KÄRLEKSMUMSRULLTÅRTA

Rulltårta fylld med ljuvligt god kärleksmumsglasyr & kokos. Den går snabbt att grädda och är perfekt att baka till fikat! Det här är min favoritrulltårta!!!

Tips! Baka kärleksmums i långpanna – klicka till receptet här!

Tips! Baka en kärleksmums-sockerkaka – klicka till recepter här!

KÄRLEKSMUMSRULLTÅRTA

Ca 12 bitar

Smet:
3 ägg
1
½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
½ dl mjölk

Garnering utanpå rulltårtan:
¾–1 dl strösocker

Glasyr/fyllning:
½ dl kakao
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
ca 2 msk kaffe

ev. 1 msk vatten

Garnering i rulltårtan, på glasyren:
kokos

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt.
  2. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner det och mjölken i äggsmeten.
  3. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 min. Lägg under tiden ett bakplåtspapper på bakbordet och strö över ett jämnt lager med strösocker.
  5. Stjälp upp bottnen på det sockrade bakplåtspappret. Dra av papperet. Låt den kallna under en bakhandduk.
  6. Glasyr/fyllning: Blanda ihop alla ingredienser till en bredbar glasyr.
  7. Bred ut glasyren på kakan och strö över kokos. Rulla ihop den. Förvara rulltårtan med skarven nedåt inlindad i plastfolie i kylen. Skär i bitar med en vass kniv.

KÄRLEKSMUMS I AIRFRYER

Grädda dina kärleksmums i airfryer – smidigt, enkelt och de blir helt perfekta! Mjuka, saftiga och himmelskt goda kärleksmums!

Reklam för att baka kärleksmums i airfryer!

Tips! Baka saftiga, mjukt bröd i airfryer – klicka här!

Tips! Baka sockerkaka i airfryer – klicka här!

Tips! Baka klassiska kärleksmums med chokladsmak – klicka här!

Tips! Gör lasagne i airfryer – klicka här!

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

KÄRLEKSMUMS I AIRFRYER

Tänk på att gräddningstiden kan variera i olika modeller av airfryer.

Ca 12 bitar

3 ägg
2 ½ dl strösocker
½ dl kakao
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
125 g smör, smält
1 dl mjölk

Glasyr
50 g smör, smält
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
ca 3 ½ dl florsocker
1 msk starkt kaffe
ev. lite vatten

Garnering
kokosflingor

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.

2. Klä botten och kanter i din airfryer med ett bakplåtspapper. Häll smeten i bakplåtspappret.

3. Grädda kakan i 160 grader i ca 25 minuter (lite längre om den inte är helt genomgräddad).

4. Glasyr: Blanda ihop alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden florsocker så den blir lagom bredbar.

5. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt glasyren stelna.

Rör-ihop-bröd som jäser en gång

LÄTT ATT BAKA Ett ljuvligt gott bröd som inte behöver knådas och jäser bara en gång direkt i långpannan eller i plåten. Degen jäser i en timme (lite längre än vanligt) eftersom det bara är en jäsning. Perfekt när man vill att det ska gå fort att baka! Ett ljuvligt gott och bra frukostbröd!

Tips kalljäsning: Gör degen på kvällen och låt den jäsa under plastfolié i kylen över natten. Ta fram plåten i rumstemperatur ca 30 minuter innan gräddning.

Tips! I min bok Lindas matbröd hittar du 50 av mina favorit-bröd-recept! En suverän bok och alla recept har steg-för-stegbilder! Klicka här för att beställa!

Tips! Baka grötfrallor – supergoda, saftiga frallor – klicka här för recept!

Rör-ihop-bröd som jäser en gång

8 st

Deg
25 g jäst
4 dl vatten, rumsvarmt
1 1/2 tsk salt
ca 8 dl rågsikt (eller vetemjöl)
(jag har använt rågsikt i receptet på bilden)

GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om ordentligt.

2. Tillsätt salt och rör om.

3. Tillsätt mjölet, lite i taget och rör om med en slev till en lätt kladdig deg. Du behöver inte knåda degen utan rör om tills det är en lätt kladdig deg.

4. Stjälp ut degen i en långpanna, ca 35 x 30 cm (eller plåt), klädd med bakplåtspapper. Strö över lite mjöl och platta ut degen till en rektangel med mjölade händer.

5. Skär degen i åtta rutor och nagga hål i degen.

6. Låt degen jäsa i rumstemperatur under en handduk i ca 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader efter halva jäsningen

7. Grädda brödet i 18–20 minuter mitt i ugnen. Njut av nybakat bröd med smör och ett gott pålägg. Brödet går bra att frysa in.

Ratatouille i airfryer

Rataouille/grönsaksröra – fransk grönsaksgryta som innehåller aubergine, zucchini, vitlök, paprika, vitlök och lök. En maträtt som ursprungligen kommer från det franska köket. Ratatouille betyder att det är delat i bitar och ihoprört. Ratatouille passar till det mesta och är ett nyttigt och gott tillbehör.

Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!

Ratatouille i airfryer

1/2 aubergine
1/2 zucchini
1 gul lök
1 paprika, gul eller röd 
1 burk krossade tomater
2 msk olivolja
salt
2 klyftor vitlök
färska kryddor (timjan, rosmarin eller basilika)
ev. lite sambal oelek eller tabasco

GÖR SÅ HÄR

1. Skär alla grönsaker i grova bitar. Ringla över olja. Kör grönsakerna i 200 grader i ca 10 minuter i din airfryer.

2. Tillsätt krossade tomater, pressa över vitlök och krydda med färska kryddor och sambal oelek eller tabasco. Rör om. 

3. Kör på 200 grader i ca 15 minuter till. Rör om var 5:e minut (öppna snabbt och stäng snabbt). Tillsätt lite vatten på slutet om du vill ha den lite mer såsig i konsistensen.

ÄPPELKAKA I AIRFRYER

Ett väl beprövat recept på äppelkaka som är ljuvligt gott. Den är saftig, smakar underbart och rekommenderas varmt. Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.

ÄPPELKAKA I AIRFRYER

10–12 bitar

Smet:

2 ägg
2 dl strösocker
75 g smör, smält
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk

Garnering
2 äpplen
kanel
strösocker

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ägg och strösocker pösigt. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop allt till en slät smet.

2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på den airfryer. Vik upp kanterna några centimeter (eller använd Cosori airfryers färdiga bakplåtspapper som är anpassade till airfryern).

3. Häll smeten i bakplåtspappret.

4. Skala äpplena och skär dem i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smeten och strö över kanel och strösocker.

5. Kör äppelkakan i din airfryer i 180 grader i 15–18 minuter. Öppna luckan efter 15 minuter och kolla om kakan är klar. Obs! Gräddningstiden kan variera i olika airfryers.