Cookieglass

cookieglass10 cookieglass9 cookieglass5

Drömgod glass med kakbitar i! Den är ljuvligt god och lyxig. Den går fort att göra och ingen glassmaskin behövs. Använd dina favoritcookies! Om ska ha gäster och vill bjuda på en läcker dessert är det här ett perfekt recept! Gör den några dagar i förväg så slipper du stressa samma dag som de kommer.

Läcker cookiecake – klicka här för recept!
Läcker cookiecake – klicka här för recept!

Cookieglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
1 pkt cookies (av valfri sort)

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Strö över lite kaksmulor. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).
3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten (spar lite till garnering).
4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Strö över lite kaksmulor. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.
4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Strö över lite kaksmulor. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.

cookieglass11 utvald cookieglass8 cookieglass7 cookieglass6

 

Krämig Oreoglass

oreoglass8 oreoglass6 oreoglass11

Oreokakor i glass är galet gott – en perfekt kombination! Både barn och vuxna älskar denna glass och gör succé både på finare middagar och barnkalas! Lyxig, läcker, krämig glass med bara 3 ingredienser. Oreoglasstårta – klicka för recept här!

Läcker, ljuvligt god Oreokladdkaka – klicka här för receptet!
Läcker, ljuvligt god Oreokladdkaka – klicka här för receptet!

Krämig Oreoglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
1 pkt Oreokakor

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Garnera eventuellt med en kaka nedstucken i glassen. Ta fram glassen en stund före servering.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten.
3. Skär kakorna i mindre bitar. Blanda ner dem i glassmeten.
4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Rör ner kakbitarna försiktigt. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.
4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Rör ner kakbitarna försiktigt. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

 

oreoglass10 oreoglass5 oreoglass8 oreoglass7 oreoglass9

Krämig nougatglass

nougatglass6 

nougatglass8 nougatglass9

Lyxig, drömgod glass med läcker nougat i glassen! Jag älskar denna glass och den är superlätt att göra och en perfekt dessert som kan förberedas och frysas in flera dagar innan gästerna kommer. Gästerna vill alltid ha receptet och glassen får högsta betyg!

Ljuvligt god mangoglass – klicka här för recept!
Ljuvligt god mangoglass – klicka här för recept!

Krämig nougatglass 

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
250–500 g nougat (beroende på hur mycket du vill ha)

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Smält nougaten över vattenbad eller i mikron.

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Rör ner nougaten försiktigt så den bildar lager av nougat. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält nougaten över vattenbad eller i mikron.
3. Smält nougaten över vattenbad eller i mikron.

 

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Rör ner nougaten försiktigt så den bildar lager av nougat. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.
4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Rör ner nougaten försiktigt så den bildar lager av nougat. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

 

nougatglass7 nougatglass9 utvald 

Krämig mangoglass

mangoglass7 mangoglass9 mangoglass6

 

Krämig, läcker hallonglass – klicka här för recept!
Krämig, läcker hallonglass – klicka här för recept!

Mango i glassen är ljuvligt gott! En riktig favoritglass som alltid får massor av beröm av gästerna. Det går lika bra att använda fryst som färsk mango.

Krämig mangoglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad/sötad (397 g)
250–350 g fryst eller färsk mango (beroende på hur mycket mangosmak du vill ha)

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Mosa mangon och rör försiktig ner den i glassmeten.

4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

 

3. Mosa mangon och rör försiktig ner den i glassmeten.
3. Mosa mangon och rör försiktig ner den i glassmeten.
4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.
4. Häll glassmeten i en skål eller limpform, ca 1 ½ liter eller portionera den i muggar/glass. Täck glassen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering.

 

mangoglass5 mangoglass8

Lättgjord krämig chokladglass

DAGENSRECEPTchokladglass9

chokladglass5Den här glassen är en riktig favorit – så gudomligt god! Och så himla enkel att göra. Man behöver ingen glassmaskin och själva glassmeten tar max 10 minuter att göra. Sedan fryser man in den och den kan förberedas flera dagar innan den ska serveras. Den håller ca 2 veckor i frysen.  Jag serverade den som dessert på en middagsbjudning i helgen och alla var lyriska och tyckte den var fantastiskt god. Personligen tycker jag det är en av de godaste glassorter jag ätit!

Nutellabrownie med bara 4 ingredienser – klicka här för recept!
Nutellabrownie med bara 4 ingredienser – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)

Här hittar du recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Lättgjord krämig chokladglass

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad

Chokladdoppade glasstrutar
ca 10 glasstrutar
ca 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.

1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.
5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.chokladglass2 chokladglass4 chokladglass8

Här hittar du recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!