POLARFRALLOR

Polarfrallor – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!

Baka i Airfryer!
GÖR SÅ HÄR:
Gör en halv sats deg. Dela degen i 9 frallor. Följ punkt 1–3. Grädda frallorna i 200 grader i din airfryer i 12–15 minuter.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Baka polarfrallorna i springform – recept klicka här!

POLARFRALLOR

Ca 20 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3/4 dl rapsolja eller 75 g smör, smält
13–14 dl rågsikt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Sätt ugnen på 250 grader. Forma ca 20 stycken runda frallor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och tryck hål i dem med t ex baksidan på en sked eller någon annat runt.Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk.

4. Grädda frallorna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Baka polarfrallorna i springform – recept klicka här!

Flygande Jacob

Salta jordnötter gör Flygande Jacob ännu godare, men om du inte tål nötter kan du byta ut mot t ex rostade solroskärnor eller annat du tål.

Flygande Jacob är en klassiker som innehåller kyckling, banan, stekt bacon, vispad grädde, chilisås och salta rostade jordnötter. En grymt god maträtt som hela min familj älskar!

Tips! Tillaga en ljuvligt god kycklingköttfärssås till din pasta! Klicka här för recept!

Flygande Jacob

4–6 personer

2 grillade kycklingar eller 4 stekta kycklingfiléer
italiensk salladskrydda
2 bananer
5 dl vispgrädde
1 dl chilisås
1 pkt bacon
1 dl jordnötter

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Plocka loss allt kycklingkött från de grillade kycklingarna. Skär dem i små bitar. (Eller skär de stekta kycklingfiléerna i småbitar.
  2. Lägg kycklingköttet i en ugnssäker form. Pudra över lite italiensk salladskrydda.
  3. Skär baconen i småbitar och stek den knaprig.
  4. Skär bananerna i bitar. Lägg dem ovanpå kycklingköttet.
  5. Vispa grädden fluffig. Blanda ner chilisåsen. Bred ut gräddblandningen ovanpå kycklingen och bananen.
  6. Strö över hälften av jordnötterna och den knaperstekta baconen.
  7. Grädda allt i nedre delen av ugnen i 20–25 min
  8. Tag ut kycklingen och strö över resen av baconen och jordnötterna. Servera gärna med ris och sallad.
flygandejacob1

SMÖRDEGSSEMLOR

SMÖRDEGSSEMLOR Gör semlor av färdigköpt smördeg, sååååå himla gott och mycket enkelt att göra. Du slippa knåda deg och jäsa. Köp en färdig smördegsrulle (av valfritt märke) och baka de ljuvligaste semlorna. De är inte alls lika mäktiga och söta som vanliga semlor!

Tips! Om man inte vill baka så många semlor kan man frysa in smördegsrutorna mellan ett bakplåtspapper i en plastpåse!

Baka vanliga, klassiska semlor – klicka till mitt favoritrecept här!

Smördegssemlor

12 stycken

1 rulle smördeg (färdigköpt) valfritt märke
5 dl vispgrädde
200 g mandelmassa
några matskedar mjölk
florsocker

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut smördegsrullen.
  2. Skär degen i 12 lika stora rutor.
  3. Lägg rutorna på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Grädda smördegsrutorna mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills de fått en gyllenbrun färg. Låt dem kallna.
  5. Vispa grädden fluffig.
  6. Mosa ihop mandelmassan med mjölk, anpassa mängden mjölk så att mandelmassan blir krämig.
  7. Skär av toppen på smörkrämsrutorna med en vass kniv.
  8. Bred ut mandelmassa på bottnen på smörkrämsrutorna (bred ut ända ut i kanterna).
  9. Spritsa över vispgrädde.
  10. Lägg på locket och pudra över florsocker. Semlorna håller sig frasiga i många timmar i kylen även när man lagt på fyllningen. Jag bakade mina semlor på morgonen och på kvällen var de fortfarande frasiga och goda när de stått i kylen hela dagen.

    Tips! Om man inte vill baka så många semlor kan man frysa in smördegsrutorna mellan ett bakplåtspapper i en plastpåse!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Baka en ljuvligt god semmelsockenkaka – klicka till receptet här!

Baka en ljuvligt god semmelsockenkaka – klicka till receptet här!

Bananbröd

Baka nyttiga bananmuffins – klicka här för recept!

BANANBRÖD Nyttigt bananbröd som jag kryddat med kanel. Så himla gott! Man kan utesluta kanelen om man vill, då blir det mer vanlig brödsmak, men med kanel blir det som ett nyttigt fikabröd helt utan socker. Jag älskar brödet med kanel, så himla gott!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Bananbröd

3 ägg
1 msk bakpulver
1 krm salt

1 msk kanel
1 banan
5 dl havregryn
2 dl kvarg, filmjölk eller naturell yoghurt

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa äggen fluffiga med en elvisp.

2. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa allt med en elvisp i ca 2 minuter.

3. Häll smeten i en limpform, täckt med bakplåtspapper.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 50 minuter. Ta upp kakan med pappret och låt den svalna utanför formen.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

KESOGRATÄNG

Kesogratäng är en nyttig och supergod maträtt! Servera gärna din Kesogratäng med en fräsch sallad. Kesogratängen innehåller väldigt få kolhydrater. Perfekt för den som vill äta lite kolhydrater (uppskattat hos diabetiker).

Till diabetiker: 
500 gr Keso 4 % = 8.5 gram kH
Hela formen innehåller totalt 10 gram kolhydrater.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!

KESOGRATÄNG

4–5 portioner

500 g Keso (valfri fetthalt)
4 ägg
salt
svartpeppar

Fyllning
1 röd eller gul lök, hackad
2 nävar spenat
cocktailtomater

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop Keso, ägg, salt och lite svartpeppar med en elvisp. Vispa i ca två minuter.

2. Rör ner hackad lök och spenat i Kesoröran.

3. Häll smeten i en ugnsform. Lägg på cocktailtomaterna.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min. Servera gärna med en fräsch sallad.

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Här hittar du fler goda matrecept – klicka här!