Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor Okategoriserade

Chokladmaränger

 

chokladmaränger8 chokladmaränger6

Spröda, superläckra & goda maränger med riktigt choklad i! Lyxigt, gott och lätt att baka själv! Om du inte har någon spritspåse så tipsar jag nedan om var man kan köpa en med olika sorters tyllar.

maränger
Spröda, goda maränger med bara 2 ingredienser!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

 

Chokladmaränger

Ca 20 st

100 g mörk choklad 
3 äggvitor
1 ½ dl strösocker 

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.

2. Ringla ner chokladen i marängsmeten. Rör inte om.

3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.

1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.
1. Sätt ugnen på 100 grader. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt 1/3 av strösockret och vispa en stund till. Tillsätt resten av sockret, lite i taget och fortsätt vispa till en fast skum.
3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.
3. Spritsa eller klicka upp maränger med en sked på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängerna mitt i ugnen i ca 2 tim. Stäng av värmen och låt plåten stå kvar i ugnen och kallna.

chokladmaränger4 chokladmaränger5 chokladmaränger7

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Energibröd som inte behöver jäsa

Mättande, lättbakat energibröd fylld med nyttiga fröer.

0

Hembakade tekakor

Oerhört saftiga, goda matbröd som gör frukosten till dagens godaste måltid!

0

Chokladbit-kladdkaka

En kladdkaka fylld med chokladbitar – en dröm för alla chokladälskare!

0

Mjölkchokladtryffelpaj

En len, krämig mjölkchokladkolafyllning på en smulig pajbotten! Drömgod dessert!

0

Chokladkolapaj med smulbotten

Lyxig, fantastiskt god paj fylld med krämig chokladkolakräm. En riktig 10-poängare!

0

Grov filmjölkslimpa

Delikat, lättbakad limpa med rågmjöl och linfrön i degen. Den behöver inte jäsa och går fort att göra!

0

Nougattårta

Extra allt! En drömgod, lyxig nougattårta med kladdkakebotten.

0

Vit chokladkladdkaka med Daimgrädde

Kladdkaka med vit choklad och fluffig grädde med knapriga Daimbitar!

0

Kalljäst rågsiktskaka

Gör degen på kvällen, låt den jäsa i formen i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar!

0

Kalljästa frukostfrallor

Gör degen på kvällen och låt frallorna jäsa i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar.

0