Bloggar Lindas Bakskola Lindas glutenfritt Lindas matbröd Lindas nyttigt Okategoriserade

Mjölfria havregrynsfrallor

  mjölfriahavregrynsfrallor9 mjölfriahavregrynsfrallor11 Saftiga, goda frukostfrallor bakade helt utan mjöl. Istället innehåller degen havregryn som man enkelt mixar till en fint havremjöl i en mixer eller köksmaskin med knivar. Frallorna behöver inte jäsa och tar bara 15–20 min att göra! [caption id="attachment_43449" align="" width="215"]Kesobröd utan mjöl – supergott! Klicka här för recept! Kesobröd utan mjöl – supergott! Klicka här för recept![/caption]

Mjölfria havregrynsfrallor

12 st 7 dl havregryn (mixa dem till mjöl) 1 ½ tsk bikarbonat 1 tsk salt 2 ägg 2 ½ dl filmjölk GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 7 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar. 2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. 3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg. 4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. 5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten. [caption id="attachment_46366" align="" width="860"]1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 7 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar. 1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 7 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.[/caption] [caption id="attachment_46367" align="" width="860"]2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp. 2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.[/caption] [caption id="attachment_46368" align="" width="860"]3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg. 3. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Tillsätt äggen och filmjölk och rör ihop allt till en kladdig deg.[/caption] [caption id="attachment_46369" align="" width="860"]4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. 4. Klicka ut 12 frallor med en sked på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper.[/caption] [caption id="attachment_46370" align="" width="860"]5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten. 5. Grädda frallorna mitt i ugnen ca 10–11 min. Låt dem svalna på plåten.[/caption] mjölfriahavregrynsfrallor6 mjölfriahavregrynsfrallor7 mjölfriahavregrynsfrallor10 mjölfriahavregrynsfrallor8    

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

De mest googlade bakverken

Min Chiapudding och kanelbullekladdkaka finns med på listan 🙂

0

Kladdkaka deluxe

Lyxig kladdkaka med extra mycket smet som gör bitarna högre och den räcker till fler. Mums!

0

Filmjölkslimpa utan mjöl

Saftig, hälsosam frölimpa gjord på havregryn – helt utan vanligt mjöl.

0

Lindas bakskolas nyttiga mikrochokladkaka

Mjuk, härlig, lätt kladdig chokladkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Supernyttigt!

0

Chokladkyssar

Riktigt läckra färgklickar! Vita chokladkyssar är ett lättgjord och ljuvligt gott godis som bara består av två ingredienser, vit choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g vit choklad 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i …

0

Lindas nyttiga choklad- & banankaka i mikron

Lätt kladdig chokladkaka som bara innehåller banan, ägg och kakao. Supernyttigt, gott och mättande!

0

Kalljästa grahamsbullar

Gör degen på kvällen och grädda bröden direkt när du vaknar på morgonen. Njut av nybakade, fiberrika frallor till frukost!

0

Grahamsfrallor

Fiberrika, saftiga frallor som är mycket populära och omtyckta!

0

Äntligen! Nu kan du baka kakan med 0 kalorier!

Läs receptet med steg-för-stegbilder i Lindas bakskola – klicka på länken!

0