Jag har tagit fram en långpanna/bakform som är helt perfekt att baka bröd, bullar och mjuka kakor i. Den har de perfekta måtten och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i denna form! Beställ gärna min suveräna form här – klicka här! Formen leder värmen helt jämnt och gräddningen blir jämnt gräddad i hela kakan.
Reklam för Lindas bakform. Beställ gärna min nya bakplåt här!
FAKTA
”Lindas Favoritplåt” är den perfekta långpannan med spikraka kanter i måtten 25×35 cm som passar de flesta ugnar. Den har allt raka kanter, lätt i vikt, lagom stor, perfekt till bakning men också till matlagning. ”Lindas bakskola” pryder i fin gravyr på undersidan. ❤️ Läs mer om plåten här!
Här får ni ett underbart gott recept på en saftig rabarberkaka med lite frasiga kanter i Lindas långpanna. Servera gärna med vispgrädde eller vaniljsås.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här
RABARBERKAKA I LINDAS LÅNGPANNA
ca 18 bitar
4 ägg
3 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 dl mjölk
5 dl vetemjöl
Garnering
5–7 rabarberstänger beroende på storlek
strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.
4. Skala rabarberstängerna och skär dem i tunnare längder, 23–24 cm i diameter (de ska få plats på bredden i formen).
5. Lägg stängerna på toppen av smeten. Tryck ner några i smeten och lägg på ytterligare på toppen. Strö över strösocker.
6. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min eller tills den fått fin färg på toppen och smeten stelnat. Skär kakan i rutor. Servera gärna med vaniljsås eller vispgrädde.
Beställ gärna min nya bakplåt här!
Beställ gärna min nya bakplåt här!
Så enkla å bra recept
Kan man frysa den
Det går bra!
Synd att det är så mycket reklam…
Hej!
Reklam är ett måste för att jag ska kunna ta ut en lön och jobba med att ta fram recept. Jag kan inte göra detta jobb gratis. Jag behöver en lön som alla andra. Och reklam är min inkomstkälla.
Det finns ingen som jobbar professionellt med att lägga ut inspiration på Internet som kan göra det gratis. Det mesta på Internet baseras på att man får betalt via reklam.
reklamen gör mig ingenting. För de recepten jag har som favorit. Ankersum bröd. Är värt all reklam i värden. Ska nu prova rabarber kaka i form.