De är vanliga till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär eller sylt och vispgrädde.

Amerikanska pannkakor

Ca 8 st

2 ägg
1 msk strösocker

1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl vetemjöl

3 dl mjölk

smör att steka i

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa upp ägg och strösocker lite luftigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.

2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.

3. Stek plättarna i någon minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.

1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
1. Vispa upp ägg och strösocker lite luftigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.
3. Stek plättarna i någon minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.

amerikanskapannkakor3

 

Krabbelurer med jordgubbsmos

krubbelurerjordgubb5 IMG_9169krubbelurerjordgubb1

LJUVLIGT GOTT! Krabbelurer, pösplättar, skrabbelucker, kaffeplättar eller snoobelurer som de också kallas smakar allra bäst nygräddade! Servera dem gärna med mosade bär, lättvispad grädde eller sylt. Krabbelurer är som en blandning mellan plättar och muffins. Lite kompaktare än plättar, men ändå väldigt mjuka och härliga. De är goda till mellis, lunch, på barnkalas eller varför inte till helgfrukosten.

Dessa krabbelurer innehåller mindre socker än många liknande recept och en nypa salt. De är ljuvligt goda och jag gör dem ofta till mina mina barn som är helt galna i dem!

Saftiga solskensbullar fyllda med krämig vaniljkräm – klicka här för recept!
Saftiga solskensbullar fyllda med krämig vaniljkräm – klicka här för recept!
Läcker brownietårta med mjölkchokladkolakräm – klicka här för recept!
Läcker brownietårta med mjölkchokladkolakräm – klicka här för recept!
Nyttig mikrokladdkaka på 2 min – klicka här för recept!
Nyttig mikrokladdkaka på 2 min – klicka här för recept!

Här finns alla recept på min bakblogg Lindas bakskola!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Krabbelurer  med jordgubbsmos

10–14 st

3 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 nypa salt
5 dl vetemjöl
5 dl mjölk 

Garnering
ev. florsocker

Jordgubbsmos
100–200 g jordgubbar, färska eller frysta
ev. strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.

2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.

3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.

4. Jordgubbsmos: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, men jordgubbsmoset kan även ätas osötat.

1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
2. Värm upp ett plättjärn och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på låg värme (eller klicka ut smet i små rundlar i en stor stekpanna). Kontrollera värmen så de inte bränns.
3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.
3. Stek krabbelurerna i några minuter på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg. Servera gärna plättarna med vispad grädde, mosade bär, äppelmos eller sylt.
4. Jordgubbsmos: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, annars kan jordgubbsmoset ätas osötat.
4. Jordgubbsmos: Mosa jordgubbarna med en gaffel. Om du vill kan du strö över lite strösocker, men jordgubbsmoset kan även ätas osötat.

krubbelurerjordgubb2 krubbelurerjordgubb6 krubbelurerjordgubb3 krubbelurerjordgubbutvald krubbelurerjordgubb4

Browniekaka med mjölkchokladkolakräm

browniebitar2 browniebitar1

En kladdig superläcker browniebotten med en galet god mjölkchokladkolakräm på toppen! En kaka ”to die for”! Om man vill ha bottnen mindre kladdig kan man grädda den i ca 35 minuter i stället för 26–30 minuter som det står i receptet.  Oavsett blir den saftig och riktigt läcker.

Tips! Låt kakan stå i kylen i ca 2 timmar innan servering så bottnen och mjölkchokladkolakrämen stelnar ordentligt. Servera gärna med glass, vispgrädde och färska bär.

Saftiga, läckra krämbullar – klicka här för recept!
Saftiga, läckra krämbullar – klicka här för recept!

 

Browniekaka med mjölkchokladkolakräm

Ca 15 bitar

200 g smör, smält
5 dl strösocker
1 dl kakao
2 krm flingsalt (eller 1 krm vanligt salt)
1 msk vaniljsocker
4 ägg
3 dl vetemjöl

Mjölkchokladkolakräm
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl ljus sirap
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).

3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.

4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.

5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.

6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Rör ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, kakao, salt och vaniljsocker. Blanda ordentligt. Tillsätt ägg och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, ca 24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
2. Häll smeten i en smord och bröad rund form med avtagbar kant, 23–24 cm i diameter (bröa med ströbröd eller kokos).
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. (Gräddningen är lite längre än en vanlig kladdkaka eftersom den innehåller mer smet. Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt den kallna i formen. Pudra florsocker över kakan före servering.
4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
4. Mjölkchokladkolakräm: Smält smöret i en kastrull. Tillsätt strösocker, sirap, kakao, vaniljsocker och grädde. Låt blandningen puttra på svag värme i ca 5 min.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
5. Bryt chokladen i bitar och blanda ner dem i smeten och blanda till en slät smet.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.
6. Häll chokladkolasmeten över kladdkakan. Låt kakan stå i kylen i några timmar så krämen stelnar. Servera gärna kakan med vispgrädde och färska bär.
brownietårtamjölkchokladkolakräm1
Skär kakan i tårtbitar.

browniebitarutvald

 

Solskensbullar

solskensbullar6 solskensbullar4

UNDERBARA VANILJKRÄMSBULLAR Sååååå grymt goda, härliga och saftiga bullar fyllda med vaniljkräm i mitten. Pärlsockret på toppen knastrar härligt mellan tänderna!

Solskensbullar

Ca 30 st

50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
2 ägg
200 g smör, rumsvarmt
12–14 dl vetemjöl

Fyllning
ca 2 dl marsankräm (blandad enligt förpackningen)

Garnering
1 ägg, uppvispat
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.

5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

7. Strö över pärlsocker.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.

 

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.
4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.
5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).
7. Strö över pärlsocker.
7. Strö över pärlsocker.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.

solskensbullar3 solskensbullar5