Ca 12 bitar3 ägg2 ½ dl strösocker½ dl kakao3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver125 g smör, smält1 dl mjölk Bountysmet:
50 g smör, smält3 dl riven kokos2 dl florsocker1 tsk vaniljsocker½ dl mjölk GÖR SÅ HÄR1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.
4. Bounty: Blanda ihop alla ingredienserna i en skål. Rör om ordentligt.
5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.
[caption id="attachment_50795" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda kakao, vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Vispa ihop allt till en slät smet.[/caption]
[caption id="attachment_50796" align="alignnone" width="860"] 2. Häll smeten i en form, ca 24 x 24 cm eller en rund form 24–26 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. En avlång form går också bra i ungefär samma storlek.[/caption]
[caption id="attachment_50797" align="alignnone" width="860"] 3. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 25 min. Låt den svalna i formen.[/caption]
[caption id="attachment_50799" align="alignnone" width="860"] 5. Bred ut smeten över kakan och ställ den i kylen en stund för att stelna. Skär den sedan i rutor.[/caption]
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Hallon i kladdkakan är magiskt gott! Det här är en fantastiskt god kaka som är mycket lätt att baka. Bären i kakan är ljuvlig i kombination med den ljusa, lagom kladdiga bottnen. Servera gärna med en klick vaniljsås eller glass. HALLONKLADDKAKA ca 12 bitar 150 g smör 2 ¾ dl …