Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Okategoriserade

Glace au four

glaceaufour5 glaceaufour1

Klassisk dessert med marängtäcke! Hallon & choklad är en ljuvlig kombination! Glass är alltid rätt! Lättgjord superläcker dessert med marängtäcke som gratineras i ugnen! Använd antingen färdigköpt vaniljglass eller gör en krämig hemgjord variant som du snabbt och enkelt gör utan glassmaskin. Recept: Krämig hallonglass: https://lindasbakskola.se/kramig-hallonglass/

Läcker After Eight glassbomb med maränger – klicka här för recept!
Läcker After Eight glassbomb med maränger – klicka här för recept!

Glace au four

8–10 portioner

2 liter vaniljglass
2 dl frysta hallon, söndersmulade
100 g mörk eller ljus choklad, hackad

Marängtäcke
4 äggvitor
1 ½ dl strösocker

Botten
1 marängbotten (eller 1 sockerkaksbotten)

GÖR SÅ HÄR

1. Hacka chokladen.

2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.

3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.

5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.

6. Grädda glassen så marängen får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

1. Hacka chokladen.
1. Hacka chokladen.
2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.
2. Klä en skål med plastfolie. Tryck ner lite glass i botten. Strö över 1/3 av hallonen och chokladen.
3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Stjälp upp glassen på en tallrik.
3. Upprepa och lägg på ytterligare två lager med glass, hallon och choklad. Ställ skålen i frysen i ca 1 tim så den är ordentligt fryst. Sätt ungen på 250 grader grillvärme.
4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.
4. Vispa äggvitor och strösocker till en fluffig, vit och fast massa.
5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.
5. Lägg marängbottnen på en plåt. Stjälp upp glassen på marängbottnen. Täck hela glassen ordentligt med marängsmet. Lämna inga hål så glassen syns för då smälter den under gratineringen.
6. Grädda glassen så marängen får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!
6. Grädda glassen så marängen får lite färg, ca 2–3 minuter. Servera direkt!

glaceaufour1 utvald

 

 

 

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Blixtfrallor

Frallorna är läckert spröda på ytan med ett saftig innanmäte. Klara på bara 15 min!

0

Enkel filmjölkslimpa

Ljuvligt god och lättgjord filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. Rör ihop degen på några minuter och sedan sköter den sig själv i ugnen!

0

Bakpulver-grahamstekakor

Supergoda, mjuka och härliga tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen. De behöver inte jäsa och går fort att göra!

0

Bakpulverfrallor

Supergoda, mjuka härliga frukostfrallor som är frasiga på ytan och går blixtsnabbt att göra! Tid ca 15 min.

0

Semlor med krossad choklad

Chokladen på grädden gör semlorna ännu godare!

0

Grova tekakor

Mjuka härliga tekakor fyllda med nyttigt grahamsmjöl och rågmjöl.

0

Snabbfrallor med 5 ingredienser

På bara 15 min bakar du dessa läckra frallor som är frasiga på ytan med ett saftigt innanmäte.

0

Fiberrika frukostbullar

Fiberrika, saftiga frallor som är goda till frukost, mellis och på buffén!

0

Grahamstekakor

Populära, supergoda tekakor med fiberrikt grahamsmjöl i degen!

0

Nyttig hallonsmoothie

Superläcker, god smoothie som mättar bra. Helt utan tillsatt socker!

0

Lindas hälsomüsli

Nyttig, supergod müsliblandning helt utan tillsatt socker. Rostningen gör den lätt knaprig och godare i smaken!

0

Så gör du rostad müsli

Sockerfri, mättande och supergod müsliblandning som du enkelt gör själv.

0