Fryst halloncheesecake

frysthalloncheesecake13frysthalloncheesecake12

Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!
Mördegsinbakad hallonpaj – klicka här för recept! Den är galet god!
Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!
Segmjuk hallonkaka – superläcker! Klicka här för recept!

Baka gott utan ugn! Den här cheesecaken är vansinnigt god och lätt att göra! Den består av smuliga Digestivekex och en fryst, krämig hallonfyllning. En perfekt kombination som är uppfriskande, fräsch och mycket, mycket god! En storfavorit! Det går bra att byta ut hallonen mot jordgubbar eller blåbär.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Denna cheesecake görs i tre steg:
1. Botten
2. Fyllning
3. Frysning

Fryst halloncheesecake

Botten
20 Digestivekex
75 g smör, smält 

Fyllning
4 ägg (delas i vitor & gulor)
2 dl strösocker
200 g färskost, t ex philadelphia
300 gram hallon, färska eller frysta
5 dl vispgrädde

GÖR SÅ HÄR

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.

2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .

3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.

4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.

5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.

6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.

7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).

8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.

9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.

1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
1. Smula sönder digestivekexen i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ihop allt till en smulig massa.
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
2. Klä en springform med löstagbar kant, 24–2 cm i diameter med bakplåtspapper i botten och på kanterna (låt den gHäll smulorna i en springform med löstagbar kant, 24–26 cm i diameter. klädd med bakplåtspapper i botten och på kanterna, .
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
3. Fyllning: Dela äggen och lägg vitorna och gulorna i separata skålar.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
4. Bunke 1: Blanda gulorna, strösocker och färskost i en skål. Vispa ihop allt med en elvisp till en jämn smet.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
5. Bunke 2: Vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
6. Bunke 3: Vispa grädden fluffig.
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).
7. Smula sönder hälften av hallonen och låt resten vara hela. Blanda ner alla hallon i grädden (skål 3).
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
8. Blanda ihop de tre smeterna i bunkarna, äggulan, äggvitan och hallongrädden.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfrist. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.
9. Häll hallonfyllningen ovanpå smulbottnen. Ställ den i kylen i ett par timmar tills den är genomfryst. Ta fram den 15–20 min före servering. De ska ätas fryst, men lite tinad på ytan.  

frysthalloncheesecake10 frysthalloncheesecake11 frysthalloncheesecake14

Jordgubbschokladkaka

jordgubbschokladkaka10 jordgubbschokladkaka12

Gör din egen chokladkaka! Den är galet läcker och består av de två godaste sakerna som finns: choklad & jordgubbar! Den bör helst ätas samma dag den görs, men kan eventuellt förvaras i kylen över natten, sedan blir jordgubbarna lite vattniga.

Så gör du chokalddoppade jordgubbar – klicka här för recept!
Så gör du chokalddoppade jordgubbar – klicka här för recept!
Jordgubbsmoussetårta på browniebotten – klicka här för recept!
Jordgubbsmoussetårta på browniebotten – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Jordgubbschokladkaka

250 g mörk eller ljus choklad
ca 12 jordgubbar (beroende på storlek), tvättade och torkade

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Klä en limpform, ca 1 ½ liter med bakplåtspapper. Testa hur många jordgubbar som får plats i formen. Ta bort jordgubbarna sedan.

3. Täck botten med ett tunt lager choklad.

4. Ställ jordgubbarna i två raka rader på chokladbottnen.

5. Häll resten av chokladen över jordgubbarna. Använd en smörkniv eller liknande och jämna till och måla choklad på jordgubbarna där de inte är täckta.

6. Ställ formen i kylen och låt chokladen stelna.

jordgubbschokladkaka8 jordgubbschokladkaka9 jordgubbschokladkaka7 jordgubbschokladkaka13 jordgubbschokladkaka11

Chokladdoppade jordgubbar

chokladddoppadejordgubbar5 chokladddoppadejordgubbar6

MAGISKT GOTT! Jordgubbar & choklad är en perfekt kombination. Det godaste av två världar – i ett! De passar bra att äta som dessert, till fördrinken eller som snacks framför tv:n. Eller bjud på barnen på barnkalaset. Oavsett vem du bjuder som kommer de bli mycket, mycket uppskattade!

