Pizzabullar

Nygräddade, ljuvliga pizzabullar. Receptet hittar du nedan – scrolla ner.

Hembakade pizzabullar är bland det godaste som finns! De är perfekta att äta som mellis, till en sallad eller soppa, som tilltugg till en drink och att ha i frysen och ta fram när man är hungrig.

Baka pizzabullar är som om att baka kanelbullar, men med pizzadeg och pizzafyllning! Bullarna går utmärkt att frysa in.

Medan degen jäser går jag ut med hunden, jobbar med datorn, dammsuger huset eller åker och handlar. Det gör inget om den jäser lite längre i bunken vad som står receptet. Dock är det viktigt att jäsningen på plåten sker enligt tidsangivelsen i receptet. Kalljäsning: Degen kan också kalljäsa i kylskåpet i 6–10 timmar.

Pizzabullar

Ca 30–35 st

50 g jäst
8 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
18–19 dl vetemjöl

Tomatsås (färdigköpt pizzasås går också bra)
3 dl krossade tomater
1 dl tomatpuré
2 msk torkad oregano

Fyllning (eller annan valfri fyllning)
ca 500 g rökt skinka, strimlad
ca 600 g ost, riven

Garnering (kan uteslutas)
färsk oregano eller basilika, hackad
lite flingsalt

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.

2. Dela degen i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, ca 1 cm tjock.

3. Tomatsås: Blanda ihop krossade tomater, tomatpuré och oregano. Bred ut såsen på degplattorna (färdigköpt pizzasås går också bra).

4. Strö ut skinka, ost och ev. färsk oregano på degplattorna.

5. Rulla ihop degplattorna från långsidan.

6. Skär rullarna i skivor, ca 2 cm breda. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över hackad oregano eller basilika och lite flingsalt. Låt dem jäsa i 20–30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–12 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Nybakta, ljuvliga pizzabullar!

Cookies

Underbart goda chokladcookies med en ruta choklad på varje kaka. Sååååå goda och lätta att baka! Förvara dem i kylskåpet för de är allra godast när de är kylskåpskalla. De går också att frysa in i en burk med lock.

Tips! Baka även mina underbart god chocolate chip cookies – klicka till receptet här!

Lindas bakskolas cookies 

12 st

75 g smör, smält
1 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR:

  1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Smält smöret i en bunke. Tillsätt strösocker, kakao, bakpulver och salt. Rör om ordentligt.

3. Tillsätt ägg och vetemjöl och rör om till en kakdeg.

4. Rulla degen till en rulle. Dela degen i 12 bitar.

5. Rulla degbitarna till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till varje boll lite grann.

6. Lägg en chokladbit på varje kaka, tryck till lite lätt.

7. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 12 minuter.

Tips! Baka även mina underbart god chocolate chip cookies – klicka till receptet här!

Godaste charkbrickan Jakobsdals

Jakobsdals Charkuteri är ett familjeföretag som funnits sedan 1936. Deras produktion ligger i Göteborg och de har ett nytt sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier som görs på svenskt kött. Toppen, tycker jag!
Paprikasalami och Lufttorkad skinka Långlagrad är Jakobsdals senaste nyheter i sitt Plockcharksortiment. 

SÅ GÖR DU GODASTE CHARKBRICKAN med svenska charkisar!

REKLAM för JAKOBSDALS CHARKETURIER

Jakobsdals nya sortiment med lufttorkade och rökta charkuterier är gjorda på svenskt kött. Skivorna är mycket tunna och luftigt packade, så det är enkelt och lägga upp dem snyggt på charkbrickan eller på en sallad eller för att sätta guldkant på vilket tillfälle som helst, vardag som helg!

Jag älskar charkbrickor! Det är så gott, trevligt och enkelt! Det går väldigt snabbt att slänga ihop en schysst charkbricka och vi äter ofta det till middag hemma. Men det går lika bra att servera den som tilltugg till ett glas vin eller bubbel när man får gäster. Men hela min familj tycker det är så gott och mysigt att sitta och plocka och äta många olika sorters chark och goda tillbehör. En charkbricka passar verkligen lika bra en vardagskväll som på helgen och det känns väldig lyxigt att duka fram den. Den enkla är ofta det godaste!

Det jag gillar med Jakobsdals charkuterier, förutom den prima kvalitén och smaken är att charkisarna är gjorda av svenskt kött. När jag köper kött så väljer jag alltid i första hand svenskproducerat och det beror på att det såklart är bättre för miljön när man inte fraktar över hela världen, men svenska djurskyddslagar är också bättre än i många andra länder. Det är viktigt att tänka på!

Det är också viktigt att vi har betande djur i vår natur. De trampar runt och håller ner växtligheten på ängarna. Utan djuren skulle mycket öppen mark växa igen och blir skog. Då skulle pollinerarna som lever på ängarna inte kunna pollinera många av de gröna växter som vi alla äter i vår vardagliga kost.

