chokladmaränger8 chokladmaränger6

Spröda, superläckra & goda maränger med riktigt choklad i! Lyxigt, gott och lätt att baka själv! Om du inte har någon spritspåse så tipsar jag nedan om var man kan köpa en med olika sorters tyllar.

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Chokladmaränger

Ca 20 st

100 g mörk choklad 
3 äggvitor
1 ½ dl strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.

2. Ringla ner chokladen i marängsmeten. Rör inte om.

3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.

3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.

3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.

chokladmaränger4 chokladmaränger5 chokladmaränger7