Bloggar Lindas Bakskola Lindas kladdkakor Lindas mjuka kakor

Kanelbullekladdkaka

kanelbullekladdkaka4 kanelbullekladdkaka5

ÄLSKADE KANELBULLE Smaken av kanelbulle är bland det godaste som finns. Och den här kladdkakan är verkligen oemotståndlig! Den smakar kanelbulle, den är kladdig och den är superenkel att göra! En perfekt dessert eller fikabröd som man snabbt slänger ihop av ingredienser man oftast har hemma.

Enkel Daimtårta som är galet god – klicka här för recept!
Enkel Daimtårta som är galet god – klicka här för recept!
Spröda, läckra kanelbulledrömmar – klicka här eller på bilden för recept!
Spröda, läckra kanelbulledrömmar – klicka här eller på bilden för recept!

 

Den här kanelbullekladdkakan är en stor favorit! Sååååå grymt god och alltid ett uppskattat fika!

 

Baka en magiskt god kanelbullesockerkaka – klicka här för recept!

Kanelbullekladdkaka

10–12 bitar

150 g smör
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
½ krm salt
2 dl vetemjöl
3 ägg

Garnering
pärlsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.

2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.

3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.
2. Häll smeten i en springform, ca 23 cm, klädd med bakplåtspapper eller smord och bröad. Strö över pärlsocker.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.
3. Grädda kakan mitt i ugnen 20–23 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Känn med en provsticka. Låt kakan svalna i formen. Servera gärna med vispad grädde.

kanelbullekladdkaka3 kanelbullekladdkaka1 kanelbullekladdkaka2

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Morotskärleksmums

NYTT! Kärleksmums med saftig morotskakbotten och vit glasyr! Ljuvligt gott!

0

Daimfudge kladdkaka

Den knapriga Daimen i chokladen är ljuvligt god! Servera gärna med vispgrädde eller glass!

0

Saftig morotskaka

Riktigt, riktigt saftiga och goda morotsrutor med lätt smak av kanel. Älskar dessa godingar!

0

Morotskaka med frosting

Supersaftiga morotsrytor med en drömgod frosting!

0

3 populäraste recepten i Lindas bakskola v 40

Klicka på rubriken för att komma till listan och recepten!

0

Daimtårta

Krämig, knäckig och kladdig på samma gång – en drömgod, lättgjord tårta!

0

Key Lime pie

Sötsur, ljuvligt god paj med smulig Digestivebotten. En lyxig, lättgjord dessert!

0

Kanelbulledrömmar

Oerhört spröda, lättgjorda drömmar med smak av kanelbulle!

0

Kanelbullebrownies

Bland det godaste jag ätit och bakat på länge! Helt fantastiska!

0

Snabba kanelbullar

15 min bakning + 15 min gräddning! Saftiga bullar som inte behöver jäsa! Supergoda!

0

Mjölkchokladmums

Saftig mjölkchokladbotten med vaniljglasyr, kokos och hackad mjölkchoklad.

0

Russinrutor

Saftiga, goda rågsiktsrutor. Russinen kan uteslutas eller ersättas med nötter, aprikoser eller frön.

0