Många väljer charkuterier från andra länder av ren vana, men det är bättre att välja svenskproducerat från Jakobsdals och de har ett brett sortiment med fantastiska smaker. Att välja svenskproducerade charkisar är en självklarhet för mig.

SÅ GÖR NI MIN CHARKBRICKA:

På min charkbricka har jag valt:
Paprikasalami: kryddad med paprika och chili. Nyhet!
Lufttorkad skinka Långlagrad: lufttorkad skinka som lagrats länge. Nyhet!
Tryffelsalami: kallrökt, lufttorkad och smaksatt med svart himalayatryffel.
Kallrökt skinka: lufttorkad och smakrik.
– Lufttorkad karré:  lagrad karré med fin marmorering.

Förutom charkisar kan man lägga på t ex olika ostar, oliver, vindruvor, kex, bröd, marmelad, cocktailtomater m m.

Klicka här för att kika på Jakobsdals charksortiment!

Klicka här för att titta på Jakobsdals charksortiment!

Gräddkola utan socker Tweek

Jag har gjort en underbar gräddkola utan strösocker med Tweek Toffee Caramel och Corny Crunch på toppen. Gräddkolan i sig påverkar blodsockret minimalt och jag har toppat den med Tweek godis som är mitt favoritgodis och det innehåller 95 % mindre socker än vanligt godis. Ett julgodis som påverkar blodsockret minimalt och om man utesluter Tweek-godiset påverkar det blodsockret mindre.

🌟ERBJUDANDE just nu: GRATIS FRAKT på Tweek godispåsar + att du får EN PÅSE gratis Tweek godis om du handlar för mer än 200 kr på tweeksweets.com Använd koden: LINDA 🌟

FIBERSIRAP är sockerfritt och finns bland bakprylarna. Påverkar inte blodsockret. Finns i olika märken och märket spelar ingen roll.

Gräddkola utan socker Tweet

RECEPT

2 dl vispgrädde
2 dl lättströ av valfri sort
2 dl fibersirap (är sockerfri)
2 msk kakao
25 g smör

Garnering
Tweek Toffee Caramel och/eller Corny Crunch på toppen. 

GÖR SÅ HÄR

1. Tillsätt vispgrädde, lättströ, kakao och fibersirap i en kastrull. Låt det koka upp och bubbla på medelvärme tills smeten börjar tjockna. Temperaturen ska vara 123–125 grader när den är klar. Om du inte har någon termometer ska du se och känna att smeten börjar tjockna. Koka inte med för hög värme för då kan kolan brännas i kastrullen.

2. När smeten börjar tjockna och har nått 123–125 grader tillsätter du smör och rör om. Stäng av värmen.

3. Häll smeten i en liten form, klädd med bakplåtspapper. Låt den kallna. 

4. När smeten kallnat, men fortfarande är mjuk dekorerar du och lägger på ditt favorit Tweekgodis Tweek Toffee Caramel och/eller Corny Crunch. 

5. Ställ chokladfudgen i kylen och låt den stelna i ett par timmar. Skär den sedan i bitar med en vass kniv.

🌟ERBJUDANDE just nu: GRATIS FRAKT på Tweek godispåsar + att du får EN PÅSE gratis Tweek godis om du handlar för mer än 200 kr på tweeksweets.com Använd koden: LINDA 🌟

Tekakor i långpanna

Tekakor i långpanna. Sånt här bröd går inte att köpa! Man måste baka det själv! Saftigare, mjukare bröd får man leta efter. Otroligt härligt frukostbröd som bara trycks ut i en form och gräddas. Så lyxigt!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt!

Grädda gärna brödet i min långpanna som jag tagit fram. Brödet blir mycket saftigt, fluffigt och gott när det jäser ihop i ugnsformen!
Jag har tagit fram denna form utefter vad jag tycker är den perfekta formen. De raka kanterna gör att brödet gräddas jämnt och det är lätt att skära snygga, raka bitar.
Beställ gärna min nya bakplåt här! Ett vanligt bakplåtspapper får exakt plats i ugnsplåten och rekommenderas när man gräddar bröd och kakor.

Man kan baka det mesta i denna ugnsform, allt från kärleksmums, äppelkaka, bröd, mjuka kakor och massor av annat. Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

Tekakor i långpanna 

12 bitar

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
2 msk ljus sirap eller strösocker
75 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter.

2. Låt degen jäsa i ca 40 min.

3. Knåda ihop degen och rulla den i vetemjöl. Tryck ut degen i en långpanna eller på en vanlig ugnsplåt. Nagga hål i degen med baksidan på en elvisp eller en gaffel. 

4. Dela degen i ett rutmönster, 4 x 3 rutor. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 230 grader. 

5. Grädda brödet mitt i ugnen i 20-24 minuter. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!

Tips! Följ Lindas bakskola NYTTIGA RECEPT konto på Instagram – klicka här!

Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!