Saftig blåbärskaka

Saftig blåbärskaka som är ljuvligt god! Den är verkligen supersaftig, fluffig och extremt god! Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller ät den som den är som en sockerkaka. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Saftig blåbärskaka

12 bitar

2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1/2 dl mjölk

Fyllning
2 dl blåbär
2 msk strösocker
kanel

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke (gärna med en elvisp)

2.Tillsätt resten av ingredienserna i smeten och blanda ihop till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Strö strösocker över blåbären på en tallrik. Sprid ut dem på smeten i formen. Strö över lite kanel.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.

Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

MJUKA FRALLOR I AIRFRYER

Fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!

REKLAM FÖR ATT BAKA FRALLOR I AIRFRYER

Jag är så glad och nöjd över min airfryer! Den är så himla bra och den drar mindre el än den vanliga ugnen, vilket är suveränt! Och barnen kan laga mat och baka i dem väldigt enkelt! Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

Rabatten gäller alla Cosori airfryer + alla tillbehör!

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15 – KLICKA HÄR!

Man kan tillaga det mesta i Cosori airfryer, t ex 

– kött 
– kyckling 
– grönsaker 
– fisk 
– potatis 
– pommes frites 
– baka färskt bröd
– baka kladdkaka
– koka ägg
– baka muffins och mycket, mycket mer!

Receptet nedan är samma som Polarfrallor, men anpassat till Cosori airfryer.

Baka scones i Airfryer – recept klicka här!

MJUKA FRALLOR I AIRFRYER

Ca 9 st

25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
3 msk rapsolja
7–8 dl rågsikt (eller vetemjöl)

Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3.  Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i din Airfryer. Pensla dem med ägg och strö över sesamfrön. Låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.

4. Grädda frallorna i ca 15 minuter i 170 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Beställ en Cosori airfryer med 15 procent rabatt! KOD: LINDA15

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

LINDAS FRUKOSTFRALLOR

Saftiga, mjuka supergoda frallor! Det här är ett favoritrecept hemma hos mig som jag bakar väldigt ofta! Frys in bröden om ta fram när du ska äta!

Här hittar du fler goda, enkla brödrecept – klicka här!

LINDAS FRUKOSTFRALLOR

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
3/4 dl rapsolja
14–15 dl rågsikt

Garnering
1 uppvispat ägg

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter, gärna i bakmaskin. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med uppvispat ägg.

4. Strö över lite, lite vetemjöl och tryck hål i dem med t ex baksidan på en sked eller någon annat runt. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Världens godaste äppelkaka

Saftig äppelkaka som är ljuvligt god! Den är verkligen supersaftig, fluffig och extremt god! Servera gärna med vaniljsås, vispgrädde eller ät den som den är som en sockerkaka. Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här!

Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen!

Saftig äppelkaka

12 bitar

2 dl strösocker
3 ägg
2 tsk bakpulver 
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
150 g smör, smält
1/2 dl mjölk

Fyllning
3 äpplen
1 msk strösocker
1–2 tsk kanel

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR:
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke (gärna med en elvisp)

2.Tillsätt resten av ingredienserna i smeten och blanda ihop till en slät smet.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

4. Skala äpplena och skär den i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på smeten. Strö över kanel och strösocker.

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 minuter. Låt den svalna i formen.

Tips! Gör en drömgod hemgjord vaniljvisp – recept klicka här!

Saftiga havrefrallor

Supergoda, saftiga, lättbakade havrefrallor! Nu ska jag dela med mig av en hemlighet… Jag ska berätta för er om den bästa ingrediensen som gör bröden luftiga, saftig och fiberrikare. Och det är FiberHUSK®.

Reklam för att baka med FiberHUSK®

FiberHUSK® är glutenfritt och gör degen mer lättarbetad, luftig och elastisk.

FiberHUSK® innehåller fibrer och smakar ingenting vilket gör att bröden påverkas inte av dess smak.

FiberHUSK® är räddningen i glutenfria degar, men passar också bra i degar med gluten.

FiberHUSK® hittar du i din matbutik och på apotea.se

Den här degen skulle bli väldigt  kompakt, smulig och falla sönder om jag inte tillsatt FiberHUSK® i den. Med FiberHUSK® håller den ihop, är lättarbetad och man kan forma runda, snygga frallor. Helt perfekt! Och FiberHUSK® innehåller fibrer som gör bröden ännu fiberrikare. Så himla bra ingrediens.

Här får ni ett favoritrecept på nyttiga, supergoda havrefrallor som ni måste testa att baka!

Saftiga havrefrallor

12 st

10 dl havregryn
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1/2 dl FiberHUSK®
2 msk rapsolja
2 ägg
3 dl mjölk

Garnering
1 uppvispat ägg
valfria frön

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 250 grader. Häll havregrynen i en bunke. Smula sönde och finfördela dem lite med händerna i bunken.

2. Tillsätt bakpulver, salt och  FiberHUSK®. Rör om ordentligt. 

3. Tillsätt ägg, rapsolja och mjölk. Rör om ordentligt och låt degen stå i ca 5 minuter så att den blir lite fastare i konsistensen. 

4. Forma degen till en rund boll och lägg den på ett bakbord. Platta till den och dela den i 12 bitar som en stjärna.

5. Forma runda bollar av degbitarna och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. 

6. Pensla bröden med ägg och strö över valfria frön.

7. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt frallorna kallna innan du skär dem itu.