Saftiga morotsfrallor på en kvart

morotsfrallorenkvart6 morotsfrallorenkvart8 morotsfrallorenkvart1

Dessa frallor är extremt enkla att göra och går supersnabbt att göra. Morötterna i degen gör dem extra saftiga, smakrika och nyttiga. Degen gör du på några minuter att göra och de behöver inte jäsa eftersom de innehåller bakpulver och inte jäst. De blir härligt frasiga på ytan och mjuka inuti. De är allra godast när de är nygräddade. Om det blir några bröd över bör de frysas in direkt. Då smakar de som nybakta om man tinar dem i mikron när man vill äta dem nästa gång.

Baka saftiga, goda morotstekakor – klicka här för recept!
Baka saftiga, goda morotstekakor gjorda på jäst som behöver jäsa – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: Lindas bakskola

Saftiga morotsfrallor på en kvart

Ca 10 st

1 msk bakpulver
1 tsk salt
1 dl havregryn
6 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
50 g morötter, skalade och rivna
3 dl filmjölk

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna.

2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.

3. Dela degen i ca 10 bitar.

4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna.
1. Sätt ugnen på 250 grader. Skala och riv morötterna.
2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Blanda bakpulver, salt, havregryn och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smöret och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Tillsätt rivna morötter, filmjölk och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
3. Dela degen i ca 10 bitar.
3. Dela degen i ca 10 bitar.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
4. Forma runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min. Låt dem svalna på plåten.

 

morotsfrallorenkvart3 morotsfrallorenkvart5 morotsfrallorenkvart8 morotsfrallorenkvart9 morotsfrallorenkvart4 utvald

 

Nutellaglass på fat med 2 ingredienser

nutellaglass10 nutellaglass7

En av de godaste glassarna jag någonsin ätit. Och den allra enklaste att göra! Vispa ihop  vispgrädde och Nutella i en skål och frys in blandningen. Efter några timmar har du den allra ljuvligaste godaste glassen som du med stolthet kan bjuda dina vänner på. Den är underbart krämig och god. Dock är den mäktig att äta eftersom den innehåller mycket vispgrädde, men det gör också att du inte behöver äta så mycket för att stilla ditt sötsug vilket jag tycker är bra.

Baka en underbart god Daim- & kolapaj – klicka här för recept!
Baka en underbart god Daim- & kolapaj – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
400 g Nutella 

Garnering (kan uteslutas)
Nutella
rostade hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.

2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.

3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. (Klä den gärna med plastfolié så släpper den från kanten om du vill stjälpa upp den på en tallrik).  Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).

4. Låt glassen stå framme en stund och stjälp sedan upp den på en tallrik. Garnera gärna med Nutella och rostade hasselnötter (kan uteslutas).

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. (Klä den gärna med plastfolié så släpper den från kanten om du vill stjälpa upp den på en tallrik). Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).
steg5
4. Låt glassen stå framme en stund och stjälp sedan upp den på en tallrik. Garnera gärna med Nutella och rostade hasselnötter (kan uteslutas). nutellaglass9 nutellaglass11 nutellaglass8

 

Baka med äpplen – 5 favoritrecept i Lindas bakskola

Här får du 5 lättbakade & ljuvligt goda recept med äpplen! Baka & njut!Klicka på bildtexten eller bilden för att komma till receptet: 

Underbart god smulpaj med ett läckert, knäckigt täcke. https://lindasbakskola.se/knackig-smulappelpaj/
Underbart god smulpaj med ett läckert, knäckigt täcke. https://lindasbakskola.se/knackig-smulappelpaj/
Ljuvligt god vetekrans med fylld med rivna äpplen och kanel. https://lindasbakskola.se/appelkrans/
Ljuvligt god vetekrans med fylld med rivna äpplen och kanel. https://lindasbakskola.se/appelkrans/
Lite segmjuk, lättbakad och underbart god äppelkaka. https://lindasbakskola.se/saftig-appelkaka-3/
Lite segmjuk, lättbakad och underbart god äppelkaka. https://lindasbakskola.se/saftig-appelkaka-3/
Supersaftig äppel-kanelbullekaka med rivna äpplen i smeten. https://lindasbakskola.se/appel-kanelbullekaka/
Supersaftig äppel-kanelbullekaka med rivna äpplen i smeten. https://lindasbakskola.se/appel-kanelbullekaka/
Saftig, populär och lättbakad äppelsockerkaka. https://lindasbakskola.se/appelsockerkaka-med-kanel/
Saftig, populär och lättbakad äppelsockerkaka. https://lindasbakskola.se/appelsockerkaka-med-kanel/

 

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

nutellaglass3nutellaglass6 nutellaglass4

En av de godaste glassarna jag någonsin ätit. Och den allra enklaste att göra! Vispa ihop  vispgrädde och Nutella i en skål och frys in blandningen. Efter några timmar har du den allra ljuvligaste godaste glassen som du med stolthet kan bjuda dina vänner på. Den är underbart krämig och god. Dock är den mäktig att äta eftersom den innehåller mycket vispgrädde, men det gör också att du inte behöver äta så mycket för att stilla ditt sötsug vilket jag tycker är bra.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Nutellaglass med bara 2 ingredienser

Ca 1 liter

5 dl vispgrädde
400 g Nutella 

Garnering (kan uteslutas)
Nutella
rostade hasselnötter

GÖR SÅ HÄR

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.

2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.

3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).

1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
1. Häll grädden och Nutellan i en bunke.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
2. Vispa blandningen fluffig med en elvisp.
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).
3. Häll glasskrämen i en form eller skål, ca 1 1/2 liter. Ställ den i frysen i 4–6 timmar eller tills den är genomfryst. Ringla eventuellt lite Nutella och strö rostade hasselnötter över glassen före servering (kan uteslutas).

 

nutellaglass5

Baguetter med vallmofrön

baguetterVallmofrön5 baguetterVallmofrön6 baguetterVallmofrön7

Underbara baguetter med en knaprig skorpa och ett oerhört saftigt innanmäte. De blå vallmofröna på toppen ger en god smak. Självklart kan man utesluta fröna om man vill eller strö över sesamfrön eller flingsalt. Det är också gott!

Tips!
Baguetterna går bra att frysa in. Värm dem i ugnen så blir de som nybakta igen.

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Baguetter med vallmofrön

2 st

25 g jäst
3 dl vatten
1 tsk salt
2 msk rapsolja
8–9 dl vetemjöl 

Garnering
blå vallmofrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.

3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.
2. Dela degen i två bitar. Forma dem till baguetter, ca 30 cm långa.
3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
3. Lägg baguetterna på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper. Skär sneda snitt i baguetterna med en vass kniv. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.
4. Pensla baguetterna med vatten. Strö över vallmofrön.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–14 min. Låt dem svalna på plåten.

baguetterVallmofrön2 baguetterVallmofrön4 baguetterVallmofrön3baguetterVallmofrön6