Baka hemgjorda grissini – klicka här för recept!
Baka hemgjorda grissini – klicka här för recept!
Magiskt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!
Magiskt god jordgubbskladdkaka – klicka här för recept!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Chokladdoppade jordgubbar

Skölj av jordgubbarna ordentligt och låt dem torka på hushållspapper innan du doppar dem i chokladen.

Du behöver
200 g mörk eller ljus choklad (välj en sort du gillar)
ca 20 jordgubbar

Garnering
ev. kokos

GÖR SÅ HÄR

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Doppa jordgubbarna i chokladen.

3. Lägg jordgubbarna på ett bakplåtspapper.

4. Strö ev. kokos över chokladen. Låt chokladen stelna i kylen.

1. Smält chokladen över vattenbad.
1. Smält chokladen över vattenbad.
2. Doppa jordgubbarna i chokladen.
2. Doppa jordgubbarna i chokladen.
3. Lägg jordgubbarna på ett bakplåtspapper.
3. Lägg jordgubbarna på ett bakplåtspapper.

chokladddoppadejordgubbar3 chokladddoppadejordgubbar6 chokladddoppadejordgubbar5 chokladddoppadejordgubbar4

Vilken grädde är bäst?

GRÄDDTEST! Jag läste ett bra test som Allt om mat har gjort om vilken grädde som är bäst. Klicka här för att läsa testet!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Skärmavbild 2016-06-15 kl. 20.58.45

Flätad pizzarulle

flätadpizzarulle11 flätadpizzarulle13

 

 

Läcker brödrulle fylld med ost, skinka och tomatsås. Som en calzone, men i form av en rulle med snygga flätor på toppen. Ett riktigt WOW-bröd som garanterat gör succé! Och det är inte bara snyggt på ytan utan makalöst gott! Om man är lat och inte orkar fläta brödet går det lika bra att bara rulla ihop hela degen och grädda den som en rulle.

* vatten eller mjölk i degen!
Vatten i degen gör brödet segare med mer tuggmotstånd (typ baguetter). Mjölk gör brödet mjukare och saftigare (typ källarfranska). Båda är lika goda, men på lite olika sätt och olika konsistens.

Klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Klassiska pizzabullar – klicka här för recept!
Calzone – klicka här för recept!
Calzone – klicka här för recept!

Tips! Gör degen i en hushållsmaskin! Nu får du 25 % på OBH Nordifa Hercules – klicka här. En kraftfull maskin som många läsare tycker är den bästa. Läs mer om maskinen här:  http://apprl.com/sv/pd/4F7H/

hercules

TIPS! Följ mig gärna på InstagramFacebook & Snapchat: lindasbakskola för mer inspiration & fler recept!

Flätad pizzarulle

1 st

¼ pkt jäst (ca 12 gram)
3 dl vatten eller mjölk*, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
7–8 dl vetemjöl

Fyllning
ca 1 dl tomatsås
200 g skinka, strimlad
200 g ost, riven
oregano 

Garnering
1 ägg, uppvispat
ev. flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.

2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper

3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.

4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden  på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.

5. Fläta remsorna tre och tre.

6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.

7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.

8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.

9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min.
2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper
2. Kavla ut degen till en rektangel, ca ¾ cm tunn, på ett lätt mjölat bakplåtspapper
3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.
3. Bred ut tomatsåsen på ca 1/3 av degen i ena kanten. Strö över skinka, ost och oregano.
4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.
4. Skär tunna remsor av 1/3 av degen, ca 42 st, på andra sidan degen (än fyllningen). Bredden på remsorna är inte så viktig, man kan göra tjockare flätor av färre remsor, men tänk på att antalet remsor ska gå att gångra med 3.
5. Fläta remsorna tre och tre.
5. Fläta remsorna tre och tre.
6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.
6. Rulla ihop degsidan med fyllning, fram till flätorna.
7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
7. Lägg flätorna över degrullen. Stoppa in ändarna under rullen. Lägg över bakplåtspapperet med rullen på en ugnsplåt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 225 grader.
8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.
8. Pensla flätan med ägg. Strö ev. över flingsalt.
9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.
9. Grädda pizzarullen längst ner i ugnen i ca 25 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 min.

flätadpizzarulle14 flätadpizzarulle12 flätadpizzarulle15 flätadpizzarulle16 flätadpizzarulleutvald