Knäckig blåbärspaj
Det knäckiga täcket är knäckande gott. Det går bra att byta ut blåbären mot hallon, jordgubbar eller äpplen om man vill variera sig ibland. Servera gärna med en krämig vaniljsås.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!
Här hittar du fler goda, lättbakade pajrecept – klicka här!
Knäckig blåbärspaj
ca 14 portioner
700 g blåbär (eller andra valfria bär)
1–2 msk potatismjöl
3 msk strösocker
Pajdeg
150 g smör, rumsvarmt
1 1/2 dl strösocker
3 1/2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl ljus sirap
en nypa flingsalt
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bären i en långpanna 22 x 35 cm. Strö över potatismjöl och strösocker.
2. Pajdeg: Nyp ihop smöret med resten av ingredienserna till en smulig deg.
3. Sprid ut pajsmulorna över bären.
3. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills pajskalet är får en gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
Här hittar du fler goda, lättbakade pajrecept – klicka här!
